HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mart 2017 Pazartesi - 13:45

Bakanlıktan yeni plan: Kınık'a çifte müjde

İzmir’in Kınık ilçesinde bulunan ve hazineye ait olan arazide plan değişikliğine gidildi. Yeni plana göre arazi, “sağlık tesis alanı” ve “kapalı spor tesis alanına” dönüştürüldü. Planlama ile Kınık’a kapalı spor salonu ve 25 yataklı hastane kazandırılacak.

Bakanlıktan yeni plan: Kınık a çifte müjde

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - Kınık’ta ilçenin sağlık ve spor alanında ihtiyacına hitap edecek olan yeni bir planlama için harekete geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapılan yeni planlamayı onaylarken planlama Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

​Poyracık Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti hazineye olan 33 bin 713 metrekarelik alan ile ilgili plan değişikliği yapıldı. “Belediye hizmet alanı” statüsündeki 17 bin metrekarelik alan “kapalı spor tesis alanı”na dönüştürülürken alanda “konut dışı kentsel çalışma alanı” ve “konut alanı” statüsünde bulunan iki ayrı parsel “sağlık tesis alanı”na dönüştürüldü. Planlama dahilinde bulunan “park alanı” ise 4 bin 241 metrekarelik yüzölçümü korunarak arazinin güneydoğusuna taşındı.

DEVLET HASTANESİ BULUNMUYOR
Geçtiğimiz Kasım ayında temeli atılan hastane çalışması için planlama dahilinde hiçbir engel kalmadı. Devlet hastanesinin bulunmaması sebebiyle ciddi zorlukların yaşandığı ilçe böylece yeni bir hastaneye kavuşacak. 25 yataklı olması planlanan hastanenin 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

VATANDAŞIN EN ÖNEMLİ TALEBİYDİ
Hastane projesinin Kınık için çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanlığı görevini yürüttüğü sırada başlattığı çalışmalar şimdiki bakanımız Recep Akdağ’ın özverili takibi ile devam ediyor. İlçemizin fahri hemşerisi Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım şimdiye kadar tüm sorunlarımıza yakından ilgi gösterdi ve gereken talimatları verdi. Ben doktor olarak yıllarca Kınık’ta Bergama’da görev yaptım. Belediye başkanı olmadan önce sağlık sorunlarını yakından bilen birisiyim. Kınık’ın en ücra köyündeki sorunu da çok iyi bilirim. Sağlık, vatandaşımız için birinci önceliktir. Her zaman bunu bana ifade ettiler. Seçimler öncesinde verdiğimiz en önemli sözlerden bir tanesi de hastaneyi yapmaktı. Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastanemizin temelleri atıldı. Hızlıca yükseliyor. Kınıklı hemşerilerimiz artık başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. Tüm sağlık sorunları için gereken ekip, ekipman ve sağlık personeli hazır bulunacak” dedi.

Başkan Doğruer, planlarda belediye hizmet alanı olarak belirlenen yerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrinin yapıldığını ve bölgeye çok büyük bir kapalı spor salonu yapılacağını söyledi. Doğruer, Poyracık futbol sahasının yanında inşa edilecek tesisin ihale hazırlıklarının ise son aşamada olduğunu müjdeledi. 

 
Menemen Belediyespor Play off'ta iddialı
 
İhraç krizine Hükümetten ilk tepki
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cevdet ASLAN 28 Mart 2017 Salı 08:55

Değerli başkanım. Kınık'a hastane yapılması gerçekten sevindirici ancak kınık'ın gelecekteki durumu göz önünde bulundurulacak olursa 25 yatak kapasitenin 50 hatta 100 yataklı olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yapılacak termik santral ve organize yatırımları kentin nüfusunu 2 ye hatta 5e 10a katlayacaktır. Malumunuz Bergama devlet hastanesi 50 yataklıydı sürekli ek binalarla artırılmaya çıkarıldı. Projenin ileriye dönük şekilde revize edilmesi imkan ve olanakları varken gerçekleştirilmesi şahsi kanaatimdir. Bu tür fırsatlar her zaman elde edilemeye bilir. Güzel çalışmalarınızı taktir ediyor başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirliler doğa için pedalladı
Gaziemir Belediyesi’nin ‘Arabadan in, bisiklete bin,’ ‘Doğa için pedalla’ ...
Kemalpaşa Belediyesi'nden işitme engelilere özel Çanakkale gezisi
Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçede ...
Karşıyaka Tramvayı'nda son dönemeç!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Karşıyaka Tramvayı’nda ...
 
Buca en lezzetli festivale hazırlanıyor
İlçede köy turizmini geliştirici çalışmalara hız veren Buca Belediyesi, ...
Selçuk Barutçu'da buluştu: Büyük Yörük şöleni
Selçuk'ta düzenlenen Yörük Etkinliği büyük ilgi gördü. Keşkek kazanlarının ...
Karşıyaka’da 6 bin 500 aileye erzak desteği
Karşıyaka Belediyesi, gıda kolisi dağıtımına başladı. Erzak desteğiyle, ...
 
Gözler Kocaoğlu'nda: Gökçe'nin yerine kim gelecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Buğra Gökçe'nin kadrosunun ...
Çiğlili öğrencilerden ağaçlandırma kampanyası
Çiğli’de iki lisenin öğrencileri bir araya gelerek örnek bir projeye imza ...
Kent turlarında bahar etabı: İzmir sizi çağırıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılından bu yana sürdürdüğü ve büyük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva