HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2016 Perşembe - 13:02

Bakanlıktan turistik ilçeye yol müjdesi: O güzergah genişliyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Menderes-Gümüldür arasında bulunan 25 kilometrelik güzergah için düğmeye bastı. Yaz aylarında yoğunluğu kaldırılmayan yol genişletilecek.

Bakanlıktan turistik ilçeye yol müjdesi: O güzergah genişliyor

EGEDESONSÖZ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan özellikle yaz mevsiminde büyük yoğunluğun yaşandığı Menderes-Gümüldür arasındaki 25 kilometrelik yol için düğmeye bastı.

Adnan Menderes Havalimanı ile Menderes’in merkezine kadar olan bölümde yol genişletme çalışmalarını sürdüren Karayolları, son olarak havalimanı kavşağı ve Gaziemir arasındaki düzenlemeleri büyük oranda tamamlamıştı. Bakanlık, Menderes’in Kuşadası ayrımı olarak da bilinen Küner Kavşağı’ndan itibaren Gümüldür’e ve oradan Seferihisar’a giden kavşağa kadar olan bölümü büyütecek.

Menderes-Gümüldür Ayrımı (Seferihisar-Kuşadası) İl Yolu Projesi adı verilen çalışma için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusunu yaptı. Bakanlığın önümüzdeki günlerdeki onayından sonra çalışmalar kısa sürede bitirilecek. Mevcut yol gidiş-geliş olmak üzere dört şeritli hale gelecek.

Söz konusu proje kapsamında toplam 120 personel çalışacak  ve  30 ay içerisinde projenin tamamlanacak. Proje kapsamında yarma kazı çalışmalarında çıkarılan malzemenin uygun özelliklere sahip olması halinde dolgu işlemlerinde kullanılacak. Öncelikli olarak malzeme ihtiyacı yarma kazısından karşılanacak. Ancak proje kapsamında ilave malzeme sahasında ihtiyaç duyulması durumunda bölgede Karayolları Bölge Müdürlüğü veya özel teşebbüs tarafından işletilen ruhsatlı, çevre izinleri alınmış ocaklarından temin edilecek. Proje kapsamında kırma-taş, agrega gibi malzeme hali hazırda işletilen mevcut tesislerden temin edilecek. Aynı zamanda beton ihtiyacı da bölgede satın alma yolu ile karşılanacak. İhtiyaç malzeme temin yerlerinin netleştirilmesi veya belirlenmesi ihale aşaması sonrası yüklenici firma ve Karayolları tarafından yapılacak. Öte yandan proje kapsamında malzeme ocağı ve diğer yardımcı tesislerin (kırma-eleme-yıkama, asfalt plent, hazır beton) işletilmesi planlanmıyor.

 
Galatasaraylı eski futbolcuya FETÖ'den gözaltı
 
Böke’den İzmir’de çarpıcı mesaj: Aldığımız telefon 30 bini geçti!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ömer gezgin 26 Aralık 2021 Pazar 02:40

Bölgemiz turizm alanın da ve tarım alanın da bir öncüdür. Ancak ulaşım alanında da çok güzel örnekler vardır ancak şunu belirtmem gerek ki turizm alanına yapılan yollar çok dar gelmektedir. Dediğim gibi Menderes ilçesi ile gümüldür beldesine yapılacak duble yol hem turizm alanın da hem de tarım alanın da lider olacaktır. Bunun yanın da hem de kuş adası ile hava limanı arası daha kısa olacaktır. Teşekkür ediyorum..

Yorumu oyla      2      3  
Ömer gezgin 26 Aralık 2021 Pazar 02:28

İzmir'in turistik Menderes ilçesine bağlı gümüldür beldesi bir turistik bölgedir her yaz aylarında bölgemize başta Almanya olmak üzere Rusya ve İngiltere ve diğer ülkelerden turist gelmektedir. Ancak bölgemizin Adnan menderes hava limanına uzak olması bazı olumsuzluklar yaratmaktadır. Bölgemizin hava limanı ile menderes hava limanı ile arası uzun mesafe bulunmaktadır bu neden ile ulaşım konusun da yakınlaşması gerekmektedir. Bu neden ile Gümüldür ile menderes arasındaki yol duble yapılmalıdır. Böylelikle Kuş adası ile hava limanı da böylelikle daha yakınlaşacaktır. Derhal ulaştırma bakanlığımız bu konu da harekete geçmelidir saygılarım ile...

Yorumu oyla      2      3  
Ömer gezgin 2 Mart 2021 Salı 02:27

Kara yolları ikinci bölge müdürlüğü ile ulaştırma bakanlığı projesi olan ve bir turizm bölgesi olan GÜMÜLDÜR-ÖZDERE VE ÜRKMEZ Mahallesine canlılık getirmesini umduğumuz 4 şeritli duble yolun bir an önce başlamasını beklemekteyim. Ancak şunu eklemek isterim duble yol üzerinde kesinlikle ve kesinlikle imara açılmaması gerektiğini düşünüyorum duble yolun aynı zamanda yeşil bir alan olarak kalmasını istemekteyim. Duble yol üzerinde imara aykırı inşaat yapılmaması gerekmektedir.Saygılarım ile. Ömer gezgin

Yorumu oyla      2      3  
YORUMCU 22 Ocak 2020 Çarşamba 18:38

PEKİ VERİLEN SÖZLER NEREDE KALDI ULAŞTIRMA BAKANIMIZ SAYIN M.CAHİT TURHAN VERİLEN SÖZLERİ UNUTTU GALİBA BENCE BU PROJE TURİZME VE TARIMA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACA ANCAK GÖRÜNÜRDE BİR ŞEY YOK. ( ÖMER GEZGİN )

Yorumu oyla      8      5  
ÖMER GEZGİN 14 Mayıs 2018 Pazartesi 02:53

Bölgemizin turizm bölgesi olması sebebi ile gümüldür Menderes arasın da bulunan yaklaşık 35 kilometrelik yolda bazı sorunlar bulunmaktadır bu sorun bir an önce çözüme kavuşmalıdır ve duble yolun bir an önce yapılması gerekmektedir bilindiği üzere GÜMÜLDÜR, ÖZDERE ve ÜRKMEZ'e bu yol üzerinden ulaşılmaktadır. çift şeritli yol olması nedeni ile bu yolda sık sık kazalar yaşanmaktadır. bu kazaların yaşanmaması için bir an önce duble yolun yapılması gerektiğine inanıyorum Saygılarım ile...

Yorumu oyla      18      6  
Vatandaş 23 Eylül 2016 Cuma 08:22

Menderes Gaziemir arası 8-10km yol yapımı 4 yılı aşkın süredir devam ediyor göçmen konutlarına girişin çok rahat olduğu giriş kapatıldı ve girişler eski kavşağa verildi sokak içlerinden geçmek zorunda araçlar. Gölcükler yoluna yani 9 eylül caddesi ne giriş kapatıldı ve mecburen araçlar şehir merkezi kavşağına kadar gitmek zorunda ve tekrar geri dönmekte ki bu da şehir merkezi kavşağında aşırı yoğunluğa sebep olmakta siz bunları biliyorsunuz ama yine de hatırlatmakta fayda var belli mi olur kim bilir belki hatanızı düzeltirsiniz

Yorumu oyla      13      5  
22 Eylül 2016 Perşembe 17:37

Yol genisletmesi için o aradaki güzelim ormanları kesecekler. Yazık çok yazık!!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da bir örnek proje daha: Diyet Kafe
Bornova Belediyesi, Çölyak Hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) çocukların ...
Konak'ta kültür-sanat kurslarında yeni dönem
Konak Belediyesi’nin her yıl binlerce kişiye hizmet veren kültür-sanat ...
Kuzey harekatı: Büyükşehir o ilçeye üs kuruyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin Kuzey bölgesine daha hızlı ve daha ...
 
Buca'da doğa tutkunlarına özel merkez!
Doğa tutkunlarını Kaynaklar bölgesinin eşsiz güzellikleriyle buluşturacak ...
İzmir unutmadı!
Çağın hastalığı Alzheimer’a karşı duyarlılığı artırmak isteyen İzmir Büyükşehir ...
Özhaseki heybesinde müjdeyle geldi: Kocaoğlu’nu ziyaretinde ne mesaj verdi?
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu ziyaret eden Çevre ve Şehircilik ...
 
Büyükşehir’de ‘ByLock’ operasyonu: Kaç kişi açığa alındı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ soruşturması kapsamında 42 isim üzerinde ...
O ilçede yine kriz: Başkan işçilerle karşı karşıya!
Kiraz'da belediye işçilerinin taşeron firmaya geçmeyi reddetmesi üzerine ...
3 ilçede 40 günlük periyodik su kesintisi!
Branşman yenileme çalışmaları nedeniyle Konak’ta bir Bornova’da 2 mahallede ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva