HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
14 Kasım 2019 Perşembe - 11:43

Bakanlıktan o arazi için açıklama: Onayımız yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Dikili’de imar planı değiştirilen arazi ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık,  planlamayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığını, belediyelerden talep geldiğini söyleyerek, “Biz onay vermedik” dedi. Büyükşehir ise askıdaki plana gerekçeleriyle itiraz etti.

Bakanlıktan o arazi için açıklama: Onayımız yok!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Dikili İlçesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığının 2009 yılında “Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi” ilan ettiği bölgede 123 dönüm tarım arazisinin imara açılmasının yankıları sürüyor. CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç’ın TBMM gündemine taşıdığı ve bakanların yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiği plan değişikliği ile ilgili açıklamalar geldi.

Dikili İsmetpaşa Mahallesinde özel bir şahsa ait 346 ada 48-49-50 ve 69 parsellerdeki tarım arazisinin termal turizm kapsamında yapılan değişiklikle bölgeye AVM, yeme içme üniteleri, banka, perakende satış birimleri, showroom, büro, konaklama tesisleri, tarımsal depolama alanları, otopark yapabilecekti.

- DİKİLİ'DEKİ 'KİŞİYE ÖZEL İMAR PLANI' MECLİS GÜNDEMİNDE!

- BAKANLIK TARIM ARAZİSİNİ İMARA AÇTI: KİŞİYE ÖZEL PLAN!

Tarım ve Orman Bakanlığı adına İl Müdürü Musa Bakan tarafından yapılan açıklamada, planlamanın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığının altı çizildi.

Yapılan açıklamada, “ Söz konusu arazilere ilişkin talepler Dikili Belediye ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelmiştir. Her iki talepte de Terminal Alanı planlandığı ifade edilmiş; bu taleplere karşılık da İzmir İl Tarım Müdürlüğümüzce, tarım arazileri için, uygun değildir görüşü ilgili kurumlara iletilmiştir.

Dikili Belediye Başkanlığı tarafından 21/11/2018 tarih ve 86396801.754.99/7646 sayılı yazı ile Dikili İsmetpaşa Mahallesi, 346 ada, 48, 49, 50 ve 69 parseller için terminal alanı olarak planlanmak üzere İl Müdürlüğümüzden görüş istenmiştir. Yapılan etüt çalışması sonrasında taşınmazların marjinal olan kısımları İzmir Toprak Koruma Kurulunun 11/01/2019 tarih ve2019/09 sayılı Kararı ile oybirliği ile terminal alanı olarak planlanmak üzere uygun görülmüş, mutlak tarım arazisi olan kısımları reddedilmiştir. 30.01.2019 tarih ve E.3763068 sayılı yazı ile söz konusu kurul kararı Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün 04/02/2019 tarih ve E.371922 sayılı yazısı ile Kurul Kararı uygun bulunarak Bakanlığımızca onaylanmış, 05/02/2019 tarih ve E.412165 sayılı yazı ile talebe ilişkin görüşümüz Dikili Belediye Başkanlığına gönderilmiştir.

Bu işlemler devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 25/01/2019 tarih ve 870022314-310.01.02-E.20675 sayılı yazı ile Dikili İlçesi İsmetpaşa Mahallesi, 379 ada 22 parsel için terminal alanı olarak planlanmak üzere Müdürlüğümüz görüşü istenmiştir.

İl Müdürlüğümüzce 06/05/2019 tarih ve E.1423728 sayılı yazımız ile yapılan etüt sonucunda taşınmazın mutlak tarım arazisi olması nedeniyle talebin 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Kanun kapsamında uygun görülmediğine ilişkin İl Müdürlüğümüz görüşü gönderilmiştir.

Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi tarım arazilerinin imara açıldığı, avm, banka, satış birimleri konaklama tesisleri yapılacağı gibi iddialar kesinlikle doğru değildir. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili bu konuda bir yazışma yapılmamıştır. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın gerekse de Dikili Belediye Başkanlığı’nın talep ettiği terminal alanı amacıyla planlanacak saha mülkiyeti her iki talepte de şahıslara ait olup talep alanlarının seçiminde İl Müdürlüğümüzün ilgisi yoktur. İlgili Belediye Başkanlıklarınca belirlenen sahalardır. Müdürlüğümüz sadece 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Kanun kapsamında görüş bildirmiştir”

BÜYÜKŞEHİR İTİRAZ ETTİ
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi de söz konusu planlama alanına ilişkin yaptığı itirazda gerekçeleri sıraladı. Büyükşehir Belediyesi, koruma kullanma dengesinin kaybedilmesine neden olacak bu düzenlemenin planlama ilkelerine aykırı olduğunu vurguladı. Belediye ayrıca, kurum görüşlerinin terminal alanı olarak talep edildiği fakat ticari faaliyetin planlandığı,  yol ve kavşak düzenlemeleri için Karayolları’ndan izin alınmadığı, yolun geçtiği komşu parseller için diğer mülk sahiplerinden muvafakat alınmadığı gibi maddeleri sıraladı.

 
Karşıyaka Özgür Soylu'yu unutmadı
 
İzmir'deki cinayet sonrası her yerde aranıyordu: Papaz kaçamadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen’deki eski Tekel arazisi satılıyor!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili kararlar kamuoyuna yansıdı. ...
Bakanlık tarım arazisini imara açtı: Kişiye özel plan!
Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir’in Dikili İlçesi’nde 123 dönüm tarım ...
Dar gelirler için konut kampanyası başlıyor
Samsun'da konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, dar gelirlileri konut ...
 
Seferberlik başladı... İzmir inşaatlarında topuk sesleri!
İzmir'de, inşaat mühendisi kadınlar, şantiyelerde erkek egemen yapıyı ...
Milli Emlak 3 ilçede satışa çıktı: Listede hangi araziler var?
Milli Emlak Daire Başkanlığı Buca, Ödemiş ve Çeşme’de bazı araziler için ...
Konut satışları patladı: İzmir, Almanya ile yarışıyor
İzmir'de gayrimenkul sektöründe hareketliliğinin giderek artması, ülkenin ...
 
Bakanlık yeni planı yaptı: İstinyepark'a onay
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mahkeme tarafından yürütmesi durdurulan ...
İzmir'de konut satışında büyük artış: O ilçe zirve yaptı!
TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 2018 yılı Eylül ...
5 ilde devlet lojmanlarının satışı başlıyor
Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin'deki devlet lojmanlarının satış işlemine bu ay başlanacak.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva