HABERLER>EKONOMİ
17 Şubat 2017 Cuma - 19:32

Bakanlıktan İTB’ye ‘ULAK’ desteği!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: Yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ı tarım sektöründe kullanmak istediğinizi söylediniz. Elbette, başımız üstüne, çok memnun kalırız. ULAK Baz istasyonları ile 4.5G hızında iletişim hızı sağlayacağız.

Bakanlıktan İTB’ye ‘ULAK’ desteği!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Ticaret Borsası üyelerinin yerli ve milli baz istasyonu ULAK ile ürün rekolte belirleme çalışmalarında yerli uyduları kullanabileceğini, bu konuda üreticilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

İzmir Ticaret Borsası'ndaki (İTB) "İzmir Ticaret Borsası'nın Akıllı Tarım ve Elektronik Ticaret Uygulamaları ile Tarımda Bilgi Toplumuna Geçiş Vizyonu ve Çalışmaları" toplantısına katılan Arslan, İTB girişinde Kafkas Halk Dansları ekibi tarafından karşılandı.

İTB Tarihi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Ahmet Arslan, İzmir'in çeşitli ekonomik dinamiklerinin bulunduğunu, tarımdaki potansiyelinin ise görünenden daha fazla olduğunu belirterek, "Bunun için de günümüz teknolojisini de tarımda kullanmak çok önemli. Artık akıllı robotlar. nesnelerin interneti, bulut teknolojileri gibi alanların Tarım'a da entegre edilmesi ve Sanayi 4.0'a adım atmak oldukça önemli. Sektörde İTB, bunun farkında ve teknolojiyi bir çok noktada kullanıp Tarım 4.0'a kısa sürede geçecektir." diye konuştu.

Arslan, tarımın ekonomiler için stratejik bir sektör olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin bölgesindeki ülkelere göre tarım olanaklarının daha fazla olduğunu, 3 binden fazla endemik bitki türüne sahip bir coğrafyada bulunduğunu, tarımda doğru adımlar atıldığı takdirde Türk tarım sektörünün küresel piyasada rekabetçi bir sektör olarak öne çıkacağını kaydetti.

TARIMA ULAK DESTEĞİ
"Akıllı Tarım" ve "Hassas Tarım" gibi kavramların da kısa sürede insan hayatına gireceğini aktaran Bakan Arslan, "Türk tarımının dış ticarette atılıma geçirecek teknolojik yatırımlara her zaman gereken desteği vermeye hazırız. Çünkü günümüz e-ticaret devri. Yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ı tarım sektöründe kullanmak istediğinizi söylediniz. Elbette, başımız üstüne, çok memnun kalırız. ULAK Baz istasyonları ile 4.5G hızında iletişim hızı sağlayacağız. Ayrıca bakanlığımızdan istediğiniz işbirliğini de yapacağız. Haberleşme şapkamızda üzerimize düşeni yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

İTB Genel Sekreteri Erçin Güdücü, sektörün akıllı cihazlar, robotlar, sensörler ve bilgisayarlar üzerinden üretim aşamalarının takip edildiği Tarım 4.0'ın yakalanmak zorunda olduğuna işaret ederek, pamukta 2000 yılından beri yüzde 3-4 hata payıyla uydu üzerinden rekolte tahmini yaptıklarını belirtti.

Uydu üzerinde yapılan rekolte tahminleri konusunda bakanlığın hizmetlerinden yararlanmak istediklerini dile getiren Güdücü, "Fırlatılan yeni Türk uydusundan uygun fiyatla yararlanıp üzüm, zeytin ve zeytinyağ gibi alanlarda rekolte belirleme çalışmalarımızda kullanmak istiyoruz." dedi. (AA)

 
Merkez Bankasından döviz hamlesi
 
Erdoğan: El Bab'dan sonra hedef Münbiç çünkü...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından döviz hamlesi
1 Ocak 2017'den önce kullandırılan ve 31 Mayıs 2017 (dahil) tarihine kadar ...
Wyndham Grand İzmir Özdilek doğa dostu adımlara devam ediyor
Wyndham Grand İzmir Özdilek Otel kendi bünyesinde 0,8 MW gücünde Trijenerasyon ...
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten kritik 'dolar' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Şimşek bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. ...
 
Kamuya 60 bin memur alınacak
Kamuda 3 bakanlık toplam 60 bin memur için taleplerini Maliye’ye gönderdi. ...
'For You Suit'te büyük kampanya
Çiğli’de Katal İnşaat ve Murat Gökçekaya Kuyumculuk işbirliğiyle yapımı ...
Dev fuara geri sayım: Dünyanın doğaltaşı İzmir’e geliyor!
Türkiye’nin ve dünyanın en değerli doğaltaşları 23. Marble-Uluslararası ...
 
Alman giyim markası İzmir'de büyüyecek
Ege Serbest Bölgesi'nde 7,5 milyon avroluk yatırımla geçen yıl eylül ayında ...
Nokia'nın efsane modeli geri dönüyor
Nokia'nın sağlamlığı ve uzun şarj ömrüyle bir dönemin "efsanesi" olarak ...
İzmir İŞKUR işgücü piyasasının röntgenini çekecek
İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), işgücü piyasasının nabzını ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva