HABERLER>EKONOMİ
28 Ağustos 2012 Salı - 12:36

Bakanlık yola çıktı: ‘Sağlık için’ özel bölgeler geliyor

Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için kolları sıvayan Ekonomi Bakanlığı, başta sağlık turizmi, bilişim, film ve eğitim sektörlerine destek verecek. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)'de düzenlenen toplantıda konuşan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, bu yıl içinde sağlık sektörüne yönelik de özel bölgelerin kurulmasının planlandığını söyledi.

Bakanlık yola çıktı: ‘Sağlık için’ özel bölgeler geliyor

EGEDESONSÖZ - Son yıllarda önem kazanan döviz kazandırıcı hizmet sektöründe yeni bir açılım yapmayı hedefleyen Ekonomi Bakanlığı, aralarında film endüstrisinin de bulunduğu 4 ana sektörde devlet desteği verecek. Bunun yanı sıra sağlık sektörüne ilişkin özel ekonomik bölgeler kurmayı da planlayan bakanlık, böylece daha esnek bir yapılanmaya geçmeyi hedefliyor. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)'de düzenlenen Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretine Yönelik Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, "İzmir'in her anlamda yabancıyla dolması lazım. Bütün hazırlıklarımızı bunlara göre yapmamız gerekiyor. Hepimizin sorumlulukları söz konusu. Avantajlı olduğumuz alanlarda kendimizi geliştirmemiz lazım. Yaşlı ve termal turizmini yapabiliriz. Bu yıl içinde sağlık özel ekonomik bölgeler kurabileceğiz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Bu anlamda esnek bir yapılanmaya geçiyoruz" diye konuştu.

Döviz kazandırıcı hizmetler tebliğin son derece önemli olduğunu ifade eden Ecevit, "Bu tebliğ son derece önemli. Konuyla ilgili ilk tanıtım noktamız İzmir oldu. Aslında biraz sessiz gidiyoruz fakat Türkiye için yeni bir başlangıcın eşiğindeyiz. Bakanlık olarak eğitim, sinemacılık, sağlık ve bilişim olmak üzere dört sektörü belirledik. Bunları belirlerken 'hangi noktalarda dünya ile rekabet edebiliriz' diye düşündük" dedi.
Geçen hafta Çin'de olduklarını aktaran Ecevit,"Çin'de 1.5 milyar nüfusun 200 milyonunluk kesimi ciddi bir refah seviyesinde yaşıyor. Bu insanlar çevre ülkelere gidiyor fakat neden Türkiye'ye gelmesin? Karşılaştırmalı olarak birçok anlamda üstün olduğunu biliyoruz. Biz kaliteli hizmet veriyoruz. Döviz kazandırıcı hizmetlerle yerinde ihracat yapıyoruz. Bakanlık olarak bizim en büyük gücümüz, sektörün alt yapısının olması" ifadesinde bulundu.
 
FİLMLERE DESTEK GELİYOR
Toplantıda sinema sektörüne ciddi destek verdiklerini belirten Ecevit, klasik desteklemenin yanı sıra ilk kez yapılacak uygulamaların bulunduğunu söyledi. Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk kez film ve sinemada reklamla ilgili giderleri destekliyoruz. Bizler, bunları daha uzun vadeli nasıl ülkemizin istihdamını artırıcı olarak kullanabiliriz bunu düşünüyoruz. Bu noktasında alışırken filmlerin çok ciddi etkisi var. Yazılım ve oyunlara da ciddi destek veriyoruz." Ecevit, hizmet sektörü ile ilgili alım ve ticaret heyetleri düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
 
TEŞVİKLER ÖNEMLİ
EİB olarak tüm sektörler için devlet desteklerini çok önemsediklerini kaydeden EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, ihracatçıların devlet desteklerinden daha fazla yararlanmaları amacıyla mikroeğitim projelisini 2008 yılında hayata geçirdiklerini açıkladı. Türmenoğlu, "Devlet politikası haline gelen 500 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefimize doğru ilerlerken, döviz kazandırıcı hizmet ticaretine yönelik devlet destekleri ve yeni teşvikler hakkında bilgi sahibi olmak hedefe ulaşmak için çok büyük önem taşır" dedi.
 
HİZMET İHRACATÇI BİRLİKLERİ KURULABİLİR
Toplantıda söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Sait, tebliğin çıkmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde hizmet sektörüne yönelik ihracatçı birliklerinin kurulabileceğini söyledi. Yaşanan gelişmelerin buna yol açabileceğini aktaran Sait, bu konuyla ilgili danışmanlık şirketlerinin kurulabileceğini de belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KGS gidiyor HGS geliyor
İstanbul başta olmak üzere otoyol ve köprü geçişlerinde trafiğin akışını ...
Şöförlükten patronluğa...film gibi hayat öyküsü
İzmir’de, 1980 yılından beri çocuk giyiminde önemli bir yere sahip olan ...
TEDAŞ veznelerinde soygun alarmı!
İzmir’de 20 gün içerisinde iki TEDAŞ tahsilat veznesinden silahlı soygun ...
 
Yaşar’dan hükümete kültür balıkçılığına destek çağrısı
Yaşar Holding Onursal Başkanı, 'Çipura ve Levrek Sektörü Ülkemiz İçin ...
İşadamlarına İEF’de 'Güney Afrika' fırsatı
Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek ...
Kayıtdışı 4-5 kat büyümemezi engelledi
KOSGEB desteğiyle tekstil şirketi kuran İzmirli kadın girişimci Birsen ...
 
Fotokabin'de ikinci perde: Hizmet mi haksız rekabet mi?
Basında yer alan kimi haberlerin ve ortaya atılan iddiaların gerçekçi ...
Dev ortaklık: Shell ile Zavoli artık omuz omuza
Türkiye'deki ilklerin akaryakıt dağıtım şirketi Shell ile İtalya’nın dünyaca ...
Hayvan severler PET SHOW 2012’de buluşacak
Egeli evcil hayvan dostlarının geleneksel buluşması İzmir Uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva