HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2013 Çarşamba - 08:18

Bakanlık'tan Halkapınar-Otogar bağlantısına 'hızlı' çözüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na gönderdiği ve bakanlık tarafından yapılmasını talep ettiği metro projeleri arasında yer alan Halkapınar-Otogar arasındaki hat Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında yapılacak.

Bakanlık tan Halkapınar-Otogar bağlantısına  hızlı  çözüm

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında imzalanan protokol ile yapılan çalışmalardan sonra hizmete giren 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Hattı’nın Güney’de Selçuk’a, Kuzey’de ise Bergama’ya uzatılması için yapılan ihale süreci devam ederken önemli bir hamle daha geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin Üçkuyular-Narlıdere, Şirinyer-Tınaztepe Hattı ile birlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na göndererek yapmasını istediği projeler arasında bulunan Halkapınar-Otogar arasında planlanan yeni hat için çalışma başlatıldı.

Güzergah, Ankara- İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın Otogar İstasyonu’nun Basmane Tren Garı’na ulaştırılabilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak. Otogar ile Halkapınar arasındaki alan hızlı tren sistemine dahil edilecek. Tren, Halkapınar’dan Basmane’ye gelecek. Toplam 4,5 kilometre uzunluğunda yapılacak yeni hat Kamil Tunca Bulvarı’nın altından gidecek. Daha önce geçmişte demiryolu olarak kullanılan, Büyükşehir’in bedelini ödeyerek karayolu yaptığı güzergahta aç-kapa sistemi ile yapılacak hat içinde iki adet tünel, üç adet yol olacak. Burada trenin gidiş ve geliş güzergahları dışında bir de şehir içi yolcu trenleri için hat bulunacak. Altındağ, Çamdibi gibi bölgelere de konulacak ara istasyonlar bölgeye ulaşımı da sağlamış olacak.

AFYON VE UŞAK’TA HUMMALI ÇALIŞMA
Fizibilite çalışmalarına başlanılan güzergahın uzantısı olan Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nde de hummalı çalışmalar devam ediyor. Şu anda Ankara’dan Polatlı’ya kadar gelen trenlerin daha ileriye gitmesi için Afyon ve Uşak arasında kamulaştırma çalışmaları yapılıyor. Uşak’tan sonra Manisa’nın Salihli ve Turgutlu İlçeleri’ne gelecek olan hat daha sonra Pınarbaşı üzerinden Otogar’a uzayacak. Oradan da yeni yapılacak bu projeye eklenecek. TCDD’nin Turgutlu’dan Kemalpaşa’ya kadar yapacağı ayrı bir yük tren hattının çalışmalarında da sona gelindi. Menemen Biçerova’dan Manisa’ya giden tren hattının yenilenmesi için de girişimler sürüyor. Manisa ile Muradiye arasındaki 10 kilometrelik ilk etabın ihalesine çıkıldı.

YILDIRIM “DEVRALIRIZ” DEMİŞTİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin metro projelerinin bakanlık tarafından devralınmasından sonra tartışmalar yaşanmıştı. Bakan Yıldırım,”Büyükşehir belediyelerinin tamamlayamadığı metro projeleriyle ilgili olarak biz İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediyelerine çağrıda bulunduk. Bu projeleri bakanlığımıza devredebileceklerini bildirdik. Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 hattı yarım olarak devretmek istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir tane yarım hattı devretmek istedi. 2 adet yeni hattın da bakanlığımız tarafından yapılmasını talep etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, 'Devam eden metroyu ben kendim yapacağım' dedi. Bizden 3 yeni metro hattını üstlenmemizi istedi. Kendisi ile prensip olarak anlaştık. Bu hatların uygulama projelerini Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bitirsinler, biz bunları devralacağız” ifadelerini kullanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 14 Şubat 2013 Perşembe 08:27

Ak partili yorumcu yüksek binaları çağdaşlık sanıyor o zaman en çağdaş şehir Dubai oluyor.

Yorumu oyla      14      8  
buyuran 13 Şubat 2013 Çarşamba 22:51

izmire hizmet gelsin ama bunu beledieye yapsın ama bakanlık önemli olan bu arada şunuda hatırlatayım büyükşehir sonunda havlu attı

Yorumu oyla      14      8  
MEGASTAR 13 Şubat 2013 Çarşamba 20:14

ali sadi yorumcu millet hızlı tren metro diyo sen kentkart peşindesin bukadarda sığı düşüneni görmedim pes kardeş...

Yorumu oyla      21      7  
engin 13 Şubat 2013 Çarşamba 17:53

merküri arkadaşım hükümetin bu projeleri sahiplenmesi zaten akp belediyeciliğinin iflasıdır.ankara istanbul belediyelerinin yapamadığını ulaştırma bakanlığı yapıyor.

Yorumu oyla      28      13  
merkuri 13 Şubat 2013 Çarşamba 17:33

chp li izmir belediyelerinden iş çıkmıyor.bari biz yapalım diyor Hükümet.görsün izmirliler metro nasıl yapılırmış.ama şimdi chp liler bunada sahiplenir.Kendileri bir iş yapmıyor ya.hazır hükümet yapıyor biz yaptık diyelim. yerse millet :)

Yorumu oyla      23      27  
private35 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:58

hakla daha manisaya verilen yatırım teşviki, izmire verilmiyor.Aliağa organize sanayi bölgesi 10 yıldır açık, bomboş.teşvik adaletsizliğini niye çözmüyor ak partili arkadaşlar, miilet vekilleri salonlardan çıkmıyor iş izmirin gerçek sorununu çözmek olunca trübinde seyrediyorlar, sonra yine konuşmaya geçiyorlar.burada olduğu gibi.İzmirde algıyı değiştirmeniz için başka illerde olduğu gibi laf değil iş üretmelisiniz öğrenin artık bunu yahu.İzmir cahil değil.

Yorumu oyla      26      11  
engin 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:08

peki akpartili yorumcu arkadaşım memleketini çok seviyorsan vob izmirden alınırken nerdeydin.10 yıldır diğer illere yatırım yağarken izmire hiçbirşey yapılmıyorken nerdeydin.işiniz gücünüz partizanlık.

Yorumu oyla      31      15  
güzel izmir 13 Şubat 2013 Çarşamba 15:59

Aman beyler ulaştırma bakanlığı yapıyorsa bu işi dikkat edelim Konak tüneli gibi mahalleleri başımıza göçertmesin.Çamdibi ve Altındağ sakinleri fazla zıplamayın göçertirsiniz.Bakanlık sıkışırsa belediyeden yardım alabilir.

Yorumu oyla      26      15  
AK Partili Yorumcu 13 Şubat 2013 Çarşamba 13:24

Tolga abi pardon ama biz İzmir’i adam etmek çağdaş bir kente benzetmek için buradayız. Bu arada memleketimi de terk etmem ama çağdaş kentleri de beğenirim, severim. CHP’lilerin elinde viraneye dönen anamın babamın memleketini de AK Parti gelsin de düzeltisin diye uğraşırım. Tabi elimden geldiğince gücüm yettiğince.

Yorumu oyla      25      27  
bülent ışık 13 Şubat 2013 Çarşamba 12:34

İzmir Büyükşehir belediyesi Ulaştırma Bakanlığı ile kıyaslandığına göre çok büyük işler yapıyor demek ki.

Yorumu oyla      34      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de 2.İZELMAN krizi: Bu kez 650 kişi!
Otobüslerde çalışan şoförler nedeniyle ihale krizi yaşayan Büyükşehir ...
Yargı Ersu Hızır'ı bir kez daha haklı buldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eski Genel Sekreter ...
İşte Karaburun’u kurtaracak rapor ve tüm detayları
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Karaburun Yarımadası’nın Özel Çevre ...
 
Basmane Çukuru yine sil-baştan!
İzmir, Basmane’deki dev çukur için yapılan planları tartışırken Büyükşehir ...
Gaziemir'den sigarayı bırakma semineri
Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Sigarayı bırakın, ...
Bornova Belediyesi CHP'li kadınları ağırladı
Bornova Belediyesi CHP İl Kadın Kolları Teşkilatı'nı ağırladı. Bornova ...
 
Bergama’dan gazeteci Şakir Süter anısına ikinci yarışma
Bergama Belediyesi, belediye haberleri yapan gazetecileri teşvik etmek, ...
Küçükçiğli sevgi yoluyla yeniden doğuyor...
Çiğli’nin en eski yerleşim birimlerinden olan Küçükçiğli Mahallesi, estetik ...
İzmir'in barajları doldu: Tahtalı'da 9 yılın rekoru
2008 yılında kuraklık nedeniyle can çekişen Tahtalı Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 66’ya çıktı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva