HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
20 Nisan 2019 Cumartesi - 10:42

Bakanlık’tan flaş karar: Narlıdere’deki o plana onay!

TOKİ tarafından 2018 yılında satışa çıkarılan ve Narlıdere’de bulunan 55 bin 766 metrekarelik arazi için flaş bir gelişme yaşandı. Süreçte arazinin satışıyla ilgili bir gelişme yaşanmazken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilen itirazlar reddedildi. Taşınmazın planları ise onaylandı.

Bakanlık’tan flaş karar: Narlıdere’deki o plana onay!

EGEDESONSÖZ- Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) geçtiğimiz Ağustos ayında İzmir'in de aralarında olduğu 20 ilde 176 arsayı satışa çıkartmasıyla birlikte Narlıdere’de bulunan konut, ticaret, özel eğitim, cami, park niteliğindeki 55 bin 766 metrekarelik imarlı arsa için de ihale kararı alınmıştı. TOKİ muhammen bedel olarak 89 milyon 225 bin 600 TL’lik bedeli kamuoyuna açıklamıştı.

Açıklamada, parselin üzerinde çok sayıda yetişkin ağaç bulunduğu bilgisine yer verildi. İlanda, ‘arsa ve toplu konut üretiminde kullanılması ve yapılacak imar uygulaması sonucu kamu hizmetine ayrılacak alanlar ile Maliye Bakanlığı’nca değişik ihtiyaçlar için talep edilen yerlerin aynı şartlarla müstakil parsel olarak hazineye iade edilmesi, ayrıca anılan taşınmazların hiçbir şekilde devir amacı dışında kullanılmayacaktır’ notu düşülmüştü.

Öte yandan İzmir 4.İdare Mahkemesi’nin daha önceki dönemde yürütmeyi durdurma yönünde bir karar aldığı da belirtilmişti.

Dönemin Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur hukuki durumla ilgili açıklama yapmış ve “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar planı yapılan 55 bin metrekarelik Narlıdere Huzur Mahallesi’ndeki TOKİ'ye ait alanın satışı gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi tarafından imar planına yapılan itiraz neticesinde imar planı mahkemece iptal edilen bir alan. Daha sonra TOKİ üst mahkemeye müracaat ederek imar planını geçerli hale getirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Açık arttırma ve peşin olarak satışı yapılacak arsanın ihalesinin ise 11 Eylül 2018 Salı Günü saat 13:30’da gerçekleşeceği aktarılmıştı. Süreçte arazinin satışıyla ilgili gelişme yaşanmazken planlarla ilgili flaş bir karar alındı.

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ!
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca onaylanarak 22 Kasım 2018 tarihinde dağıtımı yapılan 5 Aralık 2018-4 Ocak 2019 tarihleri arasında askıya çıkarılan İzmir ili, Narlıdere İlçesi, Narlı Mahallesinde yer alan kain 156 ada 1962 parsel sayılı parselde 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Notu paftası ilişkin askı sürecinde yapılan itirazlar değerlendirilmek üzere doğrudan Bakanlığımıza iletilmiş olup anılan itirazlar uygun bulunmayarak reddedilmiştir” denildi.

PLANLAR ONAYLANDI
Yapılan açıklamanın diğer kısmında ise, “Diğer taraftan; TOKİ Başkanlığı’nın 07 Şubat 2019 tarih ve 16402 sayılı yazısı ile Bakanlığımıza iletilen Konut Alanında E:1.50 Yençok: 10 Kat, Özel Eğitim Alanında E:1.00 Yençok:4 Kat, Cami Alanında E:1.00 Yençok: Serbest, Ticaret+Konut Alanında E:1.00 Yençok:6 Kat yapılaşma koşuluyla onaylanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planında emsal değeri korunarak Gelişme Konut Alanı ve Ticaret+Konut Alanında  yapılaşma koşulunun  Yençok: 5 Kat olarak düzenlenmesi suretiyle TOKİ Başkanlığınca hazırlanan 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği  1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri ile 3194 sayılı İmar Kanununun 9. maddesi kapsamında Re'sen onaylanmış, 22 Kasım 2018 tarihinde dağıtımı yapılan değişiklik kapsamı dışında kalan kısımlar kesinleşmiştir” ifadeleri yer aldı.

 
İYİ Parti tüzüğünü yeniliyor
 
BAE'li 2 casusu MİT kaç aydır takip ediyordu?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin çelik 20 Nisan 2019 Cumartesi 20:59

Sahilevlerinde cami yapılacak olan arsa Büyükşehir Belediyesine ait. Sahilevlerinde ikamet eden vatandaş namaz kılmaya Şehitlik camisine gitmek zorunda kalıyordu, yıllardır bekliyorduk, inşallah en kısa zamanda yapılır.

Yorumu oyla      6      6  
ahmet yavuz 20 Nisan 2019 Cumartesi 13:14

sahilevlerindeki narlıdere belediyesine ait arazide cami inşaatına başlanacakmış yakında,hayırlı olsun sahilevlerindeki vatandaşlara.

Yorumu oyla      7      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de konut satışları geri saydı!
İzmir'de konut satışları 2019 yılı Mart ayında geçen yılın aynı dönemine ...
Balçova’daki AVM projesine Bakanlık'tan yeni vize!
Mahkeme tarafından Çevre Etkilendirme Raporu (ÇED) iptal edilen ve Balçova’da ...
Basmane’deki tarihi yapı TARKEM’e emanet
TARKEM, Tarihi Kent Merkezi'nde yatırımlara devam ediyor. Yaşayanları ...
 
Folkart Incıty final yolunda
Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi’ndeki Folkart Incity projesinde, inşaat ...
Gaziemir yıllardır bu haberi bekliyordu: Resmen karar verildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy’de sürdürülen kentsel ...
Ege-Koop'tan özel proje: İzmir'e yeni ticaret merkezi geliyor
İzmir ve çevresinde 200 kooperatif ile birlikte 150 bin kişiyi ev sahibi ...
 
Folkart'a büyük onur
Folkart, Çeşme projeleri ile ödüller kazanmaya devam ediyor. Folkart Blu ...
19 yıl önce Türkiye bu villayı konuşuyordu... Satışa çıkarıldı!
Beykoz'da 19 yıl önce terör örgütü Hizbullah'ın başı Hüseyin Velioğlu’nun ...
Bakan açıkladı: TOKİ'ye 3 günde rekor başvuru!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "67 ilimizde inşa edeceğimiz 50 ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva