HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2016 Pazartesi - 09:27

Bakanlığın ‘ateist incelemesi’nde o isim konuştu: Hedef gösterildim!

İçişleri Bakanlığı’nın İzmir Valiliği aracılığıyla hakkında inceleme başlattığı Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi Sorumlusu Serdar Sandal, “Hedef gösterildim. Ben ülkenin bağımsızlığından ve laik düzenden yanayım. Bu yapılan toplumun bireylerini sindirmektir” dedi.

Bakanlığın ‘ateist incelemesi’nde o isim konuştu: Hedef gösterildim!

EGEDESONSÖZ - İçişleri Bakanlığı’nın isimsiz gelen bir ihbar mektubunu valiliğe göndermesinin ardından hakkında soruşturma başlatılan Çiğli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Sorumlusu Serdar Sandal açıklama yaptı. 

- BAKANLIK BELEDİYEYE SORDU: MARKSİST ATEİST Mİ ATADINIZ? 

Bakanlığın ‘marksist-leninist ve ateist’ olduğu gerekçesiyle belediyeden savunma istediği konu hakkında konuşan Sandal, hedef gösterildiğini belirtti.

CHP’de uzun yıllar il yönetim kurulu üyeliği ve aktif siyaset yapan isimler arasında yer alan Sandal, uzmanlık alanı eğitim ve dershanecilik faaliyetlerini Çiğli Belediyesi bünyesinde yürütüyordu.

Sandal, “Bir isimsiz dilekçe ile kamu kurumları harekete geçti. Ne yazık ki ülkemizin geldiği noktayı çok net gösteriyor. Benim inançlarım ve düşüncelerim kimseyi ilgilendirmez. Hayata bakış açım ve yaşam tarzım bellidir. Ben laik demokratik Cumhuriyet’ten yana, eşit yurttaşlık temelinde insanların ekmeğini bölüştüğü, laik düzenden yanayım. Bunu savunmak ateistlik ve Leninist’lik ise hepimiz buyuz. Böyle bir mantığı kabul etmiyorum. Biz kime güveneceğiz? Ülkenin kurumları sahte, isimsiz ihbar mektubu ile harekete geçerek soruşturma, inceleme başlatıyor. Biz de bunlarla uğraşıyoruz” dedi.

KORKMUYORUM

Sandal, ortaya çıkan durumu ‘sindirmenin farklı bir yöntemi’ sözleriyle açıklarken korkmadığını vurguladı. Sandal, “Çalıştığım belediye ve başkan CHP’li olmasaydı belki işsiz kalacaktım. Üzerine hedef gösterildim. Can güvenliğim konusunda kim garanti verebilir. Yapılanlardan korktuğumdan değil ama bizim de ailemiz, çocuklarımız, yaşamımız var. Alevi olduğum için bunu açıktan vurgulayamayanlar böyle bir bahane bularak belediyemizin başarılı çalışmasına gölge düşürmeye çalıştılar. Ayrıca ben gayrimüslim da olabilirdim. Bundan kime ne? İşimi yapıyor ve en iyi şekilde hizmet ediyorsam gerisi kimi ilgilendirir? Bu konuda hepimizin dikkatli olması, başka isimlerin de farklı hesaplar nedeniyle mağdur edilmesinin önüne geçmeliyiz. Benim yaşadığım sadece bir örnektir” diye konuştu.

BAŞKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Arslan, "Marksist Leninist, Ateist ne demek istiyorlar. Bizim çalışan memurumuzla ilgili varsa ellerinde belge ya da istihbaratları soruşturma açsınlar. Ben sosyal demokrat biri olmasaydım, bu yazı üzerine memuru açığa alacaktım. Bu yazıyı yadırgadık. Biz de belediye olarak, 'çalışanımızın düşünce yapısının topluma zararı yoktur. Topluma yararlı biridir. Size ihbarda bulunan kişi yanlış ihbarda bulunmuştur' diyerek yanıt vereceğiz. Ülkenin durumu çok vahim. İmzasız dilekçelerle mağdur etme peşindeler. Bu yazının bize kadar gelmemesi lazımdı” ifadelerini kullandı.

 
Dışişleri'nden Papa'nın açıklamasına sert tepki!
 
Başkan Çalkaya'dan SGK patlaması: Devletin çivisi çıkmış!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğli gençliği 28 Haziran 2016 Salı 07:18

Çiğlide kapsamlı bir araştırma yapıldığında Serdal beyin kişiliği daha iyi ortaya çıkacaktır.Zaten ÇİBEM kurulduğu ilk günlerde belediye başkanı burada 2 müdür görevlendirmiş ve herkesin içinde gülerek "sizin ikinizide buraya eş başkan olarak atadım" diyerek adeta HDP lilerin savunduğu yönetimi burayada uygulamak istemiştir.Detaylı soruşturma yapılırsa daha neler çıkacak göreceksiniz

Yorumu oyla      11      5  
yunus toprak 27 Haziran 2016 Pazartesi 15:03

Çiğli Belediyesi, Anayasa' sı hala Laik olduğuna göre, bu yazıyı göderen kurumu ve imzalayan yetkiliyi Mahkemeye vermelidir.

Yorumu oyla      11      5  
Serkan Bey 27 Haziran 2016 Pazartesi 13:45

Adamın inancı sizi ne bağlar? Siz adamın yaptığı işe bakın. Hayret birşey ya. Sanki namaz kılanların hepsi süper Müslümanlar !

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden Papa'nın açıklamasına sert tepki!
Ermenistan ziyaretinde 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesi kullanan ...
CHP'li Sertel TRT reytinglerini sordu!
TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel TRT'nin reyting oranlarını sordu
Yıldırım'dan İsrailli temsilciye iftar daveti!
Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün vereceği iftara İsrail maslahatgüzarı da davet edildi.
 
İzmirli vekil ‘Haziran’ın da ‘MYK’sına girdi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok, Birleşik Haziran ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan o habere sert tepki!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya Kumluca'da çekilen fotoğrafları operasyon ...
AK Parti İzmir iftarda buluştu: Hotar ve Delican'dan önemli mesajlar
Ak Parti Narlıdere ilçe teşkilatının Demokrasi Meydanında düzenlediği ...
 
Başbakan yangınlarla ilgili bilgi aldı
Başbakan Binali Yıldırım, başta Antalya olmak üzere ülke genelinde çıkan ...
AK Partili Kaya'dan Yüksel'e: Timsah gözyaşları döküyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Alaatin ...
Dervişoğlu'ndan 'muhalif' açıklaması: Bahçeli lehine..
Çağrı Heyeti'nin topladığı 19 Haziran'daki kongrede, olağanüstü kongreyi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva