HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2018 Perşembe - 15:00

Bakan Yılmaz’dan İzmir’de ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı: Bize benzemeye çalışıyor!

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinde ittifak arayışlarına değinerek, “Kılıçdaroğlu da bize benzemeye çalışıyor, bunda bir sakınca yok. Biz öbür tarafı anlamaya çalışacağız. Diğer taraf da bizi anlamaya çalışacak. Bundan bu millet kazanacak” dedi.

Bakan Yılmaz’dan İzmir’de ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı: Bize benzemeye çalışıyor!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılış törenlerine katılmak için İzmir'e geldi. Bakan İsmet Yılmaz'ın ilk durağı Ege Üniversitesi Rektörlüğü oldu. Burada Rektör Prof. Dr. Necdet Budak'ı ziyaret eden Bakan Yılmaz, üniversitenin senato toplantısına da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Üniversitemizde 65 bin öğrenci öğrenim görüyor. 5 bini akademik kadro olmak üzere 10 bin kişi görev yapıyor. Üniversitemizi toplumla bütünleşen bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Üniversitemizi araştırma üniversitesi haline getirmek istiyoruz" dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ İLK 15'İN İÇİNDE
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Ege Üniversitesi'nin bölgeyle ve İzmir ile bütünleştiğini belirterek, "Türkiye'de 187 üniversite var. Ege Üniversitesi ilk 15 içerisinde akıllara gelir. İzmir, düne göre bugün daha iyi durumda. Kızlarda yüksek öğretimde okullaşma erkeklerle göre daha iyi durumda. Kızlarda yüzde 44, erkeklerde yüzde 40 oranında. Avrupa'da yüksek okullaşma oranında birinci sıradayız. Öğrenci sayısı bakımından ise Rusya'dan sonra ikinciyiz. 150 binin üzerinde akademik personelimiz var. Eskiden çok düşüktü. Üniversite kurduk. Her üniversiteye bakın, her birisi bir üniversitenin branşı şekilde kurulmuş, kervan yolda düzülür. Türkiye'nin her yerinde eğitime erişebilme mümkün. Bundan sonra kaliteyi arttırmak lazım. Altyapıyı gidermek lazım. Altyapı gidermeden kaliteden bahsedemezsiniz. Biz yatay büyümeyi sağladık. Şimdi ise dikey büyümeyi arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitelere her alanda eğitim versin, ama bir alanda uzmanlaşsın" dedi.

Ünivresiteleri rekabetçi hale getireceklerini belirten Bakan Yılmaz, "Şirketlerin en değerli varlığı insan varlığıdır. Ülkelerin de en değerli varlığı insan varlığıdır. Altyapı olacak ama eğitimde temel unsur öğretim üyesi, bu nedenle 100 alanda 2 bini doktora çalışmasını başlattık. Üniversiteleri rekabetçi hale getireceğiz" diye konuştu.

Geçmiş yıllardan örnekler verip "Hiçbir zamana eğitim eleştirisiz olmaz" diyen Bakan Yılmaz, "Bu eleştirilere bakıp da Türkiye'nin eğitimde iyi olmadığını söylemek doğru değil. Göstergeler bunu söylemiyor. OECD'nin 2007 -2017 yıllarını kapsadığı son 10 yılda yayınladığı çalışması var. O rapora göre dünyada milli gelirini en fazla arttıran ülke Türkiye. Bu başarıyı biz eğitimle sağladık. Beşeri sermaye ile sağladık. Türkiye beşeri sermayesini, ülkesine katkı verecek hale dönüştürmüş haldedir" şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK”
Yeni yönetim anlayışı doğrultusunda Ege Üniversitesi’ni toplumla bütünleşen ve paydaşlarla iç içe olan bir yapıya kavuşturmaya çalıştıklarına değinen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Öncelikli hedefimiz, üniversitemizi araştırma üniversiteleri arasına taşımak. Daha sonra uluslararası arenada üniversitemizi hak ettiği yere getirmektir. Ege Üniversitesi çalışanları ile omuz omuza, gönül gönülle çalışmalarımızı sürdürüyoruz, insana dokunan uygulamalarımızla değer katmayı hedefliyoruz. Son iki ay içerisinde YÖK nezdinde Üniversiteler arasında akademik performans bakımından, Tıp Fakültemiz tıp alanında 1’inci, üniversite olarak ise 3’üncü sırada yer alarak ciddi bir başarıya imza attık. Ayrıca, Tıp Fakültemiz YÖK’ün QS sıralamasına göre ülkemizin dünya çapında gururu oldu. Diğer yandan, Ege Üniversitesi TÜBİTAK’a en fazla proje teklif etmede birinci,  en fazla proje almada ikinci üniversite konumundadır. Yine üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu tarafından uluslararasılaşma stratejisi kapsamında seçilen pilot üniversitelerden birisi oldu. Bu karar aynı zamanda 2019’da araştırma üniversitesi olma hedefimize katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, senato toplantısının ardından Ege Üniversitesi yerleşkesi içerisinde inşaatı süren camide incelemelerde bulundu. Özel öğrenci yurdunun açılışını yaptı.

FEN VE ANADOLU LİSESİNİN AÇILIŞINA KATILDI
İzmir'e çeşitli açılış ve ziyaretler için gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilfen Okulları'nı gezdi. Bakan Yılmaz, burada Fen ve Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Okulun tanıtım filminin izlenmesinin ardından öğrenciler halk dansları gösterisi yaptı. Törenin açılış konuşmasını Bilfen Okulları Yönetimi Kurulu Başkanı Fatih Öztürk yaptı. Öztürk, "Eğitimde 30'uncu yaşımızı kutladık. Yeni bir eğitim kurumu kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde İzmir'e yatırım yapmayı planlıyoruz. Bilfen bayrağını dalgalandırmak istiyoruz" dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın konuşmalarından sonra kürsüye Bakan Yılmaz geldi. 



'BU YIL EĞİTİME 134 MİLYAR 727 MİLYON LİRA ALIRDIK'
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bir ülkenin en önemli eserinin, iyi yetiştirilmiş bireyler olduğunu belirterek, "Birikimimiz kaybolabilir; ama eğitimle kazandığımız birikim hep kalıcı olur. İyi yetiştirilmiş bireylerle sadece bugünü değil, yarını da şekillendirirsiniz. Mensubu olduğu milletin değerleriyle yetişmesinde okullar üzerine düşen görevleri yerine getirecektir. Bakanlık olarak geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı iletişim becerisi yüksek, takım çalışmasına uyumlu kişiler olarak yetiştirmek istiyoruz. Beşeri sermaye eğitimle değerlidir. Eğitim varsa beşeri sermaye sizin için güçtür. Türkiye beşeri sermayesini kendisine güç olarak dönüştürmüş dünyadaki ender ülkelerden birisidir" diye konuştu. 

Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak istediklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, bunun yolunun kaliteli ve fırsat eşitliği temelindeki eğitimi herkese sağlamaktan geçtiğini söyledi. Yılmaz, "Ne yapıyorsunuz?' dediğinizde hükümetlerden beklenen eğitime gerekli kaynağı aktarmaktır, hükümetlerimiz bunu yapıyor. Eğitime, 134 milyar 727 milyon TL ayırdık. Genel bütçenin yüzde 18'inden fazla bütçe ayırdık. 2002'de eğitime ayrılan pay, bütçenin yüzde 10'u bile değildi. Şimdi yüzde 18'e çıktı. Milli gelirimizin 6,2'sini ayırıyoruz" dedi. 

20 bin öğretmenin ataması için ilana çıktıklarını da dile getiren Bakan Yılmaz, milli eğitim bünyesinde 5 yıl görev yapan öğretmenler içinden sınavla 5 bin öğretmeni de kadroya alacaklarını, toplam öğretmen sayısının 910 bine çıkarılacağını söyledi. Özel okulları desteklediklerini de belirten Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 2002 yılında özel okullara giden öğrenci sayısının 233 binden, 1 milyon 300 binin üzerine çıktığını bildirdi. Bakan Yılmaz, İzmir'de derslik sayısının ise 16 binden, 34 bine çıktığını, derslik başına öğrenci sayısının da 41'den 25'e indiğini belirtip, ortaöğretimde 30'dan 23'e düştüğüne dikkat çekti.

'KILIÇDAROĞLU DA BİZE BENZEMEYE ÇALIŞIYOR'
İMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir temasları sırasında partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Burada ttifak arayışlarına da değinen Bakan Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu da bize benzemeye çalışıyor, bunda bir sakınca yok. Biz öbür tarafı anlamaya çalışacağız. Diğer taraf da bizi anlamaya çalışacak. Bundan bu millet kazanacak. Kırgınlıkları geride bırakmak lazım. Kuvvetler ayrılığı sistemine de uygundur. Yasama yasamalığı bilecek, yürütme yürütmeyi yapacak, yargı da yine yargılayacak. Millete hizmet döneminde her birisi ayrı yerde olacak. Şimdiki dönemde hükümet parlamentoyu kontrol ediyor. 'Tek adam geliyor' diyorlar. Millet kendisine zulüm eden birisini seçer mi? Milletin yanılmayacağını anlarsan, doğru karar verdiğine inanırsan bu sistem doğrudur. Siyaset iyi yolda gidiyor."(DHA)

 
Çiftlik Bank benzeri 65 şirket radarda!
 
Tutuklanan o askerlerin üzerinde çıkanlar şok etti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 23 Mart 2018 Cuma 08:17

Bize benzemeye çalışıyor demiş kavgada söylenmez bu laf.Kılıçdaroğlu tazminat davası açabilir.

Yorumu oyla      9      5  
muhalif 22 Mart 2018 Perşembe 18:16

yüksek okullaşmada birincisinizde, o okullardan mezun olanlar işsiz sn. bakan,sözleşmeli memur,öğretmen alıyorsunuz, sosyal hakları kısıtlı birde ayrı sınav ve mülakat yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yıldırım’dan bomba açıklamalar: 2019 yarışı ve stat krizi için ne dedi?
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, 2019 yarışının parti içinde erken ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan yerel seçim mesajı: Aday sevilen biriyse…
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılacak belediye başkanlığı ...
CHP’den o satışa tepki: Yaptıkları Menderes’i batırmak!
Menderes’te 73 dönümlük tarlanın belediye tarafından satılığa çıkarılması ...
 
İnternette RTÜK denetimi başlıyor!
Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ...
CHP'li Balbay: Hükümet engellileri hep erteliyor
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, 21 Mart Dünya Down Sendromu ...
CHP’li akademisyen Yıldız: Genel merkezin kanaati Kocaoğlu!
Yıldız geçmiş dönemde kendisine Tunceli Belediye Başkanlığı için teklif ...
 
Erdoğan ile Trump bugün görüşecek!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu ...
AK Partili Kalkan: Ortalama ömür 3,3 yıl arttı
AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Bilgi ve Teknoloji ...
Çocuklara 400 TL bakım desteği geliyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan müjde: "Çok güçlü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva