HABERLER>POLİTİKA
1 Ocak 2016 Cuma - 12:27

Bakan Yıldırım yılbaşı akşamı kar küredi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yılbaşı akşamını Bolu Dağı'nda karla mücadele çalışması yapan Karayolları işçileriyle geçirdi. Kar küreme aracıyla TEM Otoyolu'nun kenarındaki yan yolda kar küreyen Bakan Yıldırım, Karayolları işçilerine baklava ikram etti. Bakan Yıldırım, hizmet alımı yoluyla kar mücadelesi yaptıkları yollarda verim alamadıklarını söyledi.

Bakan Yıldırım yılbaşı akşamı kar küredi!

Bakan Binali Yıldırım, yılbaşı akşamı TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkisinde Karayolları 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne ait Bolu Dağı Bakım ve İşletme Şefliği'ni ziyaret etti. Bakan Yıldırım'a, Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Ali Fidan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal eşlik etti. Bakan Yıldırım, Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Mustafa Karademir'den, Bolu Dağı'nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde sürdürülen karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
KARLA MÜCADELEDEN ZİYAREDE TIR'LA MÜCADELE
Gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, 66 bin kilometleriyi aşan yol ağında 9 bin civarında personel ve 8 bine yakın makina, techizat ile kar ve kış mücadelesini aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Tonlarca tuz, agrega, üre, buz çözücü malzeme ile kış tedbirlerini aldıklarını belirten Bakan Yıldırım, Karayolu ekiplerinin özellikle karla mücadeleden ziyade TIR'larla mücadele ettiğini belirtti. Bakan Yıldırım, şöyle dedi:
"TIR'ların kayarak makaslama yapıp yolu kapatması sıkıntılara yol açıyor. Karla mücadele ekiplerimiz bazen bu TIR'lar yüzünden o noktaya erişmekte de sorun yaşıyor. Sürücülerin gereken tedbirleri mutlaka almaları gerekir. Bu hava şartlarında sollama, şerit değiştirme işlerinden uzak duralım. Yer sağlam değil. Kaygan zemin. Kontrolü elden kaçırır, tatsız bir kazaya sebebiyet verebiliriz. Unutmayalım; yolların kralı olmaz, yoların kuralı olur. 'Siz siz olun kurallara riayet edin. Sevdiklerinizi üzmeyin, sağ salim sevdiklerinize ulaşın' diyoruz."
 
Sürücüleri kış lastiği takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Bakan Yıldırım, ülke genelinde ana güzergahlarda tüm yolların açık olduğunu, bazı yerlerde iller ile ilçeler arasında kapalı olan yollar olduğunu, onlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.


 
'MİLLETİN RAHATI İÇİN BİRİLERİNİN RAHATININ KAÇMASI LAZIM'
100 bin kişilik ulaşım, iletişim ailesinin yılbaşında iş başında olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, "Bizim için yılbaşı vatandşalarımızın huzur, güven, emniyet içinde yaşamalarıdır. Yaşamlarını devam ettirmeleridir. Milletin, vatandaşın rahatı için birilerinin de rahatının kaçması lazım. Bu işin tabiatından kaynaklanan bir şey. Bu aile vatandaşlarımızın rahatı için gece gündüz ayaktadır. Onların hayatlarını kolaylaştırıcak, yaşam kalitelerini artıracak her türlü tedbiri almak için azami gayreti gösteriyoruz" dedi.
 
'HİZMET ALIMIYLA KARLA MÜCADELE VERİM ALAMADIK’
Bakan Yıldırım, karla mücadele çalışmasının özelleştirildiği bazı yollarda sürücülerin yeterli çalışma yapılmadığından yakındığının hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu: "Geçen yıl itibariyle bu bir kaç yerde deneme amaçlı başlatıldı. Karayolları'nın son yıllarda personeli azaldı. Yeni arkadaşlar da başlamadığı için açığı kapatmak amacıyla ilave personel ihtiyacı bu şekilde hizmet alımıyla gerçekleştirilmişti. Buradan beklediğimiz verimi elde edemeyince bu yıl ağırlıklı olarak kendi personelimizle bunu yapıyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Malum bizde hizmet alımıyla çalıştırılan yasada 'taşeron' diye tabir edilen karayolcular, burada tecrübe kazanmış karayolculardan yaklaşık 6 bin 500 arkadaşı asli kadroya aldık. Onlar bu hizmetlerde fiilen yer almaya başladı. Bahsedilen olumsuzluklar da tamamen ortadan kalkmış oldu."
 


KÜREME ARACIYLA KAR KÜREDİ
Bakan Yıldırım, daha sonra yemekhanede karayolları personeliyle yemek yedi. Ardından Bolu Dağı Tüneli'nin kameralarla izlendiği kontrol merkezinde bilgi alan Bakan Yıldırım, burada radyo anons sistemiyle tünelde seyahat eden sürücülerin yeni yılını kutladı. Bakan Yıldırım, daha sonra kar küreme aracının direksiyonuna geçip TEM Otoyolu'nun kenarındaki yan yolda ve işletme sahasında kar küredi. Bakan Yıldırım, daha sonra Karayolları işçilerine baklava ikram edip Bolu Dağı'ndan ayrıldı. (dha)

 
Turizm cennetinde alevlerle yılbaşı: Havai fişek ormanı yaktı!
 
Cizre’deki ateş İzmir ve Manisa’yı yaktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kalkan: Türkiye için durmak yok!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, ...
CHP'li gençlerden çocuklara yeni yıl hediyesi
Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları yeni yıla saatler kala hazırladıkları ...
Erdoğan'dan Suudi Arabistan dönüşü 'başkanlık' açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye döndü. ...
 
Delican çocuklara sevgi dağıttı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji ...
Güvenlik zirvesi sonrası ilk açıklama
Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkanlığında bugün Çankaya Köşkü'nde yapılan ...
AK Partili eski vekile Erdoğan'a hakaretten hapis!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan ...
 
CHP Gençlik Kolları’nda 2.Sarıküse dönemi
CHP İl Gençlik Kolları’nda Sarıküse dönemi resmen başladı. 27 Aralık’ta ...
Susam açıkladı: Siyasi yolculuğu nasıl şekillenecek?
CHP İzmir eski Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Ali Susam kurultay sürecinde ...
Erdoğan’dan yeni yıl mesajı: Hamdolsun 7 Haziran’daki…
Yeni yıl mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "7 Haziran ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva