HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2016 Pazar - 15:51

Bakan Soylu: PKK gelecek Mart ayından itibaren...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e geldi. Soylu, "PKK gelecek Mart ayının başından itibaren bu ülke ile oyun olmayacağını bir kez daha görecek" dedi.

Bakan Soylu: PKK gelecek Mart ayından itibaren...

Mardin, Diyarbakır ve Siirt ziyaretlerinin ardından Bitlis'e geldiklerini belirten Bakan Soylu, bu ziyaretlerin bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyledi. Ziyaretlerin sadece terör eksenli olmadığını belirten Bakan Soylu, şöyle devam etti:

 

"Ziyaretlerimiz; ekonomik ve kalkınma eksenlidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi terörle anılan yerler olmamalıdır. PKK gelecek Mart ayının başından itibaren bu ülke ile oyun olmayacağını bir kez daha görecek. Diyarbakır, Siirt, Mardin, Bitlis buralar medeniyet şehirleridir. Bu kadim merkezlerin sadece terörle anılması mümkün değildir. Bu şehirlere olan ilgiyi artırmak, talep, beklentileri yerinde incelemek için buradayız. Burada görev yapan kamu personelinden, kanaat önderlerine kadar herkes bize yol gösteriyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız sürekli dile getiriyor. Meydana gelen olaylar moralimizi bozuyor. 15 Temmuz sonrası OHAL uygulanmaya başlandı. OHAL milletimizin hayatını etkilemeyecek demiştik. Bütün bunlar devam ederken biz yatırımlarımıza devam ediyoruz. Hızlı tren, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Vatandaşın beklediği yatırımları tek tek hizmete açıyoruz. Teşvik paketi Diyarbakır'da açıklandı. Yatırım hamlesi büyük hızla devam ediyor. Bunu terörle sıvamaya çalışıyorlar. Türkiye geleceğe dair büyük hamlesi olan güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığın en üst seviyesinde olduğunu belirtmek isterim. Biz bu topraklar üzerinde Kürdü, Türkü, Çerkezi, Lazı bir kardeş olarak yaşamaktayız. Bütün dünya terörü bir siyaset malzemesi olarak kullanamayacağını anlamalı. Bu belayla bütün dünya ülkeleri topyekün mücadele etmelidir."

"BU COĞRAFYANIN ÖNEMLİ BİR PARÇASIYIZ"

Türkiye'nin çok önemli bir coğrafyanın parçası olduğunu belirten Bakan Soylu, önemli bir zaman diliminde olduklarını kaydederek şöyle devam etti:

"Bakınız etrafımızda bir coğrafya oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu Ortadoğu'da ortaya koyarak başladılar. Bu millet Irak toprağıdır. Yüzlerce yıllık Suriye parçasıdır. Mısır, Azerbaycan, İran, Balkanlar. Nerden bakarsanız bakın biz bu coğrafyanın çok önemlidir parçasıyız. Dünya'nın en büyük güçleri bir araya gelseler dahi bu doğal hadiseyi bozamazlar. Etrafımızda ateş çemberi olmasına rağmen Avrasya tünelini açıyoruz. Dünyanın gözünün içine baka baka yapıyoruz. Hedef koyuyoruz. Artık kendi aracımızı üretecek konuma geleceğiz. Uydumuzu gönderiyoruz. Kendi imkanlarımızla bilgilerimizi paylaşmak istiyoruz. Biz sadece terör örgütünü tasfiye etmek için mücadele etmiyoruz. Çocukları, anne ve babalarının yanından alıp bir canlı bomba yapan zihniyetle de mücadele ediyoruz. Bin yıldır bu coğrafyada onlarca oyunla karşı karşıya kaldık. Bu kadar üstüne gelinen bir millet olmamıza rağmen ne ederlerse etsinler, bu bayrak altındaki birlikteliğimiz devam edecek."

FETÖ'ye de değinen Bakan Soylu, "FETÖ konusunda yapılan çalışmaların henüz başındayız. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Daha işin yüzeyindeyiz. FETÖ denen sinsi ve baş belası bir örgütten bahsediyoruz" şeklinde konuştu. Bakan Soylu, beraberindeki heyetle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra Vali Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti. (DHA)

 

 
Denizli'de otomobil köprüden uçtu: 1 ölü, 1 yaralı
 
Erdal Beşikçioğlu açıkladı: Behzat Ç. dönüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: O video görüntüleri gerçekse...
Bahçeli, “Sosyal medyada dolaştırılan ve iki askerimizin yakıldığını gösteren ...
Bakan Arslan’dan İstanbul-İzmir Otoyolu için önemli mesajlar
Bakan Arslan, İstanbul-İzmir Otoyolu Kemalpaşa-Bornova kesiminde incelemede ...
Meclis'te yüksek tansiyon: Bardaklar havada uçuştu!
Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren teklifin görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'nda ...
 
Bakan Soylu'dan flaş suikast açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan ...
Erdoğan: Milletin kaçacağını sanan o Fetoşlar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''3-5 kurşun sıkınca, 3-5 bomba atınca, üzerine ...
Yıldırım: Asimetrik saldırıyla karşı karşıyayız
Kadın girişimciler heyetini kabulünde konuşan Başbakan Yıldırım, ''İçeriden ...
 
Bahçeli: El Bab'dan elimiz boş dönersek...
MHP Lideri Bahçeli, ''El Bab operayonundan alnımızın akıyla çıkmalıyız. ...
CHP’de Menderes çıkarması sonrası iddialı mesaj: Alırız!
İzmir’de 1’inci bölgede Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan ...
Erdoğan'dan 'milli seferberlik' ve faiz çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Benim 'milli seferberlik' dediğim olay, 'eline ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva