HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2019 Salı - 13:47

Bakan Soylu'dan şok CHP iddiaları: İzmir'deki 3 ilçenin meclis adayları...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin belediye meclis üyesi aday listelerini eleştirdi. Soylu, "Menemen Belediyesi'nin meclis üyelerine baksınlar. Karşıyaka'ya baksınlar; isim isim söylüyorum, hepsi var bende. Bayraklı'ya baksınlar. Kim PKK adına haraç toplarken, burada belediye meclis üyesi adayı oldu? Kim PKK'dan tutukluyken, gelip aday oldu?

Bakan Soylu dan şok CHP iddiaları: İzmir deki 3 ilçenin meclis adayları...

Bakan Soylu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yıl dönümü dolayısıyla Balçova Termal Otel'de düzenlenen şehit, gazi aileleri ve sivil toplum kuruluşları buluşmasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin aziz topraklarının yurt dışından gelen mazlumlara da baba ocağı, ana kucağı olduğunu vurguladı. 

Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin Suriye'den gelen mazlumlara kucak açtığını dile getiren Soylu, bir dönem batı ülkelerinin Ermeni tasarısı nedeniyle Türkiye'yi "barbar" millet olarak nitelendirmek için ellerinden geleni yaptığını belirterek, "Büyük bir sınav verdik, mağlup çıkmadık. İmkanlarımız fazlalaştı diye şımarmadık, o insanlara sahip çıktık. Batı sahip çıkamadı biz Allah'ın sınavını kazandık, onlar kaybetti. Biz tarihin sınavını kazandık onlar kaybetti. Gelecek nesillere onurlu bir miras bıraktık." diye konuştu. 

- BAKAN SOYLU'DAN İZMİR MESAJLARI: 299 HDP'Lİ LİSTELERE YAZILDI!

Gelecek nesillere mağrur, kutlu bir Türkiye emaneti bıraktıklarına işaret eden Soylu, şöyle devam etti:

"On yıllardan beri bu milletin çektiklerini kim çekti... O zaman bir taraftan terör bir taraftan ekonomik saldırılar, Türkiye'yi hakir görmeler... Türk- Kürt, Alevi-Sünni, başı açık-başı kapalı, sağcı-solcu diye bir annenin iki evladını birbirine düşürmek için her şeyi yaptılar. Yeter ki benim ülkem güçlü olmasın diye 300 yıldır bizi geriletmek istediler. Ne zaman yükselmeye çalışsak, kafamıza vurdular. Bu ülkede başbakan, bakanlar astılar. Bize dediler ki 'Siz bu ülkeyi idare edemezsiniz, eciş bücüş insanlar, biz idare ederiz.' Bu ülkede hastanelere gittiğinizde 5. sınıf insan muamelesi yaptılar, kuyruklarda beklettiler, 5 dakika doktorun yüzünü görmek için beklettiler. Bu ülkede SSK sıralarında ilaç kuyruğunda beklerken insanlar kalp krizi geçirdiler. Kıbrıs çıkarmasını biz kahramanlarımızla yaptık, yüksek teknolojiyle değil. Batıya bağımlı bir Türkiye vardı. Bugün batıya bağımlı bir Türkiye yok, kendi üreten, ürettiğinin üstüne ay yıldızlı damgasını vurabilen, her gün özgüveni yükselen Türkiye var. Bunu biz sağlamadık sizin inancınız sağladı, şehit evlatlarınızın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlarına sarılıp 'ağlarsam evladım da üzülür' diyen sizler sağladınız, başkaları değil." 

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER TÜRKİYE'Yİ BAŞKA BOYUTA TAŞIYABİLİR"
Bakan Süleyman Soylu, dağlardaki terörist sayısını 15 binden 700'e düşürdüklerini, binlerce teröristi etkisiz hale getirdiklerini hatırlatarak, Türkiye'nin huzuruna, barış ortamına çomak sokmak isteyenlerin olduğunu, bu nedenle darbelerin planlandığını ifade etti.

MENEMEN, KARŞIYAKA, BAYRAKLI MECLİS ÜYESİ ADAYLARINA BAKSINLAR
"Size yaklaşan bir tehlikeyi söylemek boynumun borcudur, önümüzdeki seçimler güvenlik açısından Türkiye'yi yarın öbür gün başka boyuta taşıyabilecektir." diye konuşan Soylu, şunları kaydetti:

"Doğu ve Güneydoğu'da 24 saat huzur var mı, çok şükür var. Anne çocuğunu alıp gecenin bir saatinde komşusundan evine rahat geliyor mu? Orada PKK insanlarımızın huzurunu bozamıyor. Doğu'dan batıya göç terörün en şiddetli zamanında oldu. Oradaki millete baskı kurdukları zaman. İnsanlar ne yapacaklar, çocukların dağa gitmesini engellemek için kendilerini atabilecekleri yere attı. Huzurun olduğu zaman tersine göç var. Biz huzuru oluşturduk, biz teröre para sağlayan 94 belediyeyi görevden aldık. 'Teröre insan sağlarsan belediyeye girersin, kardeşini dağa göndereceksin' diyen anlayışı kestik. PKK'nın şah damarını kestik şimdi başka bir şey yapıyorlar, büyükşehirlere sızmak istiyorlar. Bugün İzmir'de kimse kusura bakmasın. Menemen, Karşıyaka, Bayraklı belediye meclis üyesi adaylarına baksınlar. Kim PKK adına haraç toplarken belediye meclis üyesi adayı oldu, kim PKK'dan tutukluyken bugün meclis üyesi adayı oldu? O zaman biz niye şehit verdik, biz niye 94 belediyeyi görevden aldık."

Bakan Soylu, PKK'ya destek verenlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu anlayışla seçime girdiğine dikkati çekerek "Demirtaş bir şey söyledi, 'Apo'nun heykelini Türkiye'nin her yerine dikeceğiz.' dedi. Yarın Konak'ta bir caddenin adını değiştirmek isterlerse, şöyle hadsiz bir cümle kurarlarsa 'Biz de şehitlerimizin adını vermek istiyoruz' derlerse ne olacak? Dün bir vekil kalktı ne dedi? 'PKK'dan oy gelse fark etmez, hepsine kabulüz.' dedi. Siz kabul müsünüz, ben değilim." ifadelerini kullandı.

Şehitlere halel getirecek hiçbir adıma müsaade etmeyeceklerini aktaran Soylu, "Bizi konuşturan cesaretimiz, karakterimiz değildir. Milli iradedir, oydur, demokrasidir. Bize işimizi yaptıran da bunlardır. Onun için önümüzdeki süreç Türkiye için bir fırsattır." dedi. (AA)

 
DTO'dan 'Denizde İş Var' kampanyasına destek
 
Karabağlar'da coşkulu seçim ofisi açılışı
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bakanı eleştirenlere 13 Mart 2019 Çarşamba 09:54

Bırakın artık şu ideolojik gözlükle bakmayı. CHP''liyim Atatürkçüyüm. Bakan ne diyor CHP listeleri den hdpkk temsilcileri aday gösterildi. Bunu Pervin Buldan da açík açık söylüyor. Her yerde var açín izleyin dinleyin. Daha yeni konuştu. İzmir gibi bir yerde CHP''nin HDP PKK desteğine ihtiyacı var mı? Neden bunları biz kendimize soramıyoruz eleştiemiyoruz? Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucu partisi bu hale mi gelmeliydi? Tayyip Erdoğan ve AKP nefreti bizleri en yakınımızdaki tehlikeyi görmemizi engellemesine... Lütfen...

Yorumu oyla      5      6  
Çokdafifi 13 Mart 2019 Çarşamba 08:33

Senin görevin bu kişileri (eğer söylediğin gibiyse ) delillerle adalete teslim etmek.Etmiyorsan görevi ihmal suçu işlersin.Ama senin bu aralar daha önemli görevin var: Akp genel başkanının afişlerini kesenleri yakalamak...

Yorumu oyla      4      6  
Süleyman 13 Mart 2019 Çarşamba 08:28

Belediyecilik bizim işimiz diyordunuz balon patladı belediye seçimlerinde belediyeden bahsedemiyorsunuz .Türkiye İzmir olucak .

Yorumu oyla      5      6  
Süleyman 13 Mart 2019 Çarşamba 08:25

Bir makama gelmiş insanları karalıyor suçluysa yakalayın sevkedin mahkemeye.Sizler Haburu unutturamassınız,Ankaraya astırdığınız Kürdistan paçavrasını unutturamassınız,açılımı unutturamassınız,Salih Müslimi kırmızı halıyla karşıladınız unutturamassınız,Barzaniye Türkiye seninle gurur diye kongrenizde tezahürat yaptınız unutturamassınız.Sayın Öcalan diyen,ona arkadaş gönderen,televizyon gönderen sizsiniz.

Yorumu oyla      5      6  
Menemenli 13 Mart 2019 Çarşamba 00:49

Burda bi saçmalık var. Menemen meclis adayları terör yanlısı ise neden tutup atmıyorsun içeri. Yoksa eyyam mı yapıyorsunuz. Son olatak her kürt terörist değildir. Bu maya izmirde tutmuştur. Yoğurda su katmayınız. Biz kardeşiliğin barışın hoşgörünün şehriyiz.

Yorumu oyla      6      6  
Cengiz cansız 12 Mart 2019 Salı 23:17

Sn bakan siz nasıl insanlarsınız ettiğiniz lafdan haberiniz yok varsa öyle birşey gereği yapın ayıp ayıp bir devlet adamına yakışmayan davranışlarda bulunuyorsunuz kendinize gelin .

Yorumu oyla      6      6  
BAYRAKLI 12 Mart 2019 Salı 22:55

Sayın Bakan Bayraklı Belediyesine 2016 nisan ayında yapılan yolsuzluk operasyonunda 32 fezlekenin yanlız 2 fezlekeden işlem yapıldı ve tüm sanıklar hakkında takipsizlik kararı verildi.Asıl suç teşkil eden 30 fezleke sümen altı yapılmakta mülkiye müfettişleri Başkan dahil bir çok birokratlar hakkında soruşturma izni vermesine rağmen izmir adliyesinde kim koruyor kolluyor siz bunları bir araştırın çok şeylerle karşılaşırsınız.

Yorumu oyla      8      6  
bayraklı lı 12 Mart 2019 Salı 22:30

sinyali verdi soylu izmir büyükşehire kayyum geliyor inşallah.

Yorumu oyla      5      8  
Lombak 12 Mart 2019 Salı 21:19

Ecevit chpsinin milleyetçi ulusal duruşunu y-chp''de mumla arıyorum. Varsa meclis üyelerinde pkklı kanıtla çıkın ortaya. Öyle lafla olmaz.

Yorumu oyla      5      8  
merkeze 12 Mart 2019 Salı 21:19

Değmez merkez değmez, bunlar yarın sizi de satar! Sen bunun reisin için dediklerini unuttun mu? Bu adama için soytarılığa değmez! Bak, artık senin yazdıklarından başka yok artık, insanlar bıktı! Yazık etme kendine!

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bankoğlu hakkında soruşturma
CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında, bir televizyon programında ...
CHP’nin İzmir’deki spor zirvesinde kim/ne mesaj verdi?
Genel merkezin Türkiye genelinde düzenlediği spor toplantılarının İzmir ...
CHP'li Sındır: Patates üreticisinin yüzüne nasıl bakacaksınız?
Patates ithalatından gümrük vergisinin kaldırılmasına ilişkin karara CHP ...
 
AK Parti Konak adayı Eroğlu: Projelerimiz hazır, biz hazırız
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Konak’ta yaşayan hiçbir ...
İYİ Partili Dervişoğlu: İzmir’de CHP ile aramızda güçlü bir sinerji var!
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, 31 Mart yerel seçimleri ...
CHP'li Serter'den Menemen'e 'geçmiş olsun' ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Menemen Belediye Başkan Adayı CHP’li ...
 
Eş Zeybekci: Var gücümüzle çalışmaya hazırız
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
Başkan Batur’dan amatör kulüplere tam destek
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
Zeybekci'den 'misafir' yanıtı: Onlardan fazla İzmirliyim!
Kendisine yönelik “misafir” sözlerine da tepki gösteren Zeybekci, “İzmir’de; ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva