HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2019 Cuma - 08:36

Bakan Soylu'dan 'CHP İzmir listesi' çıkışı: PKK'nın itelediği 14 kişi var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Resmen PKK tarafından CHP İzmir listelerine itelenmiş 14 kişi var." dedi.

Bakan Soylu dan  CHP İzmir listesi  çıkışı: PKK nın itelediği 14 kişi var!

Ege Karadenizli Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle Balçova Termal Otel'de bir araya gelen Soylu, yerel seçimleri hatırlatarak, bu yerel seçimde terör örgütü PKK'nın, tuhaf bir ittifak aracılığıyla belediyelere sızmaya çalıştığını söyledi.

Bakan Soylu salonda iş adamları bulunduğunu, kendisinin de R.Ö. adında bir işsiz bildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"1990'lı yıllarında başında Muş'un Malazgirt ilçesinde Yol, Su, Elektrik Genel Müdürlüğüne ait iş makinelerinin yakılması eylemine katılmış. 2015'te Apo'ya tecridi protesto etmek için eylemlere katılmış, basın açıklaması yapmış, küçük bir ayrıntı belki ama 2018 yılında KCK Türkiye masası yapılanmasında faaliyet gösterdiği bilgisi var. Bir tane arkadaşı var, 2010 yılında İzmir'de korsan gösteri ve güvenlik güçlerinin araçlarına havai filan atma, taşlı sopalı saldırı eylemi gibi sosyal faaliyetleri var. Bir tane de 1997 yılında PKK/KCK terör örgütü mensubu olmak suçundan Diyarbakır E Tipi cezaevinde yatmış bir eleman var. Bir de kuyumcu dükkanı soymaktan yakalanmış bir örgüt üyesi. Saydığım insanlar ve bunlar gibi son tespitlerimize göre Türkiye genelinde 325 kişiyi, öncesinde 299 demiştim ama son tahlilde bunun gibi 325 kişiyi ilçe belediye meclis üyesi olarak şu aziz millete teklif ediyorlar."

"BUNLARA BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ YAPTIRMAYIZ"
Bakan Soylu, anlattıklarının birkaçının İzmir CHP ilçe belediye meclis üyesi adayı olduğunu ifade ederek, "Bu kariyerde, bu karakterde, özgeçmişleri bu şekilde olan ve resmen PKK tarafından CHP İzmir listelerine itelenmiş 14 kişi var. 31 Mart günü eğer seçilirse sicillerinde PKK iltisakı bulunan, tövbekar falan olmamış, irtibatı kesilmemiş ve Türkiye çapında 325 kişi, belediye meclislerine girecekler. Şunu söyleyim, bunların iltisakı, irtibatı, davaları devam ediyor. Net söyleyim 14 değil 325 kişi de olsa, iltisakını, irtibatını tespit ettiğimiz anda bu adamların hiçbirisi Allah muhafaza belediye meclis üyesi seçilse biz bunlara belediye meclis üyeliği yaptırmayız. Çünkü bu olayları yapmış insanların bu görevlere aday olma hakkı olabilir ama bunların bu görevleri yapma hakkı yok." diye konuştu.

Yaklaşık 15 gündür aynı şeyleri söylediğini aktaran Soylu, hiçbirinin çıkıp da "Hayır o listede isminin baş harflerini verdiğin kişi benim, benim böyle bir hayatım yok, PKK ile irtibatım yok" demediğini, ismini verdiği partilerin başkanlarının da itiraz etmediğini ifade etti.

“KARAKOLLARDA GÜVEN MASASI KURDUK"
Soylu, Türkiye'nin, yaşadığı sorunlar nedeniyle asayişte, terörle mücadelede, siber mücadelede çok iyi bir noktaya geldiğini belirtti.

Tüm mücadelelerini hukukun dışına çıkmadan yaptıklarını vurgulayan Soylu, bu dönemin, Türkiye'de karakollardaki kötü muameleler dahil olmak üzere son 30-40 yılda en az şikayetlerin yaşandığı dönem olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Karakollarda güven masası kurduk. Vatandaşlarımız ilk önce bu masaya müracaat etmiş olacak. Oraya 2 bin 500 kadın personel alacağız. Yakında ilanına çıkacağız. Onları eğiteceğiz. Onların bir tek işi olacak. Vatandaşımıza nezaketli davranmak, onları doğru yönlendirmek noktasında görev alacak." dedi.

Dün Adana'da HDP il binasına operasyon yaptıklarını hatırlatan Soylu, "kozmik oda" ele geçirdiklerini, bundan 4-5 sene önce orada mahkeme kurulduğunu, çek senet mafyacılığı yapıldığını anlattı.

Soylu, operasyonun birçok ile sıçrayacağını, hepsini "armut toplar gibi" toplayacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hatırlamıyor musunuz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nı belediyenin bodrumuna çektiler. 17-18 yaşındaki çocuklara onları sorgulattılar. Allah muhafaza yarın öbür gün İzmir Belediyesinde, başka belediyelerde aynı şeyi çok rahat görebiliriz. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Şurada 10 günlük bir vakit kaldı. Bu 10 günlük vakitte işi sıkı tutun."

"İZMİR VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYOR" 
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci de 1997 senesinde İzmir'in ülkenin ikinci büyük ekonomisi olduğunu, 2018 yılında ise üçüncü sıraya gerilediğini vurgulayarak, İzmir'de işsizlik oranının da ortalamanın üzerinde olduğunu belirtti.

İzmir'in tarım, sağlık, turizm, ticarette önemli bir kent olduğunu kaydeden Zeybekci, "Peki niye varlık içinde yokluk çekiyor? Suç İzmir'in değil. Derdim kimseyi kötülemek değil, Türkiye'de hiçbir yerde olmayan problemler burada var. İzmir maalesef muassır medeniyet şehirler yarışında yok." diye konuştu. (AA)

 
AYM'den 5 parti hakkında suç duyurusu
 
Yabancılar kaç tane aldı? (Japon taraftar sayısı)
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 23 Mart 2019 Cumartesi 08:17

Bunu kim kime iteledi? https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hapisteki-hdpli-vekilin-agabeyi-akpden-aday-4095727 "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar." Türk Atasözü

Yorumu oyla      5      5  
Bayraklılı 22 Mart 2019 Cuma 22:29

Sayın Bakanım Bayraklıyla ilgili çarşaf çarşaf dosya sunuldu size yetmedi yargıya intikal edildi neden gereği yapılmadı kim neden engel oldu.Hala makamınıza sunulan izinler var bekletmeyin gereğini yapın .

Yorumu oyla      5      5  
YSK YETKİSİNİ GASP 22 Mart 2019 Cuma 22:07

Siz YSK'nın ÜSTÜNDE MİSİNİZ Ki Uluorta Onun Yetkilerini GASPEDİP DURUYORSUNUZ! Bu YETKİ GASPÇILARINI Soruşturacak Bir C. Savcısı Yok mudur?

Yorumu oyla      6      5  
Sinan 22 Mart 2019 Cuma 21:41

Bağıra bağıra gitmek bu demekki

Yorumu oyla      6      5  
Cengiz cansız 22 Mart 2019 Cuma 21:34

Sn soylu siz nasıl devlet afamısınız varsa öyle bir şey güç elinizde gereğini yapın ayıptır sizde hiç mi allah korkusu yok kimse bunlar nerden aday gösterildilerse açıklayın yada bu iftiraya son verin.

Yorumu oyla      5      5  
bayraklı lı 22 Mart 2019 Cuma 21:30

soylu kayyum ata izmiri pkk ya bırakma. soyerin açıklamaları ve videoları açık pkk desteğini gözler önüne seriyor bu suçu ve suçluyu övme suçu değilmi.

Yorumu oyla      5      7  
Sülüman 22 Mart 2019 Cuma 20:58

Sülüman efendi, içişleri bakanı olarak sizi sorumsuzlukla, görevi ihmalle suçluyorum! Savcı değilim, yasal işlem yapamıyorum! Madem biliyorsunuz, tutuklayın, tutuklamamak görevi ihmal demektir! Madem tutuklayacak delil yok o zaman iftiracısınız! Karar verin hangisisiniz? Neden kardeşi dağda askerle vuruşurken ölen AKPli bakandan söz etmiyorsunuz? Neden kendişsi AKPden kardeşi hdpden aday olanları söylemiyorsun? Millet ittifakı bu gerçeği bilip kullanmazken siz iftirayla nereye varmaya çalışıyorsunuz? Gidin bayım, bizim ellerden gidin, kirletmeyin bu sizsiz temiz toprakları, alın Zeybeğinizi de gidin!

Yorumu oyla      6      5  
Osman oktem 22 Mart 2019 Cuma 17:58

100 idi 14 e indi. Az zorla 2 ye indir soylu.

Yorumu oyla      11      6  
Sarı Çizmeli Memed'A. 22 Mart 2019 Cuma 16:24

İteleye kakalaya gidişin itirafı...

Yorumu oyla      9      6  
rahmetli 22 Mart 2019 Cuma 16:04

Necmeddin Erbakan mekani cennet olsun hayatta iken 2 seyden hep uzak durulmasini isterdi birincisi feto ikincisi o zamanlar fetonun ortagi Ak parti. Hakliydiniz goremedik

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Özçınar kaza yaptı... Yaralı halde mitinge katıldı
AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, konvoy ile birlikte ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Ula bizim oğlan” cevap veriyor: ‘Hesap ortada!’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Ula bizim oğlan” cevap veriyor: ‘Hesap ortada!’
CHP İzmir’de transfer günü: 500 kişiye rozet takıldı
Büyük çoğunluğu Adalet ve Kalkındırma Partisi’nden (AK Parti) istifa eden ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geliyor!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası ...
AK Partili Kırkpınar'dan Kınık ve Bergama mesaisi
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, seçim çalışmaları programları ...
CHP Adayı Batur: Konak’ta engelleri kaldıracağız
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
 
AK Parti Adayı Aslan'dan Bayraklı'ya 'Down Kafe' sözü
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan 21 Mart ...
Erdoğan'dan Nazarbayev'e telefon
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev'i telefonla arayarak görevi bırakma ...
CHP'li belediye başkanı görevden alındı!
Erdek ilçesi Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva