HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2023 Pazar - 08:13

Bakan Soylu'dan 6'lı koalisyona eleştiri!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çalışmalarını İstanbul Gaziosmanpaşa'da sürdürdü. Soylu, 6'lı koalisyonun seçim sürecinde strateji değişikliğine gittiğini dile getirerek "Beş yüzlü bir siyaset ortaya koyuyorlar" dedi.

Bakan Soylu dan 6 lı koalisyona eleştiri!

AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da bulunan Gümüşhane Kelkit Çimenli Köyü Derneği'ni ziyaret etti.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, halkın 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 milyon 500 binin üzerinde bir farkla Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a 27 milyon 135 bin oy verdiğini, Meclisteki aritmetiğin de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine desteği gösterdiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği şehirlerde ortaya çıkan seçim sonuçlarını güzel ve anlamlı olarak niteleyen Soylu, "Millet-devlet dayanışmasının sonucu orada ortaya çıktı. Vatandaşımızın ayağına giderek hizmetkarı olduk. Vatandaşımız da 'Ben ancak bundan sonraki süreçlerin Tayyip Erdoğan ve kadrosu tarafından yönetileceğini düşünüyorum' diye imzayı seçim sonuna attı" dedi.

Seçimlerin bir diğer önemli sonucunun da HDP'nin seçmen sayısı artmasına karşın yüzde 13,5'ten yüzde 8,5'lere düşerek halk desteğinin azalması olduğunu vurgulayan Soylu, Doğu ve Güneydoğuda yaşayan insanların PKK'ya, şiddete karşı durup, huzuru, kardeşlik politikasını tercih eden bir cevap verdiğini belirtti.

Ayasofya'da cuma namazı daveti
Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi olarak tarz değişikliğine gittiğini dile getiren Soylu, şöyle konuştu:

"Seçim başlarken ilk önce türbelere gittiler. Sonra döndüler Kandil'ci oldular. Ardından baktılar ki Kandilcilik yetmiyor, FETÖ'cü oldular. Şimdi de döndüler, seçimde milletten dersi alınca bugün milliyetçilik naraları atmaya başladılar. Canan Kaftancıoğlu eskiden ülkücüymüş, asena Canan'mış, daha yeni keşfetmiş. Seçimden önce Karabağ meselesinde 'Karabağ'ı Azerbaycan'dan alıp tekrar Ermenistan'a vereceğiz, bu işlere karışmayacağız.' dediler. 'Kapalı Maraş, açık Maraş meselesine biz karışmayacağız' dediler. Şimdi en yüksek hassasiyeti ortaya koyacaklarını söylüyorlar. Siyasette iki yüzlü gördüm, üç yüzlü de gördüm, dört yüzlü de gördüm ama beş yüzlü ilk kez görüyorum. Beş yüzlü bir siyaset ortaya koyuyorlar. Her şeyi istismar eden bu anlayışa karşı bir çağrıda bulundum, önümüzdeki cuma günü Ayasofya'da cuma namazına bekliyorum. Oraya kadar geldik."
Büyükşehirlerde bazı sandıklarda oy sayısı ve itirazlar nedeniyle sayımların çok geç saatlerde tamamlandığını dile getiren Soylu, kırsalda ise sayımların çok daha erken tamamlandığını ifade etti.

"Bu Oy ve Ötesi Derneği'ni İsveç devleti finanse ediyor"
Oy ve Ötesi Derneği'nin seçimlerde sandıkların etrafında ve sandık kurullarında olmalarının yasak olduğunu dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"Sandıklarda siyasi partilerin birer temsilcileri ve müşahitleri olabilir. Oy ve Ötesi diye bir dernek orada olamaz. Bu kadar açık ve net. Oraya giriyorlar ve orayı terörize ediyorlar, baskı kurmaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmemek lazım. Bunu tüm Türkiye'de oy kullanılan okullardaki yöneticilere, ilçe seçim kurullarına, il seçim kurullarına söylüyorum. Bunların oraya girip sandıklarda oy kullanan insanlara baskı yapmaları seçim hukukuna aykırıdır. Bunlar polislere baskı yapıp, 'Bu sandıklarla beraber biz gideceğiz' diyorlar. Siz Gezici'siniz, biz sizi biliyoruz. Siz seçimi karıştırmak için oradasınız. Bu Oy ve Ötesi Derneği'ni İsveç devleti finanse ediyor. Para gönderiyor, niçin? Türkiye'deki seçimi karıştırabilmek için. Bu kadar açık ve net."
Soylu, 28 Mayıs seçimlerinde asla rehavete düşmemeleri gerektiğini vurgulayarak, kalan 7 günde kapı kapı gezerek Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçtirmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.(AA)

 
'Hiç kimse seçimlere şaibe karıştı diyemedi'
 
Tabip Odası Başkanı'ndan sandık görevlisi uyarısı: Kalbiniz varsa dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hiç kimse seçimlere şaibe karıştı diyemedi'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin dünyadaki en güvenilir seçim yapan ...
Adalet Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na destek!
ATA İttifakı'nda yer alan Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, ...
'Seçimlerin 2'nci tura kalmasını sağladık'
ATA İttifakı'ndan cumhurbaşkanı adayı gösterilen Sinan Oğan, seçimlere ...
 
'Artık bir seçim değil, referandumdur'
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesaplarından yeni ...
YSK açıkladı: İlk günde 500 bine dayandı!
Yurt dışında ve gümrüklerde oyunu kullanmak üzere sandık başına giden ...
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu çekil derse düşünmem
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisinden Cumhurbaşkanlığı ...
 
Kılıçdaroğlu'na eleştiri: Nasıl hesap uzmanısın!?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Rami Kütüphanesi'nde gençlik ...
Meclis'te yeni dönemin ilk kaydı!
14 Mayıs Genel Seçimi'nin ardından TBMM'de 28. Dönem'in ilk kaydını MHP ...
Ağıralioğlu'ndan CHP'ye Kandil tepkisi!
Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva