HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2015 Pazartesi - 10:53

Bakan Şimşek: Ortaya koysunlar, oyum CHP'ye!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalar yaptı. Şimşek, CHP'nin seçim vaatleriyle ilgili 'Çıksınlar kaynağı ortaya koysunlar. Oyumu CHP'ye vereceğim' dedi.

Bakan Şimşek: Ortaya koysunlar, oyum CHP ye!

Maliye Bakanı, "CHP'liler çıksınlar kaynağını ortaya koysunlar. Hangi vergiyi artıracaklarını, hangi harcamayı kısacaklarını, bırak 149 milyar lirayı bana üçte birini açıklasınlar ben onlara oy vereceğim. İktidar olmaları halinde, davet ettikleri çok değerli ekonomist var. ona sordular mı acaba? Merak ediyorum sormuşlar mı? (Kemal Derviş) Çünkü bu programın, üç dört yıl uygulamasından vazgeçiyorum, ilk yılınızın sonunda merkez bankasıyla para basmazsanız, süper enflasyona çıkmayı göze almazsanız IMF’nin kapısını çalmak zorundasınız" dedi.    

BUNA KRİZ DENEMEZ
Cumhurbaşkanı'nın ekonomide bir patinaj olduğuna yönelik açıklamalarına yönelik gelen soruya Şimşek şöyle yanıt verdi:
"Bir geçici yavaşlama var. Ama kriz diye tanımlanamaz. Türkiye geçen sene yüzde 2,9 büyüdü. Bu Brezilya Meksika Peru Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerinin neredeyse, bu ülkeler 1,3 büyüdüler, iki katından daha fazla. Romanya Bulgaristan gibi ülkeler bu ülkelere göre Türkiye bir miktar daha fazla büyüdü. Asya bizden daha az büyüdü. Çin ve Hindistan'ı hariç tutarsanız  2,7 büyüdü. Türkiye geçen sene büyümede bir çok gelişmiş ülkeden daha iyi. İki, işgücüne katılım oranı artıyor. Nüfusumuz genç. 1,3 milyon gence iş bulmuşuz. Türkiye'de reel faizler sıfıra yakın. Ben buna kriz diyemem. Ha kur meselesine gelelim."

MERKEZ BANKASI'NA YÖNELİK AÇIKLAMA
Maliye Bakanı, son dönemde büyük tartışma yaratan merkez bankası'na yönelik bağımsızlık tartışmalarıyla ilgili soruya yönelik, "Bu kur meselesini iyi görelim. Bir yıl öncesine gidin, 130'un üzerindeydi. 1,30'dan 1,06'ya inmedi mi? Geçen Ağustos'tan bu yana ortalama yüzde 22 değer kazandı. TL'deki değer kaybı da o kadardır, daha fazla değildir. Hadi diyelim ki Türkiye'de kötü yönetim var, Türkiye bu işi idare edemiyor. Peki Güney Afrika'da ne oluyor? Hadi Rusya'nın başka sorunları var, ta Kazakistan'da ne oluyor? Dolar dünyadaki bütün para birimlerine karşı son bir yılda yüzde 22 değer kazanmıştır. Euro da dahil olmak üzere Türkiye istisna değildir. Doların çıkışıyla merkez bankası tartışmaları aynı noktaya geldi. Merkez bankasıyla ilgili hiç tereddüt yaşanmasaydı, lira yine değer kaybederdi. Yüzde şu kadar mı bu kadar mı ben bilemem. Ama altını tekrar çizeyim. Türkiye'ye özgü bir piyasada dalgalanma yok. Son bir haftada var, seçime ilişkin belirsizlik var" yanıtını verdi.

Şimşek'in açıklamalarından öne çıkan detaylar:   
-Kamu binalarından geçilmiyor, kiralık. Geçen sene öğrenciler için kiraladığımız yurtlar dahil toplam kira giderimiz 450 milyon civarı. YAni bütçenin binde biri değil. Yurt kiralarını çıkartırsanız kamunun bütün bina kiralamaları, 350 milyon lira civarı.
-Bizim bütçemiz en az 470 milyar, binde biri bile değil. Bunların bir kısmı da ihtiyaç
-Gelelim taşıta, en çok konuşulan konu. Bir milyon liraya alındı falan... Geçen sene kamunun elindeki bütün ambulans itfaiye tanklar zırhlı araçlar bütün binek araçlar bütün polislerin araçlarının yakıt satın alma kiralama bütün giderleri 3,3 milyar lira. Bu da bütçenin binde 7'si, yani binde biri bile değil.
-Bizim bütçenin en büyük kalemi personeldir. Diyorlar ki biz israfı önleyeceğiz. Biz maaşı artıracağız diyorlar, siz nasıl tasarruf yapacaksınız? Siz zaten emekliler için iki kalemde 60 milyona yakın bütçeyi patlatacaksınız.
-Nobel ödülünü hak ederler. Bütün bunları yapsınlar, kaynak göstersinler. Sadece şapka çıkartmam yani ben samimi olarak söylüyorum derim ki ben de CHP'ye oy vereceğim derim.


 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 20 Nisan 2015 Pazartesi 13:14

İkisi de boş laf etmiş. Üretim ekonomisi vaatler arasında nerede? Ben bulamadım. Yoksa sosyal yardımları artırarak devam etmek, enseye devam demekle eşdeğer. Azda olsa kolaya alışan neden iş bulmak veya kurmak için uğraşsın?

Yorumu oyla      11      8  
menderes2 20 Nisan 2015 Pazartesi 13:07

13 yıldır vergilerle kene gibi kanımızı emdiniz. artık gidin başımızdan. Sigorta lı, bağkur lu, pirimlerini yatırıyor. hala İlaç parası doktor muayene parası alıyorsunuz. Sosyal güvenlik kurumunu iptal edin hiç olmazsa ne yapacağımızı biliriz.

Yorumu oyla      16      5  
20 Nisan 2015 Pazartesi 12:58

nedense emekliye,asgari ücretliye çiftçiye gelince cari açık gündeme getirilir.gemi filolarına vergisiz mazot verirken saraya yapılan harcamalarda makam araçlarına ödenen yüksek kiralarda ve diğer kutulardaki milyon dolarlarda bütçe açığı olur.aslanda bu vaatler çok önemli ve katma değer getirecek iyileştirmeler.bütçeye artıları olacak şeyler.

Yorumu oyla      17      5  
CEVAP İÇİNDE 20 Nisan 2015 Pazartesi 12:04

HEM CEVAP, HEM SORU İÇİNDE HARCANANLARA BAK.YİNE İNGİLTERE BÜTCESİNİN FOTOKOPİSİ İLE KARIŞTIRDI.

Yorumu oyla      15      7  
20 Nisan 2015 Pazartesi 11:48

kaynak belli "sıfırladım babacığım" yapısı bu ülkeden giderse bu memleketin iliğini kemiğini sömürenlerden hesap sorulursa ve bu milletin ödediği vergilerin nereye gideceği şeffaf bir şekilde açıklanırsa kaynaklar ortaya çıkar

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'li Önder: Ağrı'da ihale askere yıkılacaktı
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, hükümetle HDP arasında ...
Erdoğan'dan 'koalisyon' Davutoğlu'ndan 'vaat' eleştirisi
Levent-Rumeli Hisarüstü metro hattı düzenlenen törenle açıdı. Törende ...
Şimdi de MHP'nin seçim bürosuna silahlı saldırı!
Sarıyer'de yüzleri maskeli kişiler MHP Armutlu seçim bürosuna silahlı ...
 
HDP Genel Merkezi'ne saldırıda sürpriz gelişme
HDP Genel Merkezi'ne pompalı tüfekle ateş açan B.K.Ş. ve B.K. emniyetteki ...
Davutoğlu Romanlarla buluştu: Kılıçdaroğlu özür dilesin
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Roman STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle, ...
CHP'nin vaadleriyle birlikte seçim şarkısı da ortaya çıktı
CHP bugün 7 Haziran 2015 seçimleri için seçim bildirgesini açıklanıyor. ...
 
Erdoğan: Kamera kayıtları var bizzat izledim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'da yaşanan olayla ilgili olarak, "Yaralı askerlerini ...
Erdoğan'dan 'soykırım' iddialarına sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ermenistan'dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz ...
HDP saldırısında flaş gelişme: Davutoğlu'ndan açıklama
HDP Genel Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili 2 kişi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva