HABERLER>TARIM
9 Şubat 2019 Cumartesi - 11:05

Bakan Pakdemirli müjdeleri sıraladı: Kınık tarım üssü oluyor

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli İzmir’in Kınık İlçesi’ni ziyaret etti. Pakdemirli, Kınık’ta milyonlarca lirayı bulan yatırımların müjdesini verdi. Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ise, “Kınık 5 yılda 500 milyon TL’yi aşan yatırıma kavuştu. İlçemiz daha da büyüyecek” dedi.

Bakan Pakdemirli müjdeleri sıraladı: Kınık tarım üssü oluyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen ve kenti dolaşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin son ziyareti Bakırçay Havzası’na oldu. Bakırçay’ın gelişen ve büyüyen ilçesi Kınık’ı ziyaret eden Pakdemirli yeni yatırımların müjdesini verdi.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in karşıladığı Bakan Pakdemirli ilçede vatandaşlarla buluştu. Kınık’ın potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Pakdemirli, yeni döneme ilişkin yapılacakları tek tek sıraladı.  KINIK TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE BÖLGESİ İLAN EDİLİYOR
Kınık’ın bir tarım üssü olacağını belirten Pakdemirli, TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın temellerini attığı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kısa sürede kurulacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli, “Kınık ilçemizde tarım ve hayvancılık önemli bir geçim kaynağı. Burada mısır da ciddi bir ekonomik girdi sağlıyor. 

TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ MISIR KURUTMA TESİSİ AÇIYOR
Toprak Mahsülleri Ofisi aracılığıyla bir mısır kurutma tesisi kuracağız. Yine sektörel bazda teşvik ve pirim konusuna çalışıyoruz. Domates, mısır, pamuk ve biber üreticilerimize destek olacağız.  IŞIKLAR KÖYÜNDE BAL ORMANI KURULUYOR
Arıcalar Bal Ormanı Projesi’ni hayata geçireceğiz. Köylerde sulama göletleri yapılacak. Bakırçay Havzası’nın kanal temizleme konusundaki kalan kısmını hızlıca bitireceğiz. Balaban ve Kocaömer Mahalleleri’nde geçitleri sağlayacak köprü inşaatlarını tamamlayacağız. 

AVCILAR VE ATICILARA BELEDİYE PROJESİYLE MODERN ATIŞ SAHASI KURULUYOR
Avcılar ve atıcılar dernekleri ve Kınık Belediyesi olarak projelendirilecek atıcılık ve trap sahasına bakanlık olarak vereceğiz.  

ÇİFTÇİYE TARIMSAL ALET DESTEĞİ BELEDİYE TARAFINDAN VERİLECEK
Çiftçi malları koruma meclisi ve belediyenin ortak projelendireceği zirai alet alımında destek olacağız. 

KOCAÖMER KÖYÜNDEKİ ALAN BELEDİYE MESİRE ALANI OLUYOR
Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz Kocaömer Mahallesi’nde toplam 55 dönüm arazide mesire alanı yapacak. Bu konuda beledimize destek olacağız. İlçemizdeki barajların inşaatları da sürüyor, yeni yatırımları hayata geçireceğiz” dedi.KINIK KAZANDI ve YİNE KINIK KAZANSIN
Bakan Pakdemirli’nin Kınık’a yaptığı ziyaretin çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, her biri milyonlarca lirayı bulan yatırımların kısa sürede vatandaşlarla buluşacağını söyledi. Doğruer, “İzmir’i yakından bilen ve tanıyan, İzmir’in evladı sayın bakanımıza ilçemiz adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Kınık, 50 yılda görmediği yatırımları hükümetimizin de desteğiyle 5 yılda gördü. Şimdiye kadar 500 milyon TL’ye yakın yatırım yaptık. Bu yatırımlar hızla sürüyor. Biz her zaman ‘Kınık kazansın’ dedik. Gerçekten doğru noktalarda durarak, mantıklı projeler sunarak Kınık’ı kazananlar kategorisine yükselttik. Hastanemiz, doğalgazımız, TOKİ projemiz gibi prestij işleri tamamladık. Sırada üniversite, tarım organize sanayi bölgesi gibi önemli yatırımlar var. Kınık artık ulaşılabilir ve tercih edilebilir bir noktaya geldi. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle biz sadece ileten, talep eden noktada bulunmadık. Takibini yaptık, ısrar ettik, istedik ve aldık. Bizim gayretimiz, Kınık için yaptıklarımız hükumetimiz tarafından görüldü. Kınık’ın daha da büyümesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Doğruer, Kınıklıların 31 Mart’ta da yine beş yıl önce olduğu gibi emeğe, çabaya değer vererek  hizmetlerin devamı noktasında tercih kullanacağını söyledi.

 
İzmir'de iğrenç iddia: Bu nasıl baba?
 
Bornovalı çocuklar Resim ve Öykü Atölyesi’nde buluştu: Bugün fidan yarın sanatçı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rant 10 Şubat 2019 Pazar 12:28

syn Bakan sizin Belediye baskanlariniz ancak saraydan gelen talinatla kent rantini hoyratca yandasa verir, hala tarim ussu olacak diye martaval okumayiniz. 17 senedir nerseydiniz. ciftci mi kaldi tum tarlalar bankalara ipotekli.

Yorumu oyla      5      5  
sayın bakmayan 10 Şubat 2019 Pazar 00:06

Siz bakansınız değil mi? Peki boş vaat yerine tarlaları sular altında kaldığı için ektikjleri çürüyen köylülerin olduğu bölgeleri afet bölgesi ilan etmek yetkinizde değil mi? Neden ilan etmiyorsunuz? Seçime girerken iyi reklam yaparsınız! Efendim? Reis mi izin vermiyor? E, hani bakandınız? O zaman neyin bakanısınız? Ya da nereye bakıyorsunuz?

Yorumu oyla      5      5  
Merve Bozer 9 Şubat 2019 Cumartesi 17:31

Kuru soğan,patates ithalatçısı,sütü zebil edip yollara döktüren tarım hayvancılık ve or

Yorumu oyla      8      5  
TC misafir 9 Şubat 2019 Cumartesi 13:14

Sen önce soğanın fiyatını düşür. Seçim zamanı oy alabilmek için kırsalın aklını çelmeye geldiniz sizin asıl amacınız bu. Madem bunca şey yapacaktın şimdiye kadar aklınız neredeydi?

Yorumu oyla      10      5  
volkan 9 Şubat 2019 Cumartesi 11:33

ne müjdesi ya artik 16 sene sonunda palavracilar biktik artik sizden hangi parayla acaba?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Pakdemirli'den Kınıklı üreticiye müjde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir programı kapsamında Kınık ...
Ziraat Bankası'ndan seracılara 7 yıla kadar vade
Seracılık kredi paketi bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Paket, ...
Sebze-meyve fiyatlarına 'kar oranı' önerisi
İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (İZKOMDER) Başkanı Orhan Doğan, ...
 
Meyve ve sebze fiyatlarında düşüş başladı
Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, hava sıcaklıklarının ...
Tarımın kalbi İzmir'de atıyor!
Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın ise ilk dört büyük tarım fuarı arasında ...
Albayrak: Belediyeler meyve-sebze satacak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul İhracatçılar Çalıştayı'nda ...
 
Komisyonculuk tarihe karışıyor!
Fiyat artışlarıyla dikkatleri çeken haller yeniden düzeleniyor. Komisyonculuk ...
Pancardan şeker üretiminin oranı artırıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce yüzde 95 olan toplam şeker üretimi ...
Bakan Pakdemirli: Evlatlarımız artık Kiraz'dan göç etmeyecek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Kiraz ilçesinde sivil ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva