HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2018 Cuma - 10:11

Bakan Pakdemirli: Ekonomik darbeye dayanmaya çalışıyoruz!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bizim başımızda dirayetli bir lider var. Neye dayandı? Yargı darbesine, askeri darbeye dayandı, şimdi ekonomik darbeye hep birlikte dayanmaya çalışıyoruz." dedi.

Bakan Pakdemirli: Ekonomik darbeye dayanmaya çalışıyoruz!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Akhisar ilçesinden geldiği Manisa'da, Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Bakan Pakdemirli'nin ziyaretine AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık ve Mehmet Ali Özkan, Yunusemre Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Parti'li Ömer Faruk Çelik, Ahmetli Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Alhan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, daire müdürleri, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

'MUHTEMEL ZARAR 700 TON CİVARINDA'
Bakan Pakdemirli, Ordu'daki sel felaketinden etkilenen çiftçilere yönelik açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, "Ordulu vatandaşlarımıza geçmiş olsun, diliyorum. Büyük bir sel, büyük bir felaket. Aşağı yukarı Ordu ilinin fındık rekoltesi, 200 bin ton civarında. Toplamda 230 bin hektar alana ekilmiş ve özellikle yağış alan Perşembe, İkizce, Çaybaşı, Ünye ve Fatsa ilçelerinde 72 bin ton rekolte bekleniyordu. Yani çıkacak olan rekoltenin 3'te 1'i, bu yağış alan ilçelerimizdendi. Bizim bakanlık yetkililerimiz çok hızlı bir şekilde 950 çiftçi ile görüştü. Bu görüşmelerin sonunda, muhtemel zararın 700 ton civarında olabileceği tespit edildi. Bunlar ilk tespittir. Gerçek zarar ortaya çıkacaktır. Çıkan gerçek zarar ne ise bunun telafisi yönünde her türlü adım atılacak. Zaten bu bölgede yaşayan çiftçilerimizin Ziraat Bankası kredi borçlarının ertelenmesiyle alakalı dün gerekli açıklamaları yaptık. Buradaki üreticilerimizin ezilmemesi anlamında devlet, şefkatli elini onlara uzatacak. Ne gerekiyorsa yapacağız. Herkes müsterih olsun" diye konuştu. 



'BUNLARI GÖRDÜĞÜMÜZ ANDA İHBAR ETMELİYİZ'
Bakan Pakdemirli, Manisa Valiliği ziyareti sonrası Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün hayvanları koruma derneklerine köpek evi, kedi evi, kuş evi, beslenme odakları, mama ve su kapları dağıtım programına katıldı. Burada konuşan Pakdemirli, Manisa'da 9 barınağın olduğunu hatırlatarak, imkanları her geçen gün daha iyi hale getirdiklerini söyledi. Pakdemirli, "Bugün burada dağıtacağımız beslenme odağı, kedi evleri, mama kaplarıyla en azından bu konuda biz de vermiş olduğumuz önemi göstermek istedik. Bizim de bir köpeğimiz vardı. 2015 yılında vefat etti ne yazık ki. Akşam eve gittim. Evdeki her birey ağlıyordu. Bizim milletimizdeki köpek ve hayvan sevgisi aynen böyle. Zaman zaman hasta ruhlu insanlar, hayvanlara işkence edebilirler. Bunları gördüğümüz anda ihbar etmeliyiz. Bunu sadece kolluk kuvvetlerine bırakmamak lazım. Ben hayvanları insanlardan ayırmıyorum. Onlar da Rabb'imizin bize bahşettiği canlılar" dedi. 

Bakan Pakdemirli, konuşmasının ardından Manisa'da sahipsiz hayvanlar konusunda başarılı çalışmalarda bulunan derneklere, yerel hayvan koruma görevlilerine ve hayvanseverlere teşekkür belgesi verdi. Daha sonra derneklere köpek evi, kedi evi, kuş evi, beslenme odakları, mama ve su kapları dağıtımı yapan Pakdemirli, o sırada stant alanında bulunan sokak köpeklerini yakınıyla programa gelen küçük kız çocuğu ile birlikte sevdi.

Bakan Pakdemirli, dağıtım programının ardından '2018- 2019 Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzüm Sezonunun Açılışı ve Geleneksel İlk Çekirdeksiz Kuru Üzüm Töreni'ne katılmak üzere Manisa Ticaret Borsası'na geçti.

TARIM İŞÇİLERİYLE KAHVALTI YAPTI
Pakdemirli, Akhisar ilçesi Akselendi Ovası'nda incelemelerde bulundu. Burada domates tarlasında çalışan kadın işçilerle görüşen Pakdemirli, onlarla yer sofrasında kahvaltı yaptı. 

Pakdemirli, bir süre sohbet ettiği işçilerin sıkıntılarını dinledi. 

Daha sonra Manisa'ya hareket eden Pakdemirli, yolda gördüğü tarlalarda çalışan işçilerle görüştü, traktör kullandı.

DAYANMAYA ÇALIŞIYORUZ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bizim başımızda dirayetli bir lider var. Neye dayandı? Yargı darbesine, askeri darbeye dayandı, şimdi ekonomik darbeye hep birlikte dayanmaya çalışıyoruz." dedi.

Manisa programı kapsamında Saruhanlı ilçesindeki Mütevelli Mahallesi Camisi'nde cuma namazı kılan Bakan Pakdemirli, çıkışta bir çay bahçesinde vatandaşlarla görüştü, esnafı ziyaret etti. 

AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret eden Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, İzmir'de AK Parti il başkan yardımcılığı yaptığı dönemde Manisa teşkilatına zaman zaman geldiğini söyledi. 

Seçimlerde aday adayı olan ama listeye giremeyen kişilerin partiden kopmaması gerektiğini belirten Pakdemirli, herkesin gönlünde bir aslanın yatabileceğini ama bazı şeylerin kişiselleştirilmemesi gerektiğini ifade etti. 

Pakdemirli, yerel seçimler için kapı kapı dolaşılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu seçim çocuklarımızın seçimi, yeni nesillerin seçimi, parti işi değil, geleceğimizin garantisi. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçtik. Şimdi burada havlu atma şansımız yok. Bu sistemin oturması lazım, bunun için de en az 10 yıl lazım. AK Parti hizmet için var. Bizden sonra kim gelirse gelsin ama bizim başımızda dirayetli bir lider var. Neye dayandı? Yargı darbesine, askeri darbeye dayandı, şimdi ekonomik darbeye hep birlikte dayanmaya çalışıyoruz. Ben şimdi liderler arasında böyle bir güç görmüyorum. O yüzden bugün itibariyle bu sistemin oturması ve cumhuriyet kazanımlarının ötesinde yeni kazanımlar elde edebilmemiz için mutlaka inandığımız davanın yolunda yürümemiz gerekiyor." 

DAHA FAZLA REFAH VE HUZUR
Pakdemirli, Türkiye'nin FETÖ, PKK, KCK, Hizbullah gibi terör örgütleriyle mücadele ettiğini anımsatarak, Türkiye'de yaşayan kişilerin gidecek başka bir yerinin olmadığını, ülkenin daim olması için hep birlikte çalışılması gerektiğini söyledi. 

Yeni hükümet sisteminin ülkeye daha fazla refah ve huzur getireceğini belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Bugünleri hızlı geçeriz diye umuyorum, bir şekilde de batıyla olan ilişkilerde bir baz oluşturuluyor hükümetimiz tarafından. Bu çalışmalar devam ediyor ve ekonomiyle ilgili kabinemiz, benim açıklamam doğru olmaz ama önemli paketler üzerinde çalışıyor. İnşallah ekonominin de rahatlatılması yerel seçimler öncesinde iyi bir adım olacaktır."

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli de Manisalı olan Bakan Pakdemirli'yi memleketinde ağırladıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Havza bazlı yönetim ve destekleme üzerinde bir çalışma yapıyoruz. Hazırlıkların bitmesinin ardından duyurusunu yapacağız. Tarımı havza bazlı yöneteceğiz ve desteklemeleri de havza bazlı vereceğiz." dedi. 

Pakdemirli, Manisa'da bir otelde düzenlenen programda tarım ve orman sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. 

Katılımcıların tek tek konuşma yaptığı etkinliğin sonunda kürsüye gelen Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanı olduğunda çalışma arkadaşlarına "hastayı dinleyelim" şeklinde talimat verdiğini ve bu nedenle sahada üreticilerle bir araya geldiklerini söyledi. 

Problemlerden korkmadan çözüm için çalışacaklarını vurgulayan Pakdemirli, "Dağ gibi problemlerin hiç birinden korkmayız evelallah. 365 günde her gün bir problem çözsek bir yılda 365 sorun çözülür." diye konuştu. 

Konuşmasında ekonomik gündemi de değerlendiren Pakdemirli, dövizdeki hareketliliğinin yakın zamanda çözüleceğini, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bugün açıklanan yeni ekonomik yaklaşımın neticelerinin de yakın zamanda alınacağına inandığını dile getirdi. 

Tarımı savunma sanayi kadar önemli gördüğünü vurgulayan Pakdemirli, "Tarımla ilgili teşhis ve tedavi önerilerimiz var. Bunların bir plan dahilinde yürütülmesi gerekiyor. Çiftçiyi üzmeden, tüketiciyi de gıda enflasyonuna boğmadan bu dengenin tutturulması lazım. Havza bazlı yönetim ve destekleme üzerinde bir çalışma yapıyoruz. Hazırlıkların bitmesinin ardından duyurusunu yapacağız. Tarımı havza bazlı yöneteceğiz ve desteklemeleri de havza bazlı vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"GLOBAL BİR TARIM FİRMASINA İHTİYACIMIZ VAR"
Üreticiyi ezdirmemek için çalışacaklarını anlatan Pakdemirli, şöyle devam etti:
"Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman müdahaleyi nasıl yaparız ona bakacağız. Bunun bir adım sonrasını ben de düşünüyorum, MTN borsası.. Türkiye bu kadar çılgın projeler hazırlıyor... Kanal İstanbul, Bakü-Tiflis tren yolu Kazakistan'a kadar gidecek. Bizim Ukrayna ve Rusya'nın hububatının ve hepsinin ticaretinin içinde olmamız lazım. Bizim global bir tarım firmasına ihtiyacımız var. Bunun bir kısmı kamunun olabilir ama tamamen özel sektör mantığıyla yönetilecek, İpek Yolu üzerinde bulunan her değerden alınan ve satılandan da payını alacak bir firmaya ihtiyacımız var. İnşallah yeni bir plan program yaparız bunları da Sayın Cumhurbaşkanımıza sunarız, akabinde onay alırsak bununla ilgili çalışma yapmak istiyorum." 

Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin farklı ülke ve coğrafyalara yelken açması gerektiğine de işaret etti. 
Marketlerde ucuz et satışını sosyal sorumluluk olarak gördüğünü ifade eden Pakdemirli, "Pazarda her oyuncuya yer var. Biz burada ette işimizi çeşitlendirmemiz lazım ama bugün itibariyle yüzde 6'lık bir kesimin de genele sahip bir netice ve etki doğurmayacağını düşünüyorum. Bu konuda da biraz daha sabır. Amaç Türkiye'yi et ithal etmeyecek vaziyete getirmek olmalı ama geçmiş performansa bakacak olursanız 2002'de bu millet kişi başı 6 kilo et yiyordu şimdi ise bu 15 kiloya çıktı. Üretimimiz de 2,5 kat artmış. Bu bir başarıdır, bardağa bir de dolu tarafından bakmak lazım. " diye konuştu. 

Türkiye'de "birlik" ve "kooperatif" kirliliğinin olduğunu aktaran Pakdemirli, bunlardan hangisinin işe yaradığının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. 
Pakdemirli, buradaki programın ardından bir üzüm bağında incelemelerde bulundu. Çizme giyen ve poşu takan Pakdemirli, bağda asmadan üzüm kesti. (AA)

 
Bornova, Kurban Bayramı'na hazır
 
Narlıdere Belediyesi'nden bayram seferberliği
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert 10 Ağustos 2018 Cuma 23:40

Mağdur edebiyatına devam inşaat ekonomisi buraya kadar. artık acı reçete zamanı. bunlar iyi günler

Yorumu oyla      9      5  
nesim8 10 Ağustos 2018 Cuma 20:57

Başarısızlığa ad koydular: Ekonomik darbe. Haydi oradan. İSTİFA.

Yorumu oyla      13      5  
Lombak 10 Ağustos 2018 Cuma 12:11

Tarımda nasıl ithalatçı olduğumuzu. Tohumu korumama yasasını nasıl gıda kartellerinin emrinde meclisten geçirdiklerini de anlatmıştır mutlaka...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti, seçim kampına giriyor
Üç günlük Kızılcahamam kampında hem 24 Haziran seçim sürecine mercek tutulacak ...
CHP'de yeni A Takımı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nde Merkez Yönetim Kurulu yenilendi. CHP Genel ...
Mehmet KARABEL yazdı... O artık siyaseten de ‘bir bilen’
Mehmet KARABEL yazdı... O artık siyaseten de ‘bir bilen’
 
'Onların doları varsa bizim de Allahımız var'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de halka seslendi. Erdoğan, ''Çeşitli ...
CHP İzmir'de sürpriz zirve: Ankara'ya çıkarma!
Değişim için imza veren İzmir’deki kurultay delegeleri Çağrı Grubu’nun ...
ABD'den açıklama: Müzakere devam ediyor
ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, Türkiye ile müzakere sürecinin devam ettiğini açıkladı
 
Konak'ta gergin danışma toplantısı...Tunus'tan Gruşçu'ya: AKP ilçe başkanı gibi konuşuyorsun!
Konak’ta gerçekleşen danışma kurulu toplantısında İlçe Başkanı Gruşçu’nun ...
CHP'den muhalif delegelere çağrı: Düşünceleriniz bizim için önemlidir
CHP’de olağanüstü kurultay için harekete geçip yeterli imza toplanamayan ...
Rusya Dışişleri Bakanı Ankara'ya geliyor!
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 13 - 14 Ağustos'ta Ankara'da Dışişleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva