HABERLER>GÜNCEL
20 Ağustos 2019 Salı - 09:13

Bakan Pakdemirli'den THK uçakları için açıklama: Çoğu arızalı ve yetersiz!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’de devam eden büyük yangın sebebiyle kendisine yöneltilen Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının uçmaması ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Pakdemirli den THK uçakları için açıklama: Çoğu arızalı ve yetersiz!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine yayılan orman yangını üçüncü gününde devam ediyor.

Yangının söndürülmesi ile ilgili olarak çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Dün akşam saatlerinden sosyal medya hesabından #izmiryanıyor hastaghi ile çok sayıda siyasetçi ve vatandaş paylaşımlarda bulunarak Türk Hava Kurumu’na bağlı uçakların yangın söndürme faaliyetlerinde kullanılmamasını eleştirerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yüklenmişti.

- YANGIN YERİNDEN BOMBA İDDİALAR: ARAÇLARIN MAZOTU YOK, KOORDİNASYON HİÇ YOK!

- İZMİR'DEKİ BÜYÜK YANGINDA SON DURUM

Bakan Pakdemirli ise eleştirilere yanıt verdi. Pakdemirli açıklamasında yangın söndürme uçaklarının sayısının ve hareket kabiliyetinin sınırlı olması ile eldeki uçakların arızalı olması sebebiyle uçakların kullanılmasığını bildirdi.

Egedesonsöz’e konuşan Pakdemirli “Uçaklar, helikoptere göre daha fazla su alıyor. Ancak yangın başladığı noktaya yüksek hızla yaklaşıyor ve suyu nokta atışı tam istenen yere bırakamıyor. Oysa, helikopterler yangın noktasına daha yavaş bir hızla yaklaşıyor ve suyu tam istenen noktaya boşalıyor. Bu yüzden helikopter kullanıyoruz. Kaldı ki, Türk Hava Kurumu’nun elindeki uçak sayısı sınırlı. Üstelik, çoğu da arızalı” dedi.

UÇAKLARIN GÜVENLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORLAR
Söndürme çalışmaları sırasında basın mensuplarına konuşan Bekir Pakdemirli, yangında uçak kullanılmamasına yönelik sorular üzerine "Biz bir ağaç daha az yansın diye mücadele ediyoruz. Ancak insan hayatı da bizim için değerli. Bunları kiralama yaptığımız zaman uçakların içinde orman personelleri binmek istemiyor. Çünkü güvenli olduğunu düşünmüyorlar. Binmek isteyenler buyursunlar binsinler. 1960 küsur model, teknik olarak iyi seviyede değil. Yangında illa bir kurumu koruyacağız diye... Personeli de düşünmek gerekiyor. Uçuşların teknik özellikleri son derece kısıtlı ve sınırlı. Ben çocuğuma yedirmeyeceğim yemeği kimseye vermem, kendim binmeyeceğim güvenmediğim hava araçlarına da kimseyi bindirmem. Uçak kullanımıyla ilgili dünyadaki örnekleri araştırıyoruz. Bu arada boş durmuyoruz. 24 helikopterin sayısını 30'a çıkardık. Uçakları konu etmek sadece bir takım siyasi rant olduğunun göstergesidir" dedi.

 
İzmir'de ByLock operasyonu: Çok sayıda gözaltı!
 
Hayvanat bahçelerine getirilmeleri yasaklandı
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atılma özalp 21 Ağustos 2019 Çarşamba 17:44

Türkiye cumhuriyeti hükümeti bu uçakları onaratak güvenli hale getirmekten acizse büyüyen ve gelişen türkiyeden söz etmek milletin aklıyla alay etmek olur ki bunu devamlı surette yapıyorlar.şöyle büyüdük böyle geliştik söylemeleri sadece lafta kalıyor.

Yorumu oyla      4      5  
VfV 20 Ağustos 2019 Salı 21:08

Cumhurbaşkanlığı envanterine Katardan 500 milyon dolara alınan A340'la birlikte uçak sayısı 13 oldu.Bir o kadar da helikopter var.Bunların parasına 50 uçaklık ve helikopterlik yangın önleme filosu kurulur. Ama ne gerek var.Bu büyüklük göstergesi olun da varsın ormanlar yansın.Neymiş uçaklar arızalıymış.Biz de bunu yedik.

Yorumu oyla      4      5  
ST 20 Ağustos 2019 Salı 21:08

Arızalı ise tamir ettirin, eksiği varsa giderin. yayılma eğilimindeki yangınlarda helikopterler yetersiz kalıyor, ikisinin de yeri ayrı.

Yorumu oyla      4      5  
Mühendis 20 Ağustos 2019 Salı 18:48

Bay Bakan, Yaz başında, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında sorumlusu olduğunuz bakanlığın hazırlık durumunu gözden geçirmeniz gerektiğini, varsa eksiklikleri gidermeniz gerektiğini, bakanlık makamının mazeret değil hizmet üretme makamı olduğunu merhum babanızdan da mı öğrenmediniz?

Yorumu oyla      4      5  
Nuriyettin kucukcekmece 20 Ağustos 2019 Salı 18:01

Allah bin türlü belanızı versin inşallah iki dünyada da belanızı bulursunuz o ölen hayvanların yanan ağaçların tüm canlıların olmelerinin vebalı siz ve sizin gibi egoist vurdum duymaz görevini yerine getirmeyen haysiyetsiz kişiliksiz ruhsuz yaratiklarsiniz Allah bin türlü belanızı versin inşallah

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 20 Ağustos 2019 Salı 16:55

İbrahim ve türevlerini göremedigimiz haberlerden biri daha. cigerlerimiz yanıyor ama vatan hainelri hala siyaset peşinde.

Yorumu oyla      4      6  
Işık Dikicigil 20 Ağustos 2019 Salı 14:38

YERLİ VE MİLLİ UÇAK PROJESİ NE OLDU. LUX MAKAM ARAÇLARI AHLATA YENİ SARAY . HER YERE PARA BULAN DEVLET İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ DİYEN DEVLET. HES LER DERELERİ KURUTTU. TAŞ OCAKLARI MADEN ARAMALAR. ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ . TABIAT VE DOĞAYI KATLEDİYORUZ.

Yorumu oyla      11      6  
20 Ağustos 2019 Salı 14:18

Böyle yalan mı olur yav. Adamlar izin verin ücretsiz gelelim dediler. Baka, yandaş cebi doldurmak için yalan söylüyor

Yorumu oyla      14      7  
Cengiz 20 Ağustos 2019 Salı 13:50

Atfedersiniz bakanım ama bizlerin aklıyla alay ediyorsunuz. Bu yıla kadar bu uçakların kullanıldığı hiç bir yangın bu kadar büyük olmamıştı. Demek ki bu uçaklar etkili! Ve nokta atışı söndüremiyor demek tüm dünyanın kullandığı bu uçaklara hakaret demektir. Youtube girip videolarına baksanız bu açıklamayı yapmazdınız!

Yorumu oyla      15      5  
Süleyman 20 Ağustos 2019 Salı 12:05

Bu kişi bakan söylediği lafa bak uçaklar nokta atışı yapamıyormuş !! İzmir yanıyor İzmir. Sana serçeyi gözünden niye vuramadın denmiyor.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ByLock operasyonu: Çok sayıda gözaltı!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı.
Kıran Operasyonu'nda terör örgütüne darbe!
Kıran Operasyonu kapsamında tespit edilen mağara ve sığınakta 110 antitank ...
Yeniden görevden uzaklaştırıldılar
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilli ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun, ...
 
Kara rapor: 56 il kirli hava soluyor
Temiz Hava Hakkı Platformu'nun raporuna göre 2018'de Türkiye'deki 81 ilin ...
Yargı reformu: Savcıya ABD modeli geliyor
Ekim ayında başlayacak yeni yasama yılında Meclis'in öncelikli gündemi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kasıt yok demek saflık olur!
Mehmet KARABEL yazdı... Kasıt yok demek saflık olur!
 
Buca'da çıkan orman yangını söndürüldü
Karabağlar ve Urla ilçelerinin ardından Buca'da da orman yangını çıktı. ...
Yangında son durum: 53 saat sonra sevindiren haber!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ve Menderes ilçelerinde ...
Tire'de korkunç kaza: 1 ölü 1 yaralı!
İzmir'in Tire ilçesinde traktörün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva