HABERLER>POLİTİKA
14 Temmuz 2018 Cumartesi - 13:20

Bakan Pakdemirli’den sistem için net mesaj: Adapte olamayanlarla yolumu ayırmaktan tereddüt etmem!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Ellerimize prangayı vurmuş parlamenter sistem artık geride kaldı. Türkiye’nin önünün tıkayan sistemden kurutulmuş olduk ve tarih arşivlerindeki yerini aldı. Kendini tekrarlayan, yeni sisteme adapte olmayanlarla yolumu ayırmaktan tereddüt etmem” dedi.

Bakan Pakdemirli’den sistem için net mesaj: Adapte olamayanlarla yolumu ayırmaktan tereddüt etmem!

EGEDESONSÖZ- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’e geldi. Bakan Pakdemirli yeni kabinenin kurulmasıyla birlikte ilk kez bakan olarak geldiği kentte Adnan Menderes Havalimanı’nda mini bir miting düzenledi.
Çiçeği burnunda Bakan’a teşkilat mensupları, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.
Pakdemirli şunları söyledi:
Sizlere cumhurbaşkanın ve meclis başkanının selamlarını getirdim. İzmir’in, Ege’nin evladı Tarım ve Orman Bakanı’nı getirdim.  Yarın 15 Temmuz. Kahpe darbe teşebbüsünün ikinci yıl dönümü. Yine sahalarda birlikte olacağız. Nasıl o gün birlikte olduysak yine beraber olacağız. O gün millet üzerine düşeni yaptı.  

PRANGA VURMUŞ PARLAMENTER SİSTEMDEN KURTULDUK
Türkiye 24 Haziran seçimleriyle eski bir devri kapatmış yeni bir devri açmıştır. Türk Milleti’nin bu büyük başarısını ne kadar alkışlasak azdır. Dünyada böyle bir devri kavgasız entrikasız gerçekleştiren çok az devlet vardır. Bu bizim demokrasi olgunluğumuzu gösteriyor. Ellerimize prangayı vurmuş parlamenter sistem artık geride kaldı. Türkiye’nin önünün tıkayan sistemden kurutulmuş olduk ve o sistem tarih arşivlerindeki yerini aldı.  Rahmetli babam ve rahmetli Özal hep söylerdi; 21. yüzyıl Türk asrı olacak. Türkiye ancak bunu başkanlık sitemiyle yapacak’ derlerdi. Eski sistemde nasıldı? Eski sistemde Menderes’i astılar, Özal’ı kuşattılar. Erdoğan’ı darbelerle kuşattılar. Liderimizi teslim ettik mi? 15 Temmuz’da bu millet gereğini yapmıştır. Dünyanın refahından daha fazla pay almamız lazım. Bizi ocu bucu diye böldüler. Yeni sistemde bölünmek yok.

YENİ SİSTEME ADAPTE OLMAYANLARLA YOLUMU AYIRMAKTAN TEREDDÜT ETMEM
Ülkeyi yönetiyor gibi görünenlerden 90’lı yılarda bıkmamış mıydık? Neden siyaset yapıyoruz? Kendi siyasi çıkarlarımız için mi? İnanın bu doru değil. İnsanın emeği kutsaldır. Siyaset İnsana hizmet etmektir. Tüm dünyayı kucaklayan büyüyen bir ülke olmak zorundayız. Bunu sizlerle birlikte kucaklayacağız.  Cumhurbaşkanını saygıyla anmak istiyorum. Şahsıma tevdi etmiş olduğu Tarım ve Orman Bakanlığı için teşekkür ediyorum. Göreve sayın cumhurbaşkanı tarafından davet edildiğim akşam bana nazikçe şunu sordu; ‘Bekir senin bir sürü görevin var. Böyle bir görev söz konusu, ne yaparsın?’ Ben de, ‘Bu ne büyük bir devlettir ki ailemize ikinci defa kamuya hizmet etme şansı tanıdı. Ben emerinize amadeyim, emrinize girdim. Yüce Allah’ın yardımı ve sizin desteğinizle Türkiye tarımını geliştirmek için var gücümle çalışacağım. Kaynak kullanımları, yatırımlar büyük Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda gerçekleşecek. Eskiden en ufak bir düzeltme yasayla gerçekleşiyordu. Şimdi KHK ile yapılacak ve hız kazancağız. Güçlü bir yönetim mekanizmasıyla geliyoruz. Ben yaratıcı düşünceye açığım. Kendini tekrarlayan, yeni sisteme adapte olmayan kimselerle yolumu ayırmaktan tereddüt etmem. Beni göreve getiren irade benden başarı bekliyor. Sorumluluğumun farkındayım. Zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır. Çocukluğumdan beri siyasetle içli dışlıyım. Bu seçimlerde ilk defa değişim seçimleri oldu. Bu da sizin sayenizde oldu. Kendinizi alkışlayın.

İZMİR PROJELERİ PROJELERİ KONUŞULDU
Bakan Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti, anı defterini imzaladı.
İlk ziyaretini İzmir'e yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Pakdemirli, "Pazartesi günü kabinemiz açıklandı, salı gününden itibaren işe başladık. Burada olmaktan mutluyum, kendimi evimde hissediyorum." dedi.
Pakdemirli, Türkiye'yi prangalardan kurtaran yeni bir dönemin başladığını vurgulayarak, "Bu dönemde daha çok çalışacağız, iyi işler yapacağız, yeni sistemde işlerimiz yürüyecek." dedi.
Sorumluluklarının arttığını, ilerleyen günlerde daha sık sahada olacağını bugün de İzmir'de ilk iş olarak Buca'da yangından zarar gören alanı helikopterle incelediğini aktaran Pakdemirli, yangın söndürme ekiplerinin başarılı bir iş yaptığını, tek bir ağacın bile yanmasını istemediklerini kaydetti.
Basına kapalı devam eden toplantıda Vali Ayyıldız'ın, İzmir projeleri hakkında Bakan Pakdemirli'ye bilgi verdiği öğrenildi.

 
Herkesi ilgilendiren belgelerde 'dijital' dönem
 
AK Parti İl Başkanı Şengül'den İzmir'e demokrasi nöbeti daveti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ersan 14 Temmuz 2018 Cumartesi 21:13

Enişteye kayinçova Okçu oğlana adapte olmayanların şehrine hoş geldiniz. Artık siz dahil hep birlikte bakacağız.

Yorumu oyla      9      6  
Emirlebıyıkbırakmam 14 Temmuz 2018 Cumartesi 18:10

Ne mutlu izmir e

Yorumu oyla      9      6  
İzmirli 14 Temmuz 2018 Cumartesi 14:34

Helal olsun sayın bakan, evet artık eski sistem bitmiştir, yeni sistem tüm hızıyla başlamıştır. Ancak hala resmi kurumlardaki bazı çalışanlar, özellikle emniyet müdürlüğünde ve karakollardaki polis memurları suya sabuna dokunmuyor, iş yapmıyor, vatandaşa yardımcı olmuyor (sanki fetöcü gibiler) bu sebeple yeni yönetim sistemimiz de bu kişiler derhal görevden uzaklaştırılmalı devlet bağırsaklarından temizlenmelidir. Bu sebeple valilikler kaymakamlıklar belediyeler elinden geleni yapmalıdır

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan yol haritasını açıkladı, İzmir seçim startını verdi!
AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Kemerli, “24 Haziran Genel seçim sonuçlarını ...
MHP'li Karataş'tan 15 Temmuz mesajı!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 15 Temmuz hain ...
AK Partili Nasır'dan 15 Temmuz mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, tüm ülkenin 15 Temmuz Demokrasi ...
 
CHP İzmir Milletvekili Kılıç yangınlara isyan etti
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Her ...
CHP'li başkandan dayak istifası!
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, İl Başkanı ...
Albayrak ekonominin eylem planını açıkladı!
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ilk toplantısında ...
 
Erdoğan'dan Yıldırım'a şeref madalyası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binali Yıldırım hepimizin gönlünde müstesna bir ...
İYİ Parti'de bomba etkisi yaratacak istifa!
İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan ...
Bornova’daki istifaları maddelerle açıkladılar: Genel başkanı sorgulamıyoruz!
İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden 10 partili yapılan ortak açıklamada ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva