HABERLER>TARIM
1 Mart 2019 Cuma - 13:11

Bakan Pakdemirli'den Kavacık mesajı: Tarım savunmadan daha önemli!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı kırsal mahallelerden biri olan Kavacık'ta, kadınlarla birlikte pişi yaptı. Burada, Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adaylarına destek isteyen Pakdemirli, "Tarım, savunmadan daha önemli. Günlük siyasete alet edilmemeli. Eksik taraflarımız var ama genel çerçeve olarak Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci" dedi.

Bakan Pakdemirli den Kavacık mesajı: Tarım savunmadan daha önemli!

?Sabah saatlerinde Karabağlar ilçesinin kırsal mahallesi Kavacık'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kadınlarla pişi yaptı. Daha sonra mahalle meydanındaki kahvehanede vatandaşlara seslenen Bakan Bekir Pakdemirli, köylerdeki üretimin önemine dikkat çekti. Kırsal kesimin kalkındırılması gerektiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, köylerin boş kalması halinde, buzdolaplarının da boş kalacağını ifade etti. Pakdemirli, "Önümüzdeki 20- 25 yıl içerisinde tüm Türkiye'de yüzde 50 daha fazla gıdaya ihtiyaç olacak. Bunu da üretecek olan sizlersiniz. Tarım sektörü, günlük siyasete alet edilen bir sektör. Herkesin ağzında leblebi gibi çiğnediği bir sektör. Ama tarım, savunmadan daha önemli. Günlük siyasete alet edilmemeli. Eksik taraflarımız var ama genel çerçeve olarak Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK İSTEDİ
28 Şubat sürecine de değinen Bakan Bekir Pakdemirli, "Bizim milletin ferasetinin üstüne feraset yok. Dün 28 Şubat'tı. 28 Şubat özel bir gün. Neden? Postmodern darbe. Sonrasın bakın, AK Parti kapatma davası, ekonomik taarruz. Bunların hepsine baktığımızda Türkiye'nin istikrarlı bir bölge ve ülke olmasını istemiyorlar. Son 16 yılda vatandaş dedi ki, 'Arkadaş ben artık koalisyon istemiyorum, kuyruklar istemiyorum. 1970'lerdeki halimizi istemiyorum.' 16 yıldır sizlerin de desteği ile AK Parti, iktidar. Artık koalisyonların olmadığı bir sistem de getirdik. Şimdi aşmamız gereken bir adım daha var. 24 Haziran'da bir destek verdiniz, şimdi bu desteğin gerisinde bir destek verirseniz, muhalefet gelecek AK Parti'nin başında boza pişirecek. Diyecek ki; 'Hadi seçime gidelim, seçime gidelim, seçime gidelim.' Türkiye'nin artık seçime gitmeye ihtiyacı yok. Seçim demek, beklentileri ertelemek demek. Sizin bize verdiğiniz 2023 yılına kadarki krediyi kullanacağız" diye konuştu.



Pakdemirli, Cumhur İttifakı'na ve Karabağlar adayı Bilal Doğan'a destek istedi.

İzmir'in hizmet yoksunu bir kent olduğunu söyleyen Bakan Bekir Pakdemirli, "İzmir'i yeniden iş ve aş bulunabilecek bir kent haline getirmek zorundayız. Bakan olmama rağmen bu işler bitince 'Nereye dönerim' diye düşündüğümde, bir taraftan da 3 evladım var. Onları da düşünerek 'Acaba İzmir'de iş bulabilecekler mi' diye bir kaygım var. Herkesin iş ve aş kaygısı var. İzmir bunu hak etmiyor, İzmir daha güzelini hak ediyor. Karabağlar şehirleşme açısından çok kötü bir durumda. Buranın elden geçmesi gerekiyor. İktidar ile yerel yönetimlerin el ele hareket etmesi gerekiyor. Bunları yapacak olan, bugüne kadar binlerce eser bırakan AK Parti. AK Parti'ye desteğinizin devamını istiyorum" diye konuştu.

KAVACIK PROJELERİNİ AÇIKLADI
Bakan Bekir Pakdemirli, Kavacık Mahallesi için yapmayı planladıkları projelere dair ise şunları söyledi:

"Mahalleye mesire yeri kuracağız. 100 dekar alanda 2 bin 700 fıstık çamı fidanı dikeceğiz. 3 yıl bakımını Orman Genel Müdürlüğü üstelenecek. Sonra ücretsiz olarak mahalle halkına, 49 yıllığına kullanımını devredeceğiz. Üzüm işleme, paketleme, soğuk hava deposu da hayırlı olsun. Kadın girişimcilerin faaliyet gösterdiği kooperatife ait binada pekmez ve sirke üretimi paketleme tesisi hayırlı olsun. Tapulu arazilerin tespiti ile ilgili kadastro güncelleme çalışmalarını da yıl içinde başlatıyor olacağız."

31 Mart'ın İzmir için bir fırsat olduğunu söyleyen Bakan Bekir Pakdemirli, "İzmir'e en büyük yatırımı AK Parti yaptı. Bugünkü rakamlarla belki 60 milyara yakın bir yatırım yapmışız İzmir'e. AK Parti konuşmayan, iş yapan bir parti. Sizin de bu dönemde projeleri olana destek vereceğimize inanıyorum" dedi.

Bakan Bekir Pakdemirli, daha sonra vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

TIRAZLI MAHALLESİ'NE ZİYARET
İzmir'in Karabağlar ilçesinin kırsal mahallelerindeki temaslarına Tırazlı ziyaretiyle devam eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kendisini burada karşılayanlarla sohbet etti. Kendisinin de çiftçi ve üretici olduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli, "Ben de sizlerden biriyim. Çiftçiyim, üreticiyim. Sizlerin dertlerinizi çok iyi biliyoruz, dertlerinize derman olmanın çabası içerisindeyiz. Sıkıntılarınızı gidermenin çabası içerisindeyiz. Sizin derdinizle gece gündüz dertleniyoruz" dedi.

Tırazlı Mahallesi'ne yönelik projelerden de bahseden Pakdemirli, "Mahallede mesire yeri kuruyoruz. 50 dekar alanda bin 400 tane fıstık çamı dikeceğiz. 3 yıl boyunca bakımını Orman Bölge Müdürlüğü yapacak. Sonra 49 yıllığına ücretsiz kullanımınıza sunuyoruz. 49 yıllığına geliri mahalle halkımızın olacak. Yaklaşık 20 bin ahlat ağacı yerli armut kalemleri ile aşılanacak ve ekonomik değer kazanacak. Bunlardan da köy halkımız faydalanacak. Orman kadastrosu ile ilgili sorunlar konusunda da Orman Genel Müdürlüğümüz de gerekli çalışmaları yapacak" diye konuştu. (DHA)

 
Jahovic'ten Göztepe'ye mesaj
 
İzmir’deki Başkonsolosluk kapanıyor!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 2 Mart 2019 Cumartesi 00:34

1. Si bakan bey bağlı bulunduğu tüm yönetimlerden istifa ettiğini bakan olduğunun ilk haftası açıkladı buna uluslararası bahsettiğiniz şirket dahil olmak üzere 2. Si yerli tohumda son veriler ışığında yerlilik oranı %70 seviyelerinde 3. Sü ise bahsettiğiniz konu makarana yapımı için kullanılan hammaddenin belli kısmı ithal edilip işlenerek yurt dışına ihraç ediliyor

Yorumu oyla      4      5  
ismail ağa 1 Mart 2019 Cuma 23:06

memlekette tarım yok ama bakanı var çok ilginç.

Yorumu oyla      4      5  
kulliye 1 Mart 2019 Cuma 20:51

Hangi matematigi kullaniyorsunuz? Komedi sanatcilari sizlerin yaninda sonuk kaliyor.Rahmetli Ekrem Bey sag olsaydi oglum tarim ve hayvancilikmi kaldi diye sorardi.

Yorumu oyla      5      5  
gürkan 1 Mart 2019 Cuma 20:29

Kuyrukların olmadığı derken? "bereket" kuyrukları kuyruk değil mi? Koalisyon bitti derken? Son seçimlere MHP ile ittifak yapıp girmiyorlar mı? Bu koalisyon değil de nedir?

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 1 Mart 2019 Cuma 20:19

Dünyanın en büyük dondurulmuş patates firması McCain'in Ortadoğu danışmanı olan adam tarımı mı kurtaracak? O geldikten sonra insanlar patates soğan kuyruğuna girer oldu.

Yorumu oyla      4      5  
İlk Defa 1 Mart 2019 Cuma 19:03

AAAAA.... Doğru laf etmiş. İyi de TARIMI BU HALE KİM GETİRDİ?

Yorumu oyla      4      5  
kümes 1 Mart 2019 Cuma 17:41

Kümese bekçi atanan tilki gibisiniz sayın bakan! Şansınıza küsün ki para bitti, kümeste tavuk kalmadı, soğanı bile dışarıdan alıyoruz, tohum ekecek çiftçi de kalmadı! Utanmayı falan geçtik artık, utanmaz, arlanmaz, bi dediği bi dediğini tutmayan ergenler gibisiniz! Reis çok mu bastırıyor siz kendisine yalan mı söylüyorsunuz, heveslendiriyor, umut veriyorsunuz? Barajın dibinin delik olduğunu söyleyemeyen sizler anketlerde önde olduğunuzu da söylersiniz, sizlerden beklenir.

Yorumu oyla      4      5  
murat 1 Mart 2019 Cuma 15:11

eğer bakan bey samimiyse bu söylemde ne yapıp edip yerli tohum sorununu çözmeli gerçekten. Hibrit doğum geleceğimize konulmuş dinamit gibi.

Yorumu oyla      12      5  
Metin Eriş 1 Mart 2019 Cuma 14:24

Bu bakan Türk tarımını ayağa kaldıramaz.Önce Türkiye temsilciliğini yaptığı uluslararası, tekelci,emperyalist tarım ürünleri şirketinden ayrıldığını beyan ve ispat edeceksin. Onların mı Türk tarımının mı görevindesin bilelim.

Yorumu oyla      14      5  
Gürkan 1 Mart 2019 Cuma 13:31

Yatırım rakamı süreki değişiyor. Bir 50 oluyor; bir 70'e çıkıyor; şimdi de 60 milyar yatırım yapılmış :) Tarım çok önemli diyen sayın bakan geçenlerde de "paramız var ki ithalat yapıyoruz." demişti.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıda ihracatçıları Uzakdoğu seferine çıkıyor!
Türk gıda sektörü, gıda ihtiyacının büyük bölümünü ithalat yoluyla karşılayan ...
Kuru soğanda sıfır gümrük vergisinin süresi uzatıldı
Kuru soğan ithalatında gümrük vergisini sıfırlayan kararın yürürlük tarihi 31 Mart'a uzatıldı.
Tanzimde bakliyat satışına büyük talep
İstanbul'daki tanzim satış noktalarında bakliyat satışına başlandı. İBB'den ...
 
Menemen'i su bastı: Ispanak uçtu!
Kış aylarında İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlerin ıspanak ihtiyacının ...
Bakliyata da tanzim satış: Fiyatları belli oldu
Tanzim satış noktalarında, nohut ve mercimek bugünden itibaren satışta. ...
Tire Süt ve Sütaş’a Fransız rakip geliyor!
Fransız Gıda Üreticisi Groupe Lactalis’in, Gürmar ve Gürsüt markalarının ...
 
İzmir'de 'aracısız' market: Hem üretici hem tüketici kazanıyor
Bornova'da kurulan Çiftçim Market'te et, süt ve bakliyat gibi ürünler, ...
Kırmızı et fiyatlarında kritik değişiklik!
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen çalışmayla karkas et, kas dokusu, ...
İTB: 'Gençlerimiz tarımsal üretimle uğraşmak istemiyor'
Aliağa ilçesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı oda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva