HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2019 Cuma - 13:21

Bakan Pakdemirli’den CHP’li Özel’e üzüm yanıtı: Farfara yaptı, yalan söyledi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in TMO'nun üzüm alımları ile ilgili olarak "Manisa'yı size dar ederiz" sözlerine yanıt verdi.

Bakan Pakdemirli’den CHP’li Özel’e üzüm yanıtı: Farfara yaptı, yalan söyledi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çekirdeksiz kuru üzümde TMO alımlarının söz verildiği gibi gerçekleştiğini belirterek, "Bir milletvekili dün çıktı üzümle ilgili farfara yapıyor. Diyor ki 'TMO üzüm almıyor.', tamamen yalan. Hiçbir yerde hiç şikayet yokken yanlarına üretici olmayan insanları alıp hadlerini, çaplarını aşan laflar ediyorlar. Siyasi nezaketten, üsluptan uzak bu tarz yaklaşımları, söylemleri kınıyorum." dedi.

Pakdemirli, İzmir programı kapsamında Bergama'da Haluk Elbe Toplantı Salonu'nda düzenlenen Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Bergama'nın AK Parti'nin hizmet belediyeciliğiyle tanıştığını söyleyen Pakdemirli, ilçenin tıkanmış damarlarını açmak için uğraşacaklarını, CHP'nin belediyecilik ve iyi hizmet götürme açısından iyi bir karnesinin olmadığını ifade etti.

Çam fıstığındaki verim ve kalite kaybına değinen Pakdemirli, bu sorunu mutlaka çözmek gerektiğini belirtti. Bakan Pakdemirli, "Bu dünyada çözülmemiş bir problem. Bu işi çözmek bizim için zorunlu hale gelmiştir." dedi. 

Pakdemirli, Türkiye'de son 17 yılda tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin 2 milyar liradan 16 milyar liranın üzerine çıktığını, bu rakamın önümüzdeki yıl da artacağını bildirdi. 

Bakan Pakdemirli, küçükbaş hayvancılık ve süt konusunda Bergama'nın önemli potansiyelinin bulunduğuna dikkati çekti.

TANE ZEYTİNDE DESTEKLEME KARARI 
Süt üretiminin 4 kat artışla 135 milyon tona ulaştığını dile getiren Pakdemirli, "İnşallah önümüzdeki aylarda, eğer yapabilirsek sütte ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek." diye konuştu. 

Tüm ürünlerde destekleyici ve üretici dostu politikalar sürdürdüklerini vurgulayan Pakdemirli, zeytin konusunda da önemli bir karar aldıklarını söyledi. Pakdemirli, "Zeytinle ilgili seçim dönemi bir açıklamam oldu. 'Tane zeytine de destek vereceğiz.' diye. Dün itibarıyla 2020 bütçesine koyduğumuzun müjdesini vermek isterim. İnşallah tane zeytine de bundan sonra destek vereceğiz." dedi.

Pakdemirli, TMO, Et ve Süt Kurumu gibi regülasyon kuruluşlarını aktif kullandıklarını ve destekleri artırdıklarını belirterek, iyi tarım ve organik tarım desteklemelerinin bugün itibarıyla başladığını, toplamda 123 bin 304 üreticiye 395 milyon 890 bin 789 lira ödenmiş olacağını söyledi. 

Bergama'da tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulacağının müjdesini daha önce verdiğini hatırlatan Pakdemirli, "Seçimden önce 560 bin metrekare alanda kuracağımızı söylemiştim. Bu alanı 3 milyon 460 bin metrekareye çıkarıyoruz. Bu organize sanayi bölgesinde 250 büyükbaş süt hayvancılığı yapan işletme faaliyet gösterecek. Bu yatırım sayesinde de Bergama'da 5 bin vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak." diye konuştu. 

Pakdemirli, Bergama'da yapılması planlanan orman ve sulama projeleriyle ilgili de bilgi verdi. 

“NİYE PKK'YI LANETLEMEDİNİZ ?"
Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede dünya birincisi olduğunu, buna rağmen muhalefetin ağaç üzerinden siyaset yaptığını, kendisine "Niye uçak kullanmadın, niye söndüremedin?" sorularının yöneltildiğini söyleyen Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Ben İzmirli siyasetçilere soruyorum. İzmir'deki yangını PKK üstlendi. Neden biriniz çıkıp da PKK'yı lanetleyen bir açıklamada bulunmadınız. Bunların derdi ağaç falan değil. Bunların derdi bakanlığımız ve benim üzerimden hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmak. 

Aşırı sol bir örgüt bizim için suç duyurusunda bulunmuş, 'bunlar yetersiz kaldı' diye. Benim için bu bir gurur vesikasıdır. Çünkü bizim teşkilatımız dört dörtlük bir teşkilat, yeri geldiği zaman şehitler vermiş. Son İzmir yangınımızda da bir helikopter pilotumuzu şehit verdik ama bunlar bu kadar alçalabiliyorlar. Bu kadar alçalıp çok çalışkan ve yüksek derecede motivasyonu olan bir teşkilatın üzerinden siyaset yapıyorlar. Dün bir tanesi tweet atmış. 'Bakan ormanları yakan olma yapan ol.' diye. Bir de video paylaşmış. Paylaştığı video bizim orman personelinin organize ettiği vatandaşla beraber bir çalışma. Bu klavye silahşörleri bir şeyi bilmedikleri gibi bir de böyle uydurma, yalan, düzenbaz haberlerle bizi yıpratmaya çalışıyor. Bunların cevabını vereceğiz. Önce o milletvekili çıksın. PKK'yı lanetlesin ondan sonra biz de muhatap almaya başlayalım." 

"TMO ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM ALIMINI SÜRDÜRÜYOR"
Bakan Pakdemirli, çekirdeksiz kuru üzümde TMO'nun müdahale alımlarına devam ettiğini belirterek, bu konunun da siyasete alet edildiğini dile getirdi.

Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Bir milletvekili dün çıktı üzümle ilgili farfara yapıyor. Diyor ki 'TMO üzüm almıyor.', tamamen yalan. 'TMO olarak 10 liradan 9 numarayı alacağız.' dedik. Şu ana kadar bin 300 tonun üzerinde üzüm almışız. Ortalaması 9,83 lira. Tabii müstahsil makbuzundan kaynaklı stopajı düştüğü için fiyatı bu kadar ama ortalamada verdiğimiz sözü tutmuşuz. Hiçbir yerde hiç şikayet yokken yanlarına üretici olmayan insanları alıp hadlerini, çaplarını aşan laflar ediyorlar. Siyasi nezaketten, üsluptan uzak bu tarz yaklaşımları, söylemleri kınıyorum."  

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da ilçeyi dünya markası haline getirmek istediklerini dile getirdi. Koştu, bir serbest bölgenin kurulmasıyla ilgi çalışmalarının devam ettiğini, İzmir ile ulaşımı sağlayacak otoyolun devreye girmesiyle ilçenin öneminin artacağını söyledi. 

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin de konuştuğu toplantıya, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Bergama'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantının ardından Pakdemirli ve beraberindekiler Tarihi Arasta Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret etti. (AA)

 
Flamingoların bir gölü daha kurudu
 
CHP'li Yücel'den hükümete 'dönüşüm' eleştirisi: Beceremiyorsanız biz yapalım!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vicdan 20 Eylül 2019 Cuma 16:32

Tarım ve Hayvancılık bitti, sizden önceki Ak Partili bakanlar başlattı sizde devam ediyorsunuz. Ülkemin tarım ve hayvancılığı bu halde iken o koltukta oturmayı herkes kabullenemez.

Yorumu oyla      6      5  
Gürkan 20 Eylül 2019 Cuma 15:35

Yangın söndürme uçakları neden kullanılmadı diye soruluyor, verilen cevap "bunlar hükümeti yıpratmak istiyor, niye PKK'yı kınamadınız?" :) http://www.egedesonsoz.com/haber/izmir-deki-dev-orman-yangini-nasil-cikti-ilk-supheli-bulundu-/1016695

Yorumu oyla      5      5  
alo 20 Eylül 2019 Cuma 14:25

AHA AHA BÖYÜK BAKAN

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 20 Eylül 2019 Cuma 14:18

yangın söndürme uçakları maşallah far far far uçuyor sayın bakan nerelerdesiniz.. bu arada "vatandaş" takma isimli arkadaş; izmir ve chp Atatürk'ün kendisidir. siz ise mirasını yiyecek biri bulamayacaksınız merak etme...

Yorumu oyla      6      5  
Vatandaş 20 Eylül 2019 Cuma 14:03

Onlar kankalarını kınamaz batının hdp si oldu chp omlar için varsa yoksa rte gitsin ülke isterse batsın izmir çok şımarttı sizi eyy chp Atatürk’ten uzak chp onun mirasını yemeyin

Yorumu oyla      4      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egemen Bağış, Prag'a büyükelçi oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesine göre, ...
Başkan Sürekli'den gazilerle anlamlı buluşma
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Urla teşkilat programları ...
Kılıçdaroğlu’ndan İnce’nin adaylığı için ilk açıklama!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski cumhurbaşkanı adayı ...
 
İYİ Parti’de eski başkan yardımcısından kayyum çıkışı: Tecrit ediliyoruz!
İYİ Parti Konak İlçe Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ateş, parti ...
CHP'den 'erken seçim' açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Biz, baştan beri söylüyoruz, bizim bir erken ...
CHP’li Özuslu’dan AK Parti’ye ‘PKK’ çıkışı: Soyer’e dil uzattırmayız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özuslu son günlerde yaşanan PKK’yı ...
 
Bakan Soylu: PKK'nın içindeki eleman sayısı...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları ...
CHP'den ihraç edilen vekil parti kuruyor
CHP'den geçen yıl ihraç edilen Öztürk Yılmaz, yeni bir siyasi parti kuruyor.
'Halk sağlığını tehdit eden temiz enerji olur mu?'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat Karaburun’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva