HABERLER>GÜNCEL
26 Şubat 2021 Cuma - 14:48

Bakan Pakdemirli açıkladı: İzmir'in ne kadar suyu var?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli CNN TÜRK’e özel bir röportaj verdi. Hayvan haklarından, kooperatif marketlere gündemdeki bir çok konu hakkında bilgiler veren Pakdemirli, bugünden itibaren hiç yağış almasa üç büyük şehrin kendine ne kadar yetecek suyu olduğunu da açıkladı. Ankara’nın 4, İstanbul’un 5,5 aylık suyu var. Bugünden itibaren hiç yağış almasa bile İzmir’in 11 ay kendine yetecek suyu bulunuyor.

Bakan Pakdemirli açıkladı: İzmir in ne kadar suyu var?

CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun’a konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvanların korunmasına yönelik yeni yasa hazırlığı hakkında bilgi verirken, tüketiciye uygun fiyatla ürün ulaştıran Tarım Kredi Kooperatif marketlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla daha yaygın hale getirilmesi için düğmeye basıldığını da aktardı.

Pakdemirli, kuraklıkla ilgili çok merak edilen bir soruyu da yanıtladı:

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ... SAYI ARTIŞI NEREDE GÖRÜLECEK?

Temel ürünler Tarım Kredi kooperatiflerinde var. Anadolu'nun her yanına yayılacak şekilde planlamayı yapıyorlar. İllere eşit dağılacak şekilde kabaca bir hesap yapıyorlar. Bunların her biri süreç isteyen mesele. En hızlı şekilde yapılır diye düşünüyorum. Bir kaç yıl içerisinde olabilir.

EN ŞANSLI ŞEHİR İZMİR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin baraj doluluk oranlarını değerlendirerek paylaştığı bilgiye göre, Ankara’nın 4, İstanbul’un 5,5 aylık suyu var. İzmir'de problem yok gibi. Şu anda yüzde 62 doluluk. İzmir daha fazla yağış almış durumda... Bugünden itibaren hiç yağış almasa bile İzmir’in 11 ay kendine yetecek suyu bulunuyor. Yağış beklentimiz devam ediyor. Su tasarrufu yapmamız lazım. Mesela dişimizi fırçalarken suyu açık bırakmayacağız. 2035'ten itibaren Türkiye'nin iyice kurak bir döneme gireceğini düşünüyoruz.

GIDA FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Tabi gıda fiyatlarından başlayacak olursak dünyada bir pandemi belirsizliği yaşıyoruz. Bu pandemi etkilerinin üzerine kuraklık belirsizliği ve Çin ve Hindistan gibi iki tane talep edici ülkenin normalden fazla talep etmesiyle emtia fiyatlarının hepsinin dünya çapında bir artış var. Biz bunun etkisiyle birlikte son 3-4 ay öncesinde geçmişte anlaşılmasa da özellikle gümrük indirimleri ve bir takım indirimler de yaptık. Burada özellikle bu ikame fiyatlarının minimum etkilenmesi sebebiyle.

Eğer Kovid’le ilgili beklediklerimiz gerçekleşirse ben Mayıs’tan sonra gıda fiyatları ile ilgili ciddi bir düşüş eğiliminde olabileceğimizi düşünüyorum.

Biliyorsunuz dövizde de bir iyileşmemiz var bunun da enflasyona muhakkak katkıları var. İki tane şey var burada; birincisi dünyada emtia fiyatlarının çok artması, dövizde de hızlı bir yükseliş ama şu anda da geriye doğru bir düşüş beklentimiz oldu. Bununla beraber fiyatların tekrar eskiye yakın seviyelere gelebileceğine inanıyorum.

HAYVAN HAKLARI DÜZENLEMESİ

Mart ayı gibi çalışmaları bitirebiliriz diye hedef koyduk. Kabahatten suça doğru gitmesi için çalışma var. Daha çok şiddet... Bir evin içinde 50 kedi bakıyorsanız, hayvan istifçiliği yapıp, hayvan refahını doğru yönetmiyorsanız buna da müdahale eden bir yapı içinde olacağız. Sayı net değil ama limit olacak. Sayı ne olur, 3 olur, 5 olur, 10 olur bilemiyorum şu anda. Arkadaşlar çalışıyorlar. Mikroçip uygulaması olacak. Kabahatin suça döndüğü, cezaların arttığı, hayvanlara mal değil can olarak bakıldığı, korumanın ön plana çıktığı bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyoruz. 

 
Bankacılıkta yeni dönem mayısta başlıyor
 
Depremin sembolü Minik Ayda Göztepe'nin konuğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabe fotoğrafı sermişlerdi: 3 yıl hapis istemi
Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin ...
Bilirkişi tespiti için 20 bin lira toplandı: İmeceye katkı koydu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu Çeşme Projesi’ne ...
Mavi vatanda 12 bin hayat kurtarıldı
Sahil Güvenlik Komutanlığınca geçen yıl mavi vatanda gerçekleştirilen ...
 
Cenazede 22 kişiye corona virüs bulaştırdı
Trabzon Araklı'daki Taşönü Mahallesi'nde cenazeye katılan corona virüslü ...
İZBAN'da intihar girişimi!
Buca ilçesindeki Şirinyer İZBAN durağında, trenin önüne atlayan Şehriban Çelik (26) ağır yaralandı.
Çeşme'de yanan alana 5 bin sakız fidanı dikildi
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Çeşme ilçesinde yangından zarar gören ormanlık ...
 
Öldürdüğü sevgilisinin cesedini öpüp saçlarını toparlamış
Antalya'da kaybolduktan 13 gün sonra toprağa gömülü cesedi bulunan Duygu ...
Dizi ve filmler turizmi canlandırıyor
14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, online seminerlerle fuar ziyaretçilerini ...
Tahtalı Barajı'nda kaçak ava ceza!
İzmir'in Menderes ilçesinde avlanmanın yasak olduğu Tahtalı Barajı'nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva