HABERLER>GÜNCEL
1 Kasım 2019 Cuma - 18:23

Bakan Kurum'dan imar yetkisi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "İstanbul Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" açıklaması yaptı.

Bakan Kurum dan imar yetkisi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

İstanbul Boğazı'nda imar yetkisi ile ilgili konuşan Bakan Kurum şunları söyledi: 

"Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün teklifi ve bakanlığımızın sekretaryasıyla, bakanlığımızın onayı ve uyun görüşüyle Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulundadır. Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır ve üyeleri vardır. Bize sahadan gelen talep ve sıkıntılar şudur; Bugün boğazımıza nazır dört belediyemizde boğazın siluetini, boğazdaki yeşil alan miktarını arttıracak ve bu silueti dünyanın incisi boğazımızı çok daha iyi noktalara çekecek, yeşil alan miktarını ve sayısını arttıracak çalışmaya ilişkin belediyelerimizin de içinde olduğu bir süreçte bu koordinasyonun daha sadeleşerek… Bu koordinasyonun içinde hem tabiat varlıkları komisyonu var. Hem de kültür varlıkları komisyonu var. Yine bu komisyonların bir kültür bakanlığı bünyesindedir. Diğeri, tabiat varlıkları komisyonları da çevre ve şehircilik bakanlığı bünyesindedir. Biz bu komisyonları sadeleştirecek Anadolu ve Avrupa Yakası komisyonları olarak yine içinde eskiden hangi grup, meslektaşımız çalışıyorsa aynı meslektaşlarımızın içinde olduğu daha sadeleştiği ve sürecin vatandaşlarımızı n taleplerinin hızlı bir şekilde karşılandığı bir sürece getirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızdan bu noktada talepler var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yetkisini almak gibi bir durum söz konusu değildir. Şu an yetki zaten İBB Başkanlığında değildir."

"KİMSENİN ELİNDE OLMAYAN BİR YETKİYİ ALMA DURUMU YOK"

Kurum şöyle devam etti: "Bu yasaya ilişkin talepler uzun süredir gelmektedir. Bunun seçim öncesi ve ya sonrasıyla alakası yok. Burada birilerinden yetki almak gibi bir durum söz konusu değil. Aksine katılımcı bir anlayışla yine komisyonlarda Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın olduğu, yine beş binlik, binlik planların teklif edilebildiği, belediye meclislerinden onaylanarak yapılabildiği bir süreci işletmek istiyoruz. Biz Nevşehir'de de alan başkanlığı ilan ettik. Buradaki sebebimiz de oradaki tarihi yapıları, kültürel yapıları korumak. İşleri sadeleştirmek. Biz hem yatırımcımızın hem vatandaşımızın bu noktada önünü açmak durumundayız. Buna ilişkin bir çalışma söz konusu. Daha bir öneri, kanun, tasarı şu an için yok. Gelen talepler, katılımcılığın arttırıldığı bir süreç inşallah hep beraber işletilecektir. Dolayısıyla kimsenin elinden olmayan bir yetkisini alma durumu söz konusu değildir. "

"BOĞAZIMIZI İMARA AÇMA DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bakan Kurum, "Öyle bir tasarı söz konusu değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki genel müdür, genel sekreter atamalarını Cumhurbaşkanlığına geçmesi gibi mevcutta bir tasarı yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyelerimizin genel sekreterini ve genel müdürünü atama gibi bir talebi de yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de oradaki dört ilçe belediyesi ile de istişarelerimizi sürdüreceğiz. Biz hiçbir zaman 'Biz yaptık, oldu' 'Biz dedik, böyle olacak' gibi bir anlayışla bugüne kadar hareket etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Dünyanın incisi İstanbul Boğazımızı korumaya, siluetini daha da güzel hale getirmeye yönelik bir çalışmadı. Bu çalışmanın dışında herhangi bir şekilde Boğazımızı imara açma ve ya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak tüm belediyelerimizle 81 milyon vatandaşımızla belediyelerimizle her zaman bir aradayız. Onların talepleri, projeleri tıkandığı noktalarda mevzuat düzenlemeleri noktasında gereken her türlü yardımı işbirliğini birlikte yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.(AA)

 
OYAK'tan akaryakıt hamlesi: Satın alıyor!
 
Selçuk'ta zeytin hasadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'den o uçaklarla ilgili kritik açıklama: Hangara çekildi!
Türk Hava Yolları(THY), ABD Federal Havacılık İdaresi(FAA)'nin direktifi ...
4 akademisyeni öldüren zanlı mahkemede olay çıkardı!
Eskişehir'de bir üniversitede görevli 4 akademisyeni öldüren sanık, bugün ...
İzmir'de eski eşini bıçaklayan sanığa 18 yıl hapis!
İzmir'in Buca ilçesinde, eski eşini bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yargılanan ...
 
DEAŞ'a operasyon: 4 tutuklama
Siirt'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına ...
16 araç birbirine girdi: Yaralılar var!
Bursa- Ankara Karayolu üzerinde TIR'dan yola dökülen mazot nedeniyle 16 ...
İzmir'de akaryakıt operasyonu: 1 milyonluk vurgun yapacaklardı!
Hurdaya çıkarılarak sökülmek üzere İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi geri ...
 
İzmir'de medya ve mülteciler basın buluşması
 Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Mülteci Destek Derneğinin ...
Adil Öksüz'ün saklanmasını sağlayan 5 sanığa dava
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün ...
İzmir'in asayiş raporu: 1 haftada 328 kişi!
İzmir'de, polis ekiplerince huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva