HABERLER>GÜNCEL
12 Şubat 2020 Çarşamba - 12:50

Bakan Gül: Kimse 'Kadir suçludur’ diyemez

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya'da parkta Ayşe D.'ye şiddet uyguladığı iddia edilen Özgür Duran'ı çıkan arbedede bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, "Kimse 'Kadir suçludur’ diyemez ama ortada bir ceset var. Bir cinayet soruşturması sürüyor" dedi.

Bakan Gül: Kimse  Kadir suçludur’ diyemez

Bakan Gül, Ankara'da düzenlenen 'Hakim ve Savcı Yardımcılığı Çalıştayı'na katıldı. Burada konuşan Bakan Gül, hukuk devletinin en büyük güvencesinin bağımsız ve tarafsız yargının mevcudiyeti olduğunu bildirdi. Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli adımlar atıldığını kaydeden Bakan Gül, "Ancak reformlar bir kerelik reformlar değildir. Bu bir kültürdür ve bu reformların kalıcı, sürekli ve devam eden bir anlayışla sürdürülmesi gerekmektedir" dedi.

'SORUNLARI ÇÖZMEYİ HEP BİRLİKTE AMAÇLIYORUZ'
Bakan Gül, insana yapılan yatırımın her şeyin başında geldiğini ifade ederek, "Adalet için artan bütçe imkânları, altyapı destekleri ve teknoloji kullanımı kadar adalet hizmetlerinin kalitesini belirleyen temelde insan unsurudur. Bugün yargılama faaliyetleri gücünü ve itibarını hukukçunun ehliyetinden, muhakeme yeteneğinden, adalete bağlılık gibi üstün ahlaki değerlerden aldığını hepimiz inanıyoruz. Adalet sadece ona sadakat gösterenlerin elinde yükselmektedir. Yargısal karar ve tasarruflar adalet bayrağını mahşeri vicdanın gönderine de çekebilir, toplumun yargıya olan inancını büsbütün zedeleyebilir de. Her ikisi de mümkün ve her ikisi de sonuçta büyük ölçüde yargı mensubunun elinde şekillenmektedir. Yakın bir zamanda TBMM gündemine gelmesini ve kanunlaşmasını beklediğimiz 2'nci 3'üncü 4'üncü yargı paketleriyle Türkiye'nin hukuk sorunlarını çözmeyi hep birlikte amaçlıyoruz" diye konuştu. 

'KİMSE KADİR SUÇLUDUR DİYEMEZ'
Bakan Gül, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Konya'da parkta Ayşe D.'ye şiddet uyguladığı iddia edilen Özgür Duran'ı çıkan arbedede bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker'in durumunun sorulması üzerine Bakan Gül, şöyle konuştu:

"Hâkim savcılara görevlerini yapmaları için onlara bir zaman tanımak lazım. Olay çok yeni. Şu anda savcı delilleri topluyor, soruşturmayı sürdürüyor. Bu soruşturma neticesinde bir karara varılacak. Elbette savcılık makamı, kişinin sadece aleyhine delilleri toplayan bir soruşturma yapmıyor. Kişinin lehine olan ne varsa, onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse 'Kadir suçludur’ diyemez, ama ortada bir ceset var. Bir cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır, yani hukuka uygunluk sebebiyle ortada bir suç yok mudur, ya da başka bir durum mu var, bunların hepsi soruşturma aşamasından sonra çıkacak. Ve şu da bir gerçek ki; hâkim, savcı da sizin bizim gibi insan. Onların da vicdanı var. Onlarda da izan ve bir kalp var. Ve deliller çerçevesinde bu soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemektir. Ve bizim de beklentimiz soruşturmanın bir an önce tamamlanmasıdır. Şunu da paylaşmak gerek ki, bir kişi tutuklu olunca kesin ve baştan bir mahkûm olmuş gibi değerlendirmek yanlıştır. Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklu oldu diye 'mahkûm oldu, suçludur' demek doğru değil. 'Salıverildi diye ve serbest bırakıldı' diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında, hâkim ve savcının vereceği kararla çıkacaktır."

'MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEKTİR'
Bakan Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün grup toplantısında 'FETÖ'nün siyasi ayağı'na ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, "15 Temmuz'da namluların, F-16'ların, suikast timlerinin hedefi olarak yöneldiği kişi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan iken, 'siyasi ayak Tayyip Erdoğan' demek milletin aklıyla alay etmektir. Bu süreçle dalga geçmektir. Asla kabulü mümkün değildir" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Hollanda'da 'bombalı mektup' paniği!
 
Başkan İsmail Yetişkin'den kargo şirketine teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avukat Mercan’dan flaş Çeşme projesi çıkışı: Üç köy elden gidecek!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çeşme ve Urla’yı kapsayan yeni turizm ...
İzmir'de sağlıkta şiddete ceza yağdı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nde, hastayı ...
Tire'deki maskeli gaspçı yakayı ele verdi!
İzmir'in Tire ilçesinde, zorla evine girdiği Beyhan Güleç'i (75) darbedip, ...
 
Olay yaratan görüntüde savunma: Damacanaya yapmadım!
İzmir'in Buca ilçesinde, apartman dairesine sipariş üzerine su getirdikten ...
Egedesonsöz ayrıntılara ulaştı: Çeşme'deki dev projede neler var?
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Urla ve Çeşme ilçelerini kapsayan ...
Köylüler tedirgin olmuştu: O araziler kamulaştırmadan çıktı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
Türk ve Alman polisinden ortak operasyon!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ile Almanya Federal ...
İzmirli motosikletli kuryelerin çığlığı: Her gün ölüyoruz!
İzmir Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, Türkiye genelinde ...
CHP'li Baratalı: Saldırganların kim olduklarını bilmiyoruz!
İzmir'in Urla ilçesinde CHP'den 3 dönem belediye başkanlığı ve Meclis'te ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva