HABERLER>GÜNCEL
4 Kasım 2022 Cuma - 19:38

Bakan Ersoy: İzmir'in pazar çeşitliliği yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İzmir potansiyeli çok büyük bir şehir ama maalesef bugüne kadar doğru adımlar atılmamış. Turizm konusunda tek yönlü bir politika işlenmiş. Genelde iç turizme dayalı, sadece Türk pazarına dayalı bir turizm politikası yapılmış. Çok pazar çeşitliliğine gidilmemiş." dedi.

Bakan Ersoy: İzmir in pazar çeşitliliği yok

Ersoy, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları İzmir Kadın STK Temsilcileri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığındaki kadın çalışan sayısının diğer bakanlıklara oranla yüksek olduğunu söyledi.

Ülke ve şehir yönetiminde kadınların varlığı ve etkinliğinin, Türkiye'yi çağdaş dünyada ileriye götürecek en önemli konulardan olduğunu belirten Ersoy, şöyle devam etti:

"Benim açımdan İzmir, kendi kendine yetebilecek bir şehir. Her türlü ihtiyacını kendi potansiyeliyle karşılayabilecek bir şehir. Sanayileşmeden çok turizm, kültür ve sanatla ön plana çıkması gerektiği, ayrışması gerektiğine inandığım bir şehir. Yapacağımız atılımlar, projelerle dünyada çok ciddi söz sahibi olabilecek bir şehir. Bana bakan olduğumdan bu yana gelen 'İzmir niye İstanbul üzerinden dünyaya bağlanıyor?' diye bir söyleminiz var. Yani İzmir'i dünyaya direkt bağlamak İzmir'in elinde. Biz o Çeşme projesini yaparken en büyük kriterimiz oydu. Eğer siz artık talep dengesini oluşturabilirseniz şehirleri direkt bağlayabiliyorsunuz. Aksi takdirde söylemlerle veya devlet teşvikleriyle bir şey sürdürülebilir olmuyor, bağlanmıyor."

Ersoy, doğru projeler yapıp bütün hassasiyetleri dikkate alarak, akademik bilgilerle de destekleyerek şehirlerin önünün açılabileceğine dikkati çekti.

İzmir'deki turizm faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ersoy, "İzmir potansiyeli çok büyük bir şehir ama maalesef bugüne kadar doğru adımlar atılmamış. Turizm konusunda tek yönlü bir politika işlenmiş. Genelde iç turizme dayalı, sadece Türk pazarına dayalı bir turizm politikası yapılmış. Çok pazar çeşitliliğine gidilmemiş. Bu yüzden atıl kapasite oluşmuş." diye konuştu.

Şehrin refahının gelişmesinde doğru projelerin önemi
Bakan Ersoy, havalimanı ve kara yollarının yüzde 40'ı kullanılmasına rağmen yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

Cuma akşamları İzmir'den Çeşme'ye, pazar akşamları da Çeşme'den İzmir'e yoğun trafik olduğuna değinen Ersoy, "Turizm dönüşümü yapmazsanız zaten burada değişen bir şey olmayacak. Yine o yoğunluk artarak devam edecek, kilitlenme devam edecek. Herhangi ilave bir şey yapmadan da sorun çözülebilir." ifadelerini kullandı.

Şehrin refahının gelişmesinin de ancak doğru projelerle gerçekleştirilebileceğini kaydeden Ersoy, bu yaklaşımla bütün hassasiyetleri dikkate alarak çözümler ürettiklerini anlattı.

İzmir'i çok sevdiğini belirten Ersoy, "Çok beğendiğim bir şehir. Bakan olmadan önce de geldiğim bir şehir. Çok da arkadaşım var bu bölgede yaşayan. Ben de inşallah buralarda yaşamak isterim emekli olduktan sonra." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise kadın STK temsilcileriyle bir araya gelerek onların görüşlerinden faydalanmayı, siyasette kadını güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Toplantı, basına kapalı devam etti.

Bakan Ersoy, istişare toplantısı öncesinde beraberindeki AK Parti'li bazı milletvekilleri ve İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezdi. Kemeraltı esnafı, Bakan Ersoy'a döner, meyve suyu ve tatlı ikramında bulundu. Ayrıca Ersoy, Konak'ta yapımına başlanan ve İzmir İktisat Kongresi'nin gerçekleştirilmesi planlanan binanın inşaatını da inceledi. (AA)

 
Çiğli’de 35 milyonluk ek bütçeye onay!
 
Borsadan yüksek kazanç vaat etmişlerdi... Sosyal medya dolandırıcılarına operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci kaza: Servis minibüsü şarampole yuvarlandı
Arnavutköy'de şoförünün kontrolünü kaybettiği servis minibüsü şarampole ...
'Kemer narko' operasyonu: 10 şüpheliye gözaltı
Antalya'nın Kemer ilçesinde, jandarma ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına ...
Bakan Soylu, depremden sonra yaşadıklarını anlattı: 1 saat içerisinde İzmir'e intikal ettik
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de deprem olduğu haberini aldıktan ...
 
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. ...
İki grup arasında silahlı kavga: 3 kişi öldü
Elazığ’da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti.
'Yaşadığımız dönemin bir krizi de hakikat krizidir'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Siyaset ve Yeni Açılımlar ...
 
Terör örgütü DEAŞ operasyonu: 16 gözaltı
Şanlıurfa merkezli 3 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.
Hücre evlerine baskın: Bomba düzenekleri bulundu
Yalova’da, DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı. ...
İzmir'de atölyede korkutan yangın!
İzmir'in Buca ilçesinde, kaporta ve boya atölyesinde çıkan yangın hasara yol açtı.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva