HABERLER>TURİZM
27 Ekim 2019 Pazar - 14:31

Bakan Ersoy: Barış Pınarı Harekatı çok iyi yönetildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Suriye'de gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı çok gerekli olduğunu ifade ederek, "Açıkçası çok iyi yönetildi. Çok kısa sürede sona gelindi gibi. Turizmimin uzun vadede geleceğini düşünürsek bir sıkıntı kalmadı gibi. Artık bizim tekrar yoğun tanıtıma başlamamız gerekiyor" dedi.

Bakan Ersoy: Barış Pınarı Harekatı çok iyi yönetildi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u, havaalanında Vali Aykut Pekmez, Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Muhammet Fatih Toprak, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, siyasi parti ve STK temsilcileri karşıladı.

Bakan Ersoy, beraberindekilerle birlikte Nemrut Dağı, Kahta Yenikale, Cendere Köprüsü ve Nemrut Dağı'nda incelemede bulundu.

'BARIŞ PINARI HAREKATI ÇOK GEREKLİ'
Nemrut Dağı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, "Barış Pınarı Harekatı çok gerekli bir harekattı. Anlık düşünmememiz lazım uzun vadeli düşünmemiz lazım. Biliyorsunuz uzun süredir terörle mücadele kapsamında güvenlik kuvvetleri çok yoğun çalışmakta ülke genelinde çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Son nokta görüldü bunun son aşamasında sınırlarımızın kontrol altına alınması bu bağlamda Suriye'de gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı çok gerekli. Açıkçası çok iyi yönetildi çok kısa sürede sona gelindi gibi. Turizmimin uzun vadede geleceğini düşünürsek bir sıkıntı kalmadı gibi. Artık bizim tekrar bu bölgelerin eski algısına sağlaması için yoğun tanıtıma başlamamız lazım gerekiyor. Bu bir aylık süren bir aksamayı kısa vade de telafi edip buraları tekrar turizm kentleri haline getirmemiz gerekiyor. Nemrut'tan başlayacağız. Nemrut aslında bizim turizmdeki yüzlerimizden biri. Şimdi artık bu seneden itibaren onu ön plana çıkartacağız" dedi.

'ADIYAMAN'DA TERÖR YOKTU AMA BURADA TERÖR VARMIŞ GİBİ BİR ALGI OLUŞTU'
Adıyaman'ı turizm açısından eski günlerine dönmesi için gerekli tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Bakan Ersoy, "2023 hedefleri doğrultusunda biliyorsunuz turizmimizi 81 ile yaymak gibi bir çalışmamız var. Bu bağlamda bugün Adıyaman'dayız. Tabi aslında Adıyaman eskiden turizmin en gözde noktalarından biriydi. Güney Doğudaki yanlış bir algı oluştu aslında Adıyaman'da terör yoktu ama burada terör varmış gibi bir algı oluştu. Şimdi tekrar bu algıyı düzeltip Adıyaman'ı turizm açısından eski günlerine dönmesi için gerekli tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bu bağlamda bugün itibariyle tanıtım filmlerinde özellikle Nemrut Dağı'na yer veriyoruz. Bu tanıtım filmlerini dünyanın televizyon kanallarının en yoğun izlenen 18 kanalında sonrasında dijital medyanın yoğun olduğu 45 ülkede yoğun bir şekilde bu sene tanıtmaya başlayacağız. Bu anlamda Adıyaman turizm açısından tekrar eski sayılarını yakalayıp geçmesini hedefliyoruz. Tabi biliyorsunuz biz noktasal turizm operasyonları dışında bölgeler oluşturuyoruz. 5'li gruplar halinde çünkü hepsini birbirine bu bağlamda Göbekli Tepe'ye yakın olması da bizim için önemli bu 4'lü, 5'li grup içerisinde Adıyaman'da yer alıyor. Tanıtım kampanyası sırasında turistlerin tekrar yoğun bir şekilde geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

'RAYLI SİSTEM PROJESİ BAŞLATACAĞIZ'
Nemrut Dağı'na teleferik projesi Unesco tarafından kabul edilmediğini raylı sistem üzerinde durduklarını belirten Bakan Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Teleferik projesi burası Unesco tarihin mirası listesinde o açıdan Unesco izin vermedi. Teleferik projesine biz raylı bir sistem projesi başlatacağız. Unesco'nun kabul edeceği bir raylı sistem üzerinden çok büyük bir yatırımda değil zaten. Bunu inşallah projelendirip Unesco'ya kabul ettirebilirsek onların kabul edeceği bir projeyi hayata geçirmemiz gerekiyor burada onla ilgili çalışma yapacağım."

Bakan Ersoy, Nemrut Dağı ve tarihi alanlarda yaptığı incelemenin ardından kent merkezine geldi. (DHA)

 
Yavru kediyi kurtarmak isterken canından oluyordu
 
Arkadaşlarına kızınca ürettiği karışıma 'Zıkkım' adını verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanıltıcı fotoğrafla rezervasyona 'ücret iadesi' kararı
Bodrum'daki bir otele rezervasyon yapan ancak konaklama için gittiğinde ...
Otostopla 9 ayda 27 ülkeyi gezdi!
İzmirli Furkan Erdem (23), üniversiteye giderken yapmaya başladığı otostopla ...
Tatil yapmak isteyenler için eylül fırsatı
Eylül ayının gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte vatandaşların büyük ...
 
ABD'den 1 milyon turist beklentisi
TÜROB Başkanı Müberra Eresin, ABD’nin seyahat uyarılarında Türkiye’ye ...
Turist sayısı 25 milyona yaklaştı!
Türkiye'yi temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,67 ...
Antalya'da tüm zamanların turizm rekoru!
Antalya'ya gelen turist sayısı 10 milyon 5 bin 323'e ulaşarak, tüm zamanların rekoru kırıldı.
 
THY iki büyük kenti daha uçuş ağına ekledi!
THY, Latin Amerika'nın ikinci büyük şehri ve Meksika'nın başkenti Mexico ...
Plajdan aldıkları kumu ülkelerine götürmek isteyen çifte hapis cezası!
İtalya'nın plajlarıyla ünlü Sardinya Adası'ndan aldıkları 40 kilo kumla ...
Norveç Prensesi tatil için Bodrum'u seçti
Norveç Kralı Harald ile Kraliçe Sonya'nın kızı Prenses Martha Louise, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva