HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2013 Pazar - 16:11

Bakan Eroğlu: İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 2013- 2014 yılında İzmir'de fırtına gibi eseceklerini öne sürerek, baraj, gölet, içme suyu isale hattı yapacaklarını, 4 milyon fidan dikeceklerini, 11 meteorolojik gözlem istasyonu kuracaklarını söyledi ve ‘İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi’ dedi.

Bakan Eroğlu: İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi

İZMİR - Orman ve Su İşleri Bakanı, Afyonkarahisarlı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Emirdağ Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Buca Kaynaklar Cennet Vadisi'nde düzenlenen katmer şenliğine katıldı. Şenliğe AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Rıfat Sait de geldi. Şenlikte Afyonkarahisar Halk Topluluğu dans gösterisi yaptı.

'YOLLAR AFYON KAYMAĞI GİBİ'
Bakan Eroğlu, hemşehrilerinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, "Bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmesini temenni ediyorum" dedi. Bakan Eroğlu, İzmir'e Afyonkarahisar'dan geldiğini geçmişte beş saate geldiği yolu birkaç saatte aldığını belirterek yolları Afyon kaymağına benzetti. Eroğlu, şunları söyledi:"Bu yaz, Emirdağ'a bekliyoruz. Muhteşem dönüşüm oldu. Çöplük olan dere ıslah edildi. Köprüyü gördüğünüzde 'Hangi asırdan kaldı bu?' diyeceksiniz. Tarihi eser gibi köprü yapıldı. Yedikapı Barajı'nı yapıyoruz. Sulanmadık yer bırakmayacağız. Emirdağ için ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur. Emirdağ'a hızlı tren geliyor, hattın temelini attık. Yollar da bizim Afyon kaymağı gibi kardeşler. Geçmişte bu yolları beş saatte gelemezdik, şimdi muhteşem yollar yapıldı. Yazı başka yerde geçirmeyin. Emirdağ cennetten bir parça oldu.

'İZMİR, İZMİR OLALI BÖYLE YATIRIM GÖRMEDİ'
Bakan Eroğlu, AK Parti Hükümeti'nin İzmir'e 10 milyar liralık yatırım yaptığını, kendi bakanlığının da 2013- 2014 yılında fırtına gibi eseceğini söyleyerek, "İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi. İzmir'i seviyoruz. 2013 -2014 yılında İzmir'de bakanlık olarak fırtına olarak eseceğiz. Yüzlerce dereyi ıslah ettik. Bin günde bin gölet kapsamında İzmir'de 44 gölet ve sulamasını yapacağız. İzmir'e bereket yağacak. İzmir'e şu anda 55 müjdeyle geldim. Bunların içinde DSİ'nin 50, Orman Teşkilatı Doğa Koruma Parklar Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yatırımları var. Bazıları, Karaburun Karareis Barajı, Seferihisar Ürkmez Sulaması, çok sayıda gölet, 4 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. İzmir'i yemyeşil yapacağız. 11 otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kuracağız. Çünkü burada tarım, turizm çok önemli. İstasyonların toplam bedeli 700 milyon lira" dedi.

2 METRE ÇAPINDAKİ İSALE HATTI BU YIL BİTECEK
Orman ve Su İşleri Bakanı Erdoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "2060 yılına kadar İzmir'in su sorununu çöz bunların çözeceği yok" dediğini, bu sözleri üzerine Gördes Barajı'nı yıldırım harekatı ile 2008 yılında bitirdiklerini, 2 metre çapında borularla İzmir'e yılda 59 milyon metreküp memba suyunu getirdiklerini söyledi. Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 66 kilometrelik isale hattını yapamadığını öne sürerek, onu da bakanlık olarak bu yıl içinde tamamlayacaklarını ifade etti. Bakan Eroğlu'na şenliğe katılımı nedeniyle plaket verildi.



KOÇ AĞALIĞI İÇİN AÇIK ARTIRMA YAPTIRDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Buca Gölet'te Yörük Şenliği'ne katıldı. Bakan Eroğlu, Aliağa'da Ege Bölgesi Afyonkarahisarlılar Derneği'nin düzenlediği katmer şenliğinde koç ağalığı için açık artırma yaptırdı. Koç, 15 bin lirayla Aliağa Ticaret Odası'nda kaldı. Dernek yöneticileri, Bakan Eroğlu'na değerli taşlardan tesbih hediye etti. Eroğlu da "Ya sabır çekmek için mi" dedi.

'İZMİR'İ İKİ KANATLA UÇURUP GÖTÜRECEĞİZ'
Bakan Eroğlu Aliağa'da, partisinin İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Buraya yaptığı konuşmada muhalefetin AK Parti aleyhine propaganda yürüttüğünü öne sürerek, kimsenin giyimine karışmadıklarını söyledi. Bakan Eroğlu şöyle konuştu:"Biz İzmir'i kalpten seviyoruz. Bizim İzmir sevgimizi kimse mukayese edemez. İzmir'de şehircilik sıfır. Belediyecilik adına yapılan bir şey yok. İzmirliler bunun farkına varsın. Propaganda yapıyorlar 'Giyime karışacaklar' diye. Hizmette yarışamayacaklarını biliyorlar, olmadık bahanelerle vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Biz kimsenin hayat tarzıyla ilgilenmeyiz. Bizde başı açık da var kapalı da var. Kasket giyen de var giymeyen de var. Kırmızı tişörtü seven de var, maviyi seven de. İki kişiden birinin oyunu alıyoruz. Çünkü milletin gönlüne giriyoruz. Ben de bu bölgenin bir evladıyım. Gelin Allah aşkına Büyükşehir Belediyesi'ni bize teslim edin. Bakın İzmir ne oluyor. İzmir şaha kalkıyor. İsteyen istediği gibi giyinir. Ona biz karışamayız. Dayatmalara karşıyız. Aynı numarayı İstanbul'da da yaptılar. 1984 yılında 'Bunlar gelince şunlar bunlar olacak' dediler. Sizlere çarşaf giydirecektik. (Kadın basın mensuplarını göstererek) Biz insanların çalışmasına bakarız. Başbakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Hayat tarzında bir değişim oldu mu? İzmir'i iki kanatla uçurup götüreceğiz."  Bakan Eroğlu, basın mensuplarının İzmir'de içme suyuna yapılan zammı sorması üzerine de "Suyu biz getiriyoruz zammı onlar yapıyor" dedi.

35 YATIRIM İÇİN TÖREN
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aliağa Demokrasi Meydanı'da Devlet Su İşleri'ne ait 13 tesisin açılışını yaptı, 22 tesisin de temelini attı. Bakan Eroğlu, iki gölet, 10 taşkın tesisi, bir yerüstü sulamasının açılışını yaptı, 5 gölet, 8 gölet ve sulaması, 5 gölet sulaması, 4 taşkın tesisinin de temelini attı. Tesislerin toplam bedelinin 138 milyon lira olduğu açıklandı. Bakan Eroğlu, 35 tesisin açılış ve temel atma töreninde, temeli atılan tesislerin müteahhitlerini yanına çağırarak, bir yıl içinde bitmesi konusunda söz aldı. Müteahhitler bitirme konusunda tarih ve saatle söz verdi ve taahhütname imzaladı.

İZMİR'E BİR YILDA 55 YATIRIM YAPILACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'e toplam maliyeti 713 milyon lira olan 55 müjde verdi. 55 yatırım içinde DSİ Genel Müdürlüğü'nün 50 adet yatırımının bedelinin 688 milyon 750 bin, Orman Genel Müdürlüğü'nün dört adet projesinin 23 milyon 869 bin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 550 bin lira olduğu bildirildi. DSİ'ye ait yatırımlar arasında iki baraj, iki baraj sulaması, iki içme suyu iletim hattı, 2 baraj rehabilitasyonu, 7 gölet, 15 gölet ve sulaması, 8 gölet sulaması, 10 dere ıslahı, 1 adet nehir ana yatak düzenlemesi yer aldı. Orman Genel Müdürlüğü 4 müjdesi arasında 2013 yılında İzmir'de 8.5 milyon adet fidan üretimi yapılacağı, ceviz eylem planı çerçevesinde 2013 yılında 180 dekar alanda ceviz fidanı dikileceği, 2013 yılında köylülere 2 milyon lira kredi verileceği ifade edildi.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Karşıyaka, Kiraz, Beydağ, Buca, Konak, Menderes, Bayındır, Narlıdere, Güzelbahçe, Bayraklı ve Karabağlar'a 11 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kuracağı açıklandı.



İLÇE DANIŞMASI MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Bayraklı İlçe Danışması Meclisi toplantısına katıldı. Örnekköy Seyirtepe Tesisleri düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, yerel seçimlerde başarı kazanmak için üç yolun olduğunu söyledi. Birinci yolun teşkilat çalışmasından geçtiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "İzmir'e çok güzel hizmetler vermek için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Teşkilat olarak hep birlikte hareket edeceğiz. İkinci yol ise İzmir'e yaptığımız hizmetleri anlatmamız lazım. Türkiye'de nerden nereye geldiğimizi anlatmamız lazım. İnsan hafızası çok çabuk unutuyor. Üçüncü yolda vatandaşın gönlünü kazanmaktır. Gönül bağı kurmaktır. Bu üç şartı uygularsak seçimleri kazanmakta zorluk çekmeyiz" dedi.
Uzun yıllardır Türkiye'de annelerin gözyaşı döktüğünü belirten Eroğlu, bu gözyaşlarının yürekleri dağlandığını söyledi. Birlik ve beraberliği sağlamak için yola çıktıklarını anlatan Bakan Eroğlu, "İnşallah terör meselesini kökünden çözeceğiz. Biz diyoruz ki 76 milyonu kardeş yapalım. Biz tek millet, tek devlet, tek vatan diyoruz. Şanlı bayrağımızı bütün ülkemizde 778 bin kilometre karelik alanda dalgalandıracağız. Son iki yılda terör belasını bitirmek için muhteşem bir mücadele yapıldı. Özel harekat jandarma, bütün ordumuz 4 metrelik karda mücadele etti. Bu meselenin sosyolojik, psikolojik yönleri vardı. Hükümetimiz tüm bunları ele aldı. Hükümetimiz ortaya kardeşlik projesini koydu. Biz istiyoruz ki bütün Türkiye'ye huzur iklimi gelsin. Muhalefet 'ne pazarlık yaptınız, ne tavizler verdiniz ?' diyor. Hiçbir taviz vermedik. Pazarlık yok, taviz yok. Barış iklimi yaratılırsa ülkemiz kazanacak. Çünkü bu meseleyi çözmek elzemdi. İnşallah Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağız. Büyük hedefi olmayan milletler, tarih sahnesinden silinir. Biz büyük bir milletiz ve bizim hep büyük hedeflerimiz var" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sadık 20 Mayıs 2013 Pazartesi 10:59

İzmir izmir olası böyle zulüm görmedi

Yorumu oyla      14      9  
hakikat 20 Mayıs 2013 Pazartesi 09:30

en azından gaziemir semt garajı gibi bi sacmalığa 2007 de 10 trilyon harcamadılar.

Yorumu oyla      15      5  
AHMET 20 Mayıs 2013 Pazartesi 00:28

11 YILDIR İKTİDAR DIRLAR HEP PALAVRA HEP PALAVRA BAŞKA KAPIYA DİNLEYE DİNLEYE BIKTIK BEYDAĞ BARAJINI YARIDA ALIP BİTİRDİLER YAHU AÇA AÇA BİTİREMEDİLER KÜÇÜK BİR BARAJ GÖRMEYENDE ATATÜRK BARAJI YAPTILAR SANACAK

Yorumu oyla      16      12  
ozan 20 Mayıs 2013 Pazartesi 00:16

biz fidanlarımızı kendimiz dikeriz.11 adet meteoroloji istasyonu kime ne faydası olacak merak ediyorum doğrusu .boş laflarla boş vaatlerle boş yatırımlarla izmir den ne alacaksınız merak ediyorum doğrusu....

Yorumu oyla      16      10  
güzel izmirim. 19 Mayıs 2013 Pazar 23:42

hadi canım gerçek mi kardeş yorumunda tahrik kokuyor.

Yorumu oyla      15      7  
İzmirli 19 Mayıs 2013 Pazar 21:06

Aynı projeyi 5 kez açarak yatırım yaptık demeniz yok mu, adamı bitiriyor

Yorumu oyla      24      12  
hadi canım gerçekmi.. 19 Mayıs 2013 Pazar 20:59

iktidarınız boyunca ne yaptınız gavur izmire ...

Yorumu oyla      26      12  
İZMİRLİ 19 Mayıs 2013 Pazar 20:50

Bakan haklı, akp iktidarında, gerçekten de İzmir İzmir olalı böyle zulüm görmedi...

Yorumu oyla      23      14  
private35 19 Mayıs 2013 Pazar 20:22

2012 aralık ayı için gediz ve menderese arıtma sözü verip, belirtilen tarihte açılışı yapıp balık tutacak olan da aynı bak an dı :)

Yorumu oyla      21      12  
izmirli 19 Mayıs 2013 Pazar 18:31

İzmir İzmir,Türkiye Türkiye olalı böyle palavracı hökömat görmedi...

Yorumu oyla      36      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gaziemir’den alternatif 19 Mayıs kutlaması
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı alternatif ...
Erdoğan' yanıt, MIT'e El Muharaberat önerisi!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Beşşar Esad benzetmesi nedeniyle kendisini mahkemeye ...
Birgül Ayman Güler'den Karadeniz çıkarması
Bir dizi panel ve söyleşilere katılmak için gittiği Karadeniz’i ilçe ilçe ...
 
Erdoğan'dan ABD gezisi analizi ve Suriye çıkışı!
Başbakan Erdoğan, Washington'da gazetelerin yayın yönetmenleriyle biraraya ...
Ödemiş'te binler 19 Mayıs için yürüdü
Ödemiş’te 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayına yüzlerce vatandaş katıldı.
CHP demokrasi için meydana indi: Aydın'dan hodri meydan!
‘Özgürlük ve Demokrasi’ mitinglerinin ilk durağı Aydın’dı… CHP Genel Başkanı ...
 
CHP’den mektup: Swoboda istifa et!
CHP, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'ya mektup yazarak istifaya çağırdı.
ABD turunda beklenen ziyaret: Gülen’e Arınç gitti
Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisinde sürprizi Başbakan yardımcısı Bülent Arınç yaptı.
CHP’li Güler: Kozak can çekişiyor
İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda bu yıl 4.’cüsü düzenlenen Organik Ürünler ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva