HABERLER>EKONOMİ
17 Mart 2016 Perşembe - 15:47

Bakan Elitaş’tan İzmir’de ‘OSB Yasası’ müjdesi!

Gençlerin inovatif çalışmalarına iş dünyasının destek olması yönünde çağrı yapan Elitaş, Bakanlık olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyleyerek, “Hayal edin cesur olun” çağrısı yaptı. Elitaş ayrıca merakla beklenen OSB yasası hakkında da tarih verdi.

Bakan Elitaş’tan İzmir’de ‘OSB Yasası’ müjdesi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Ekonomi Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri işbirliği ile düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası ikinci kez açılış töreni gerçekleştirdi.

Sabah gerçekleşen açılışa Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın katılamaması üzerine öğleden sonra bir açılış töreni daha gerçekleştirildi.

İzmir programında sabah AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda yaptığı toplantının ardından Swiss Otel’e gelen Bakan Elitaş, etkinlik masalarını ziyaret ettikten sonra açılış toplantısında konuşmasını gerçekleştirdi.

İŞ DÜNYASINA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
İnovasyonun ülkelerin gelişmesindeki önemi üzerinde duran Bakan Elitaş, “Bir şey bulmak, geliştirmek ve kullanabilir hale getirmek çok önemli bir şey. Yol haritası çıkarmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. İnovasyon haftasıyla birlikte gelecek dünyayı keşfetme yolunda adım atmış bulunuyoruz. Gelişme, hayata ulaştığı takdirde önünde kimse duramaz. Bu gelişmeyi hayata geçirmek için farklı desteklere ihtiyaç var. Gençlerin zihnindekileri hayata geçirmek için somut değer ortaya çıkarmak gerekir. Onun için iş âlemine çok iş düşüyor. Onların verdiği emeği somutlaştırmak gerekiyor. Üniversitelerimize de gençlerin zihnindekileri hayata geçirmede önemli rol düşüyor. Hükümetimiz de gençlerin önündeki engelleri ortadan kaldırmak zorundadır. Biz bir olursak sorunları aşmamak için herhangi bir sebep yok” diye konuştu.

YAPANLAR YAPAMAYANLARI YÖNETECEKTİR
Yeni ekonomide inovasyonun söz sahibi olacağını söyleyen Elitaş, “Her mühendisin beyni bir fırsatlar ülkesidir. Her tasarımcının beyninde maden yatar. Hayata asla belirli kalıplarla bakmazlar. Bu gelişmeler yeni yüzyılda ulusların yükselişini ve çöküşünü yaratacaktır. Geçmişte çöküş yaşayan devletlere baktığımızda yeni gelişmeleri takip edemediklerini görüyoruz. İnovasyon yapanlar, yapamayanları yönetecektir.  İnovasyon Türkiye için bir gelecek meselesidir. Sadece para harcayarak inovasyon yapılmıyor. Steve Jobs en değerli marka sıralamasında birinci. Bugün telefonlara, bilgisayarlara baktığınızda kimin söz sahibi olduğunu görürsünüz” dedi.

HEDEF YÜZDE 3
Türkiye’nin son dönemde Gayrı Safi Milli Hasıla’daki payının artarak, yüzde 3’e ulaşmasını istediklerini söyleyen Elitaş, “Türkiye’nin sanayileşmesinde büyük bir emek var. Son çeyrekte 5.1 büyüme hızını yakalayan bir devletimiz var. Bugün insanların hayal gücünü zorlayan yeni teknolojilerin sesleri duyuluyor.  Ülkemiz inovasyonda önemli adımlar atmıştır. Ekonomi Bakanlığı olarak hedefimiz Ar-Ge’nin milli gelirdeki payını yüzde 3’ün üzerine çıkarmaktır” şeklinde konuştu. 

İZMİR, İSTANBUL’UN ARKASINDA…
İzmir’in beşeri sermayesi sayesinde yenilikçi fikirleri yeşerteceğine inancının tam olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Elitaş, İzmir’den geçtiğimiz yıl 289 patent başvurusu yapıldığını ve İstanbul’dan sonra bu rakamla ikinci sırada yer aldığını kaydetti. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, patentli ürünlerin artmasının ihracat değerlerinin daha da yukarıya çıkmasını sağlayacağının altını çizdi.

HAYAL EDİN, CESUR OLUN
Yeni ufuklar için yeni hayallere ve hayallerin uygulamaya geçmesine ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan Elitaş, inovasyonun beşikten mezara alışkanlık haline gelmesi gerektiğini söyledi. Ekonomi Bakanlığı olarak dünya markası oluşturmak isteyen tüm girişimcilerin sonuna kadar yanında olacaklarını vurgulayan Mustafa Elitaş, “Bu anlamda hâlihazırda yürütülen tasarım destekleri yanında yeni destekler için çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerimize ve sanayilerimize seslenmek istiyorum; hayal edin, cesur olun. Hayallerinin peşini bırakmayanlardan olun” ifadelerini kullandı.

OSB YASASI MÜJDESİ
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Elitaş, İzmir’de defalarca dile getirilen ve Organize Sanayi Bölgeleri’nin yetkilerinden dolayı sorunları aşmasında etkili olacak OSB Yasası’nın Haziran ayında çıkacağını açıkladı. Yasa, OSB’lerin gelişmesinde, ihtiyaçlarının sağlanmasında ve büyümesinde etkili olacak.

 
O davada şok iddia: 3 bakan öldürülecekti!
 
Canlı bombayı annesine ‘sevgilim’ diye tanıtmış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin kruvaziyerde yolu açık!
Dünyanın en önemli kruvaziyer fuarı olan Miami’deki “Seatrade Cruise Global ...
Emeklinin gözü zam ve promosyonda!
11 milyon emeklinin bu yaz zammın dışında promosyon da alması bekleniyor. ...
FED kritik faiz kararını açıkladı!
Piyasaların merakla beklediği faiz kararı geldi. ABD Merkez Bankası Fed, ...
 
Flaş! Demirtaş’ın oğluyla yargılandığı ‘zimmet davası’nda ne karar çıktı?
İTO Başkanı Demirtaş’ın oğlu Egemen Demirtaş’la birlikte yargılandığı ...
Demirtaş: Kruvaziyerde 2017’yi planlamamız gerekiyor
İTO Başkanı, “Liman çok ama gemi sınırlı. Bu yüzden etkin bir planlama ...
Fuar İzmir büyük buluşma için gün sayıyor
Dünyadaki sayılı mermer fuarlarından biri olan MARBLE, Türkiye’nin en ...
 
İZSİAD Yönetimi’nden Down Cafe’ye destek
Bornova’nın örnek sosyal projesi Down Cafe’ye İZSİAD Yönetimi’nden de destek geldi.
İzmirli genç girişimcilere Avrupalı konuklar
Çalışmalarını EBSO koordinasyonunda sürdüren TOBB İzmir Genç Girişimciler ...
Tire Süt’ün Başkanı anlattı: Kriz nasıl biter?
Geçtiğimiz yaz aylarından bu yana süt ve et sektörünü ciddi bir krizin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva