HABERLER>POLİTİKA
30 Nisan 2016 Cumartesi - 13:47

Bakan’dan taciz skandalı hakkında ilk açıklama!

Ramazanoğlu, Trabzon'daki İl Müdürlüğü'nde görevli memurun 6 çocuğa cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin, "Bunu yapanlara karşı da hiç ama hiç toleransımız yok. En ağır idari cezalar ve kararlar konusunda en hızlı şekilde çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Bakan’dan taciz skandalı hakkında ilk açıklama!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti 2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Kilis'te çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını önümüzdeki günlerde bin 500 psikolog, sosyolog, pedagog ve sosyal hizmet çalışanının en geç 15 Haziran'da işe başlayacağını bildirdi.

Denizli'nin siyaset ve sosyal anlamda özel günler yaşadığını belirterek, önümüzdeki cumartesi günü yapılacak, "2016 yılının ilk Ekonomi Koordinasyon Toplantısı"na 10 bakanın katılımıyla gerçekleştirilecek programda da ev sahibi olacaklarını anlatan Bakan Ramazanoğlu, pazar günü de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kente geleceği bilgisini paylaştı.

Trabzon'daki taciz iddiaları
Gazetecilerin, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli bir memurun, küçük yaşta 6 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddialarına ilişkin bir sorusu üzerine Ramazanoğlu, şunları söyledi: "Trabzon'da bizim idari kısmımızda çalışan bir memurla ilgili bir sözlü taciz durumu dün tespit edildi. Bununla ilgili olarak hem adli hemde idari soruşturma başlattık. İlgili kişiyi hemen işinden uzaklaştırdık. Olayı çok yakından takip ediyoruz. Ailelerle görüştük. Aile ve çocuklarına psikolojik destek veriyoruz. Bu tür olaylarda, açık yüreklilikle şunu söylemek istiyorum, önceliğimiz çocuklarımızın güvenliği ve çocuklarımızdır. Bu konuda çocuklarımızın güvenliği ve önceliğini tespit ettikten sonra ve onunla ilgili organizasyonlar yaptıktan sonra, olaya sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Ve bunu yapanlara karşı da hiç ama hiç toleransımız yok. Bu konuda yapılması gereken en ağır idari cezalar ve kararlar konusunda ve aynı zamanda adli anlamda da ne yapılması gerekiyorsa, en hızlı şekilde çalışmaları sürdürüyoruz."

"İllerin sosyal risk haritasını çıkaracağız"
Bakan Ramazanoğlu, "İstismar davalarında bir artış mı var? Yoksa böyle bir algımı oluşturulmak isteniyor medya ve halk arasında" sorusuna, konu hakkında sağlıklı istatistik yapılabilmesi için bakanlık bünyesinde bir çalışma sürdürdüklerini, her ilin sosyal risk haritalarını çıkarmak üzere sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle iş birliği içinde bulunduklarını ifade etti.

Her il de bu konuda geniş tabanlı çalışmalar yapacaklarını kaydeden Ramazanoğlu, "İllerin sosyal risk haritasını çıkaracağız. O zaman elimizde özel bilgilerimiz olacak. Şunu söylemek istiyorum. Bizim hala toplumumuz iyi bir toplum. İyi bir aile organizasyonumuz var. Ve dünyadaki diğer toplumlara baktığımızda ve kaba istatistiklere de baktığımızda, Türkiye'nin bu konuda iyi bir yerde olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Denizli Yetiştirme Yurdu'nda yaşanan şiddet olayına ilişkin ise Bakan Ramazanoğlu, "Yetkili kişi görevden alındı. Çocuklar hakkında gerekli tedbirler alındı. Bu konuda gerek şiddet gerek ihmal ve gerek istismar konusunda sıfır tolerans söz konusudur. Önceliğimiz çocuklarımız ve onların hakları ve güvenliğidir." değerlendirmesinde bulundu. (a.a)

 
O ülkede büyük kriz: Parlamentoyu bastılar!
 
Oto galeriye bombalı ve silahlı saldırı: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Özel’den Kahraman’a istifa çağrısı!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM Başkanı ...
AK Parti İl Başkanı Delican’dan 1 Mayıs mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, ...
CHP’de eşzamanlı ‘Kahraman’ tepkisi!
TBMM Başkanı Kahraman’ın ‘Yeni anayasada laik yer almamalı’ sözlerine ...
 
Sürekli’den Bergama’ya lojistik müjde!
AK Parti İzmir Milletvekili, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfekçi ile yapılan ...
Kalkan: İzmir’i gelişim merkezi yapmak istiyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir'i üretimin ve gelişimin ...
Erdoğan: 1919 başlayan tarih anlayışını…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık ...
 
Flaş: AK Parti’de yetki MKYK’ya geçti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı.
Oğan’dan o karara sert tepki: Hukuksuz!
Mahkemenin MHP'de kurultay sürecini tedbiren durdurmasına başkan adaylarından ...
Yargıdan MHP Kurultayı için kritik karar
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkemenin kurultay sürecini tedbiren durduğunu açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva