HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2016 Pazartesi - 11:02

Bakan Bozdağ’a çifte cevap: CHP teflon gibidir, ne çamur tutar…

Bozdağ’ın, bazı CHP'li vekillerin terörden tutuklu ve hükümlüleri cezaevlerinde ziyaret ettiğinin kamuoyuna yansıdığını belirtmesi ve ziyaretlerin kayıtlı olduğunu ifade etmesinin ardından komisyonda 2 Egeli vekilden sert yanıt geldi: CHP bu konuda teflon gibidir. Ne çamur tutar ne kir tutar!

Bakan Bozdağ’a çifte cevap: CHP teflon gibidir, ne çamur tutar…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Cezaevi Komisyonu’ndaki bazı CHP'li milletvekillerinin terör örgütü üyeliğinden tutuklu ve hükümlüleri cezaevlerinde ziyaret ettiğinin kamuoyuna yansıdığını ifade etti.

Bozdağ’ın cezaevlerinde 81 teröristin CHP’liler tarafından ziyaret edildiğini söylemesi ve vekillerin listesini hazırlaması sonrasında CHP Cezaevi Komisyonu’nda görev yapan isimlerden açıklamalar geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bakan Bozdağ’ı eleştirerek partisinin hedef haline getirildiğini belirtti. Komisyonda görev yapan, Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir de Egedesonsöz’e konuştu. 

CHP TEFLON GİBİDİR, NE ÇAMUR NE KİR TUTAR!

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: Biz hep Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Tayyip Erdoğan’ı diktatörsün diye eleştiriyoruz. Diktatörler tek başına diktatör olmuyor. Biraz da etrafındaki adamlar yapıyor. Bakan Bozdağ Hitler’in adalet müşavirinin yaptığından daha ileri şeyler yapıyor. O müşavir hakimlere der ki, ‘Siz kararlarınızı vermeden önce son olarak şöyle düşünmelisiniz; benim yerimde Hitler olsaydı bu kararı nasıl verirdi? Adalet sisteminin, bağımsız yargının geldiği en kötü noktadır bu. Bugün Tayyip Erdoğan ama bilerek gerçekleri çarpıttı ama yanlış bilgiden dolayı bir hata yaptı. Genel başkanın cezaevlerinde sağlık durumları yüzünden ayrıma uğramadan ziyaret edilen mahkumların, Cumhurbaşkanına ‘CHP’liler PKK’lı, DHPC’lileri ziyaret ediyor diye aktarıldı.  Gerçekler ortaya çıktı. Bu ziyaretlerin AKP’liler tarafından da yapıldığını, cumhurbaşkanı baş danışmanın dahi zamanında bu ziyaretleri yaptığı ortaya çıktı. Bekir Bozdağ 81 kişilik bir yalan liste ortaya çıkardı. Hiçbir vekilimizin ne PKK ne de terörist ziyareti yoktur. Can Dündar ve Erdem Gül’e gidenlere DHPC’li, akademisyenleri ziyaret edenleri de PKK’lı ziyaret ettiler diye söylediler.

Birileri Führer’in yalanını örtmek için daha büyük bir hata yapıyor. İşin içinden çıkılmaz bir boyuta taşıyorlar. Genel başkana yapılan haksızlık vicdanlara sığmamıştır. Oslo’da görüşmeleri ‘ispatlayan şerefsizdir’ diyerek sonra görüşmeleri kabul edenler, adalara, dağlara isimler takıp, Öcalan yerine İmralı, Bayık yerine Kandil diyerek müzakereleri izleyenler, al başkanlığı ver özerkliği şeklinde hareket edenler, bu kirli anlaşma bozulduğunda CHP’ye saldırıyorlar. CHP bu konuda teflon gibidir. Ne çamur tutar ne kir tutar.

HERKESE GİTTİK…

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ NURETTİN DEMİR: Oslo’da beraberdiler. Bunlar niye sorgulanmıyor? Hüküm giymemiş bir insanın sorunlarını incelemeye gittiysek ve var? Her türlü insana gittik. Raporlar hazırlandı. Niye ses çıkarmadılar? Cezaevinde işkence, zulüm gören bir insana giderken onun siyasi düşüncesine bakmıyoruz.  Sağcısına da, tarikatçısına da, Balyozcusuna da, Ergenokoncusuna da gittik. Bizim görevimiz bu. Pozantı’da çocuklara cinsel tacizleri çıkaranlar kim? Şakran’daki olaylar… Niye bunlar söylenmiyor da ucuz kahramanlığa gidiliyor? CHP’li vekiller olarak halkımız için çalışmamız ayıp bir şey mi?

Oslo’da, Dolmabahçe’de yan yana oturdular, Silopi’de kırmızı halılar sermediler mi? Terördeki beceriksizlik ve başarısızlıklarını, son yıllarda bin üzerindeki şehidin hesabını vermiyorlar, ülke boşuna kürek çekiyor. Bizi yıpratamazlar. Cezaevleri Türkiye’nin bir ayıbıdır. Göreve geldiklerinde tutuklu 57 bindi şimdi 185 bini buldu. 200 bini adli kontrollü olmak üzere dışarda 360 bin civarında hükümlü var. Bunlara baksınlar yazıktır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunlarla ne kadar bağlantılı olduğunu herkes biliyor. Bunlar ucuz siyasettir. Türkiye’nin dışarda dostu da kalmadı. Bugün İran açıklama yapıyor, ‘Terörden dolayı kimse Türkiye’ye gitmesin’ diyor. Böyle bir şey var mı?  

DOKUNULMAZLIK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER Mİ?

Dokunulmazlık karşısında destek vermeyiz diye bekliyorlardı, beklentilerinin boşa çıkması üzerinde ne yapacaklarını şaşırdılar. Eğer biz destek vermeseydik, dokunulmazlık meselesi ortalıkta kalsaydı ne olacaktı. Çıkıp da biri teşekkür etti mi? Eğer terörden yana olsak destek verir miydik? Kimsenin attığı çamur üstümüzde kalmaz.

 
Liselerde isyan büyüyor: Bir bildiri de İAL’den!
 
MHP İl Başkanı Karataş: Artık yeter, söz liderin!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Haziran 2016 Pazartesi 11:48

Algı operasyonu çoktan yapıldı. Geçmiş olsun.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun oğlundan CHP'ye eleştiri!
CHP üzerine doktora yapan Kerem Kılıçdaroğlu, CHP’nin düşük gelirli yerlerde ...
CHP'li Sertel TRT’nin Fransa çıkarmasını Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Fransa’da ...
Sındır: Ekmeğini ve sevgisini paylaşan bir milletiz
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Güreler Derneği tarafından düzenlenen ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan başkanlara çarpıcı mesaj!
Zor bir süreçten geçtiklerini belirten Kılıçdaroğlu, il başkanlarına, ...
Bahçeli'den 19 Haziran yorumu: Kaos sevicilik!
MHP lideri Bahçeli, çağrı heyetinin kurultay için verdiği tarihi "19 Haziran ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'çakal' göndermesi
MÜSAİD'ın iftarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Balbay: CHP ile mücadele edeceğinize...
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Halk TV'de Fatih Ertürk'ün hazırlayıp ...
Başkan Tosun'dan Kılıçdaroğlu'na 'Geçmiş olsun' ziyareti
İzmir'in Dikili ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun, İstanbul'da ...
HDP'li vekilden 'yeni parti' sinyali!
HDP milletvekili Altan Tan, Kürt siyasetinin yol ayrımında olduğunu belirterek, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva