HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2012 Cuma - 14:31

Bakan Bağış’a yumurta atan kıza 5 ay hapis!

Ege Üniversitesi Kampusü'nde geçen yıl 8 Aralık'ta düzenlenen heykel açılış törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a yumurta atıp, yaraladıkları suçlamasıyla 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan 2 üniversite öğrencisinden E.Ç. adlı kız önce 5 ay hapis cezasına çarptırıldı, ardından bu cezası ceza ertelendi. 2 yıl hapis istemiyle yargılanan diğer sanık A.D. ise beraat etti.

Bakan Bağış’a yumurta atan kıza 5 ay hapis!

İZMİR - Olay, geçen 8 Aralık'ta, kampus içerisinde meydana geldi. İletişim Fakültesi birinci sınıf öğrencisi ve Öğrenci Kollektifleri üyesi ikisi de 20 yaşındaki E.Ç. ile A.D., EgeArt Sanat Günleri kapsamında Danimarkalı sanatçı Nina Hole’ün eserinin açılış törenine gelen Bakan Bağış’a, 'AKP defol, üniversiteler bizimdir' diye bağırdı. Ardından da iddiaya göre E.Ç. adlı kız, akşam karanlığında yapılan tören sırasında elindeki yumurtayı Bakan Bağış’a fırlattı. Atılan yumurta, Bakan Bağış'ın sağ gözünün altına isabet etti. Protesto gösterisinin ardından polis tarafından gözaltına alınan ve bir gece nezarette kaldıktan sonra Adliye'ye sevk edilen E.Ç. mahkemece, A.D. ise savcıya verdiği ifadenin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
İddianameyi hazırlayan savcı, öğrencilerden E.Ç.’ye attığı yumurtayı 'silah' kapsamında sayıp, 'memuru kasten yaralama' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle, ’AKP defol, üniversiteler bizimdir’ sloganını atan A.D.’ye ise 'hakaret' ten 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan E.Ç. ile A.D., avukatları ile birlikte katıldı. A.D., suçlamayı kabul etmeyip, demokratik özgürlüğünü kullandığını söyledi. A.D., "Bu protestom, AKP'nin politik baskına karşı bireysel bir eylem. AKP'nin Türkiye genelinde ve üniversitelerde yürüttüğü politikaları ve baskılarını eleştirmek istedim. Her hangi bir örgüt adına hareket etmedim. Devlet Bakanı'na yönelik bu sözü sarfetmedim. Bir öğrenci olarak kişisel tepkimi verdim" dedi.
 
E.Ç. de yumurtayı hedef gözetmeden attığını ve olayın olduğu yerin çok karanlık olduğunu belirtti. E.Ç., "Eylemdeki amacım, AKP'nin üniversiteler ve Türkiye genelinde uyguladığı politikalar. Eylemi, Bakan Bağış'ın karakterine ve kişiliğine karşı yapmadım. Yumurtanın bu kişiye isabet etmesi sadece bir tesadüftür. Bulunduğu parti ve savunduğu idolojiye yönelik bir tepki amacıyla yumurtayı attım. Bakanın yaralanacağını hiç düşünmedim. Kasten yaralama suçlamasını kabul etmiyorum" dedi.
 
5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde ikinci celsesi yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan iki sanık katılmazken, avukatları hazır bulundu. Hakim, delillerin toplandığını belirtip, duruşmada kararını açıkladı. Hakim, kız öğrenci E.Ç.'yi 'memuru kasten yaralamak' suçundan önce 6 ay, daha sonra 5 ay hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veririp, cezasını erteledi.

Hakim, diğer sanık A.D'nin ise beraatine karar verdi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkan 30 Haziran 2012 Cumartesi 12:11

İnsanları yakanların ceza almadan elini kolunu sallayarak dolaştığı bir ortamda yumurta attığı için 5 ay ceza alması çok mantıklı gerçekten. Ama nasılsa yakılan insanlar demokrattı aydındı değil mi sizin için bir önemi yok?

Yorumu oyla      12      5  
Seyfi ÜLKER 30 Haziran 2012 Cumartesi 10:36

Şu aşağıdaki yorumları yazan arkadaşların, suratlarına yumurta atarak gözlerini morartsam ve sonra 5 ay ceza alıp cezam da ertelense, ne derlerdi çok merak ediyorum...

Yorumu oyla      11      7  
Işık Dikicigil 29 Haziran 2012 Cuma 21:34

BENCE EN AZ 397 YIL HAPSİ İSTENMELİ. :))

Yorumu oyla      15      8  
Ahmet Türkan 29 Haziran 2012 Cuma 17:48

Başbakanın konuştuğu yerde pankart açıp parasız eğitim isteyenler senelerdir içeride, gözünü seveyim ileri faşizm pardon demokrasinin!

Yorumu oyla      17      7  
Vatandaş 29 Haziran 2012 Cuma 16:46

5 ay hapis çok az bir ceza, bence idam edilmeli veya mühebbet vermeli. Vatanı bölmeye çalışana zeytin dalı, yapılan haksızlığı protesto için yumurta atana 5 ay hapis cezası. Ben böyle ileri Demokrasinin gözünü seveyim be, yıllardır neredeymiş bu ileri demokrasi. Yetmez ama EVET, evet bunlar yetmez ve daha çok ileri demokrasi isteriz. 75 milyon TC vatandaşının AKP destekçileri dışındaki tüm fertleri sabıkalı olmalı.

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel yetki 'Ergenekon' ve ‘Balyoz’dan sonra...
Özel yetkili mahkemeler kaldırılıyor ancak Ergenekon ve Balyoz gibi davalar ...
Bornova’nın göbeğinde korkunç cinayet
Bornova’da 22 yaşındaki E.G., evli olan kızkardeşiyle gönül ilişkisi yaşadığı ...
İzmir’de ‘seri kaza’: 1 ölü, 7 yaralı
Gaziemir İlçesi'nde üç otomobilin karıştığı trafik kazasında, sürücülerden ...
 
Adli Tıp: Evren ve Şahinkaya mahkemeye gelemez
Adli Tıp, 12 Eylül davasında yargılanan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın ...
Musa Anter’i O mu vurdu?
Kürt yazar Musa Anter’i öldürdüğü iddia edilen zanlının Şırnak’ta görüntülendiği öne sürüldü.
Şok: Torbalı’da kuduz paniği!
Önceki gün Torbalı Ertuğrul Mahallesinde yakalanan tilki kuduz çıktı. ...
 
Dayakçı polisler elleri acıdı diye rapor aldı!
İstanbul Fatih’te Ahmet Koca isimli vatandaşı dövdükleri gerekçesiyle ...
KCK operasyonu: KESK Başkanı serbest
KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklama talebiyle mahkemeye ...
İstinye bombacısı yakalandı: 1 polis yaralı
İstinye Polis Merkezi'ne düzenlenen bombalı ve silahlı saldırı ile Avcılar'da ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva