HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2016 Çarşamba - 10:34

Bakan Arslan İzmir için hayati 4 projede tarih verdi!

Arslan yerinde inceleme yaptığı Sabuncubeli Tüneli için anlamlı bir bitiş tarihi verirken, İzmir-İstanbul otoyolunun başlangıç noktasında da hedefleri açıkladı. Arslan ayrıca İZBAN'ın Selçuk hattı için de 8 Eylül 2017 için el sıkıştı ve Körfez Geçiş projesinin ne zaman yola çıkacağını açıkladı.

Bakan Arslan İzmir için hayati 4 projede tarih verdi!

EGEDESONSÖZ - İzmir bir hafta içinde ikinci kez kabineden önemli bir ismi ağırlıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da kente geldi.

Bakan Ahmet Arslan’ı Adnan Menderes Havalimanı’nda İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekiller ve AK Partili başkanlar karşıladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’ın 2 günlük mesaisi yapımı devam eden Sabuncubeli Tüneli’nde yapacağı incelemeyle başladı. Bakan Arslan'a yapımı tamamlandığında İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirecek tüneldeki incelemede AK Parti İzmir Milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat da eşlik etti.

Bakan Arslan burada projede gelinen son durum hakkında bilgi verdi. 

Bölgede 560 metrelik bir rakımın bulunduğunu kaydeden Arslan, etrafının alçak olması sebebiyle kışın burada kar mücadelesi yapıldığını, virajlar ve günlük 32 bin araçlık trafik düşünüldüğünde Manisa - İzmir arasındaki yoğun trafiğin olduğu zor bir coğrafyadan bahsedildiğini ifade etti.

Arslan, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi burada da kaliteli, konforlu, yüksek standartlı yol yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti: "8 bin 115 metrelik toplam iki tünelimiz var. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz, çok önemsediler, süreci başlattılar, 1,5 yıldır yoğun bir çalışma devam ediyor. Tünellerimizin bugün itibarıyla 5 bin 500 metrelik kısmı tamamlanmış durumda. Hem İzmir, hem Manisa istikametinden ikişer aynada çalışılıyor. Ayrıca projenin hızlandırılması adına Manisa tarafında tünellerin birinden diğerine geçiş sağlanarak iki istikamette birer ayna daha açılmış durumda, toplam 6 aynada çalışıyoruz. Hedefimiz 2017 Ekiminde ışık gördü sağlamaktı, yani tünelleri birleştirmekti. Yüklenici ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüştük, vatandaşlarımızın bir an önce bitmesi talebi var. Pazarlığımızı yaptık. Pazarlık 8 Eylül Manisa'nın kurtuluşu, 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu, 8'ini 9'una bağlayan gece inşallah tünelleri buluşturup ışığı görmek."

Daha sonra bir kaç aylık ilave çalışma süresiyle projenin bitirileceğini aktaran Arslan, şöyle devam etti: "Proje sadece Manisa'nın, İzmir'in değil, bu bölge üzerinden İç Anadolu'ya, Ege'nin diğer yerlerine, Marmara'ya doğru seyahat edeceklerin seyahat konforunu artıracak. Bir çok kazayı engelleyeceğiz. Sadece bir insanımızın hayatını kurtarmak dahi, bizim burada harcadığımız 500 milyon lirayla kıyaslanmaz. Ekonomiyi canlandırmış olacağız. Karbondioksit salınımını azaltmış olacağız. Vakit nakittir diyoruz, vakitlerinden tasarruf sağlamış olacağız. Bu projedeki ilerleme memnuniyet verici. Ancak bazı yerlerde zemin çok yumuşak. Ortalama 2-2,5 metre günde tünel kazıyorken bazı yerlerde yarım metreye düşülüyor. Zemin kötülüğünden kaynaklı yavaşlamanın önüne geçmek adına 6 aynada birden çalışılıyor."

Arslan, ülkenin diğer yerlerinde olduğu burada da gurur duyulan bir projeye sahip olunacağını ifade ederek, "Türkiye'de yılda 250 kilometre tünel bitiriyoruz. Geçmişte Bolu Tüneli'nde 15 yıl boğulup kalmış bir ülkeden bugün yılda 250 kilometre tünel bitiren bir ülke haline geldik. Türkiye'nin her yeri adeta şantiye. Nasıl ki İzmir'de, Manisa'da bir tünel yapılıyor, bilin ki Ardahan'da da Gürcistan'a gitmek için tüneller yapılıyor. Ülkenin her yerinde tüneller yapılıyor. Düne göre çok iyi noktadayız ama yarın daha iyi olmak durumundayız. " ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan, tüneldeki incelemelerinin ardından işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



Arslan'ın kentteki ikinci durağı İzmir- İstanbul Otoyolu'nun İzmir başlangıç noktası oldu. Bakan Arslan buradaki çalışmaları da kendisine eşlik eden AK Parti heyeti ve bürokratlarla birlikte yakından inceledi. 

Projenin İzmir başlangıçı tarafında yapılan çalışmaları inceleyen Bakan Arslan, Bakanlık olarak İzmir'de yaptıkları projeleri denetlediğini, varsa tıkanan konuları yerinde görerek çözmek istediklerini, tüm projeleri hızlandırmak adına da paydaşlarla birlikte çalıştıklarını söyledi.

Bu sene sonunda, otoyolun İzmir başlangıç tarafında daha önce açılan 6,5 kilometrelik kısmı da dahil 26,5 kilometreyi hizmete açmayı öngördüklerini aktaran Arslan, buna her biri bin 605 metrelik iki tüplü Belkahve Tüneli ile 2 bin 238 metrelik Bornova Viyadüğü'nün de dahil olduğunu ifade etti.

Projenin sadece İzmirlilerin değil, İzmir'in, Manisa'nın, Balıkesir'in, Çanakkale'nin, Bursa'nın, Yalova'nın, Kocaeli'nin, İstanbul'un ihtiyaçlarını gördüğünü kaydeden Arslan, "Bu proje bizim için çok çok önemli. Özellikle 2009-2010'u düşünürseniz, dünyada ekonomik krizlerin yaşandığı, kredi kuruluşlarının adeta para satmamaya çalıştığı bir ortamda, Türkiye'ye olan güvenin, istikrarın devamı çerçevesinde 8,5 milyar dolarlık projeyi, yap işlet devret modeliyle ihale etmiş olduk." dedi.

"Köprü ve yolun keyfini çıkarıyorlar"
Bakan Arslan, Osmangazi Köprüsü'nü otoyollarıyla birlikte 30 Haziran'da hizmete sunduklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: "İnsanlarımız gerek Osmangazi Köprüsü'nün, gerekse Orhangazi'ye olan yolun adeta keyfini çıkarıyorlar. Bu keyfin bir parçası olarak bugün 26,5 kilometrelik kısmın sene sonu itibarıyla hizmete sunulmasıyla ilgili incelemede bulunduk. 8,5 milyar dolarlık yatırımın yanı sıra 3 milyar liralık da kamulaştırma bedeli var. O anlamda çok önemli bir proje. Sadece 384 kilometrelik otoyol değil, 433 kilometreye tamamlayan bağlantı yolları, köprüsü, tüneller dahil, ülkemizin önemli, gurur projelerinden biri. Bu proje İzmir'i, İzmir'deki limanları Manisa'ya, Balıkesir'e, Bursa'ya, Yalova'ya, Kocaeli'ye çok daha yaklaştırmış olacak. Öyle olunca da yaklaşık 30 milyon insanın yaşadığı bu güzergah üzerindeki ticaretin, ekonominin büyümesini, limanlara kolay erişimi sağlamış olacağız."

Belkahve Tünelini yaklaşık 1,5 yıllık sürede bitirmiş olacaklarına dikkati çeken Bakan Arslan, bu projedeki ilerleyiş hızından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Arslan, sene sonu itibarıyla İzmirlilerin bu projenin başlangıcındaki 26,5 kilometrelik kısmını 2 x 3 şerit olarak kullanabileceğini vurgulayarak, "Sadece bu proje değil, Savaştepe'den 1915 Çanakkale Köprüsü ile Malkara'ya bağlayacak olan, bugünlerde ihaleye çıkacağımız proje de aynı zamanda İzmir ve Ege'nin hizmetini görecek. Buradan çıkan insanlarımız ve yük hareketi Çanakkale 1915 Köprüsü'nü kullanarak Avrupa'ya çok daha hızlı, kısa mesafede gidebilir olacak. Bu, bölgenin ticaretinin ekonomisinin güçlenmesi büyümesi demek. Bu projeler birbirini tamamlayan projeler. Bu projelerin yapım sürecini takip ediyoruz. Sayın Başbakan'ımız bu projelerin mimarı. Bugün de Başbakan olarak her aşamada hem takip ediyorlar hem bizimle birlikte istişare ederek gidişatı özellikle öğrenip, varsa tıkanıklık destek oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Arslan, inceleme sırasında asfaltlama çalışmaları yapan işçilerle özçekim yaptı.



BİTİŞ İÇİN SIKI PAZARLIK! 

Arslan, İzmir'deki temasları kapsamında Torbalı ilçesinde yapımına başlanan İZBAN Tepeköy - Selçuk arası 2. hat işinde de incelemelerde bulundu.

Burada yetkililerden bilgi alan Bakan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e olan hassasiyetini bildiklerini ve bu kapsamda kentte devam eden projelerin bir an önce bitmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Arslan, İZBAN projesinin İzmir için çok önemli olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: "İZBAN projesi, İzmirlilere Büyükşehir Belediyesinin ve Devlet Demir Yollarının ortak kuruluşu olan İZBAN marifetiyle örnek olacak şekilde hizmet veriyor. Milyonlarca yolcu taşınmış durumda, bugüne kadar 375 milyon insana hizmet verdi, çok önemli bir rakam. Tabii bunun Aliağa'ya uzatılması ve güneyde de Torbalı'ya ulaştırma çalışması yapıldı bitti. Tepeköye kadar malumunuz. Trenlerimiz İZBAN aracılığıyla halkımıza hizmet veriyor ancak Başbakanımızın başka bir talimatı vardı, Selçuk'a kadar uzatmamız, İzmir'e kolay erişimi sağlamak adına. Projede ihale süreçleriyle ilgili bir gecikme oldu ancak bu hafta başı yeni yüklenicimiz 26 Eylül itibarıyla işe başladı. 26 kilometrelik bu projenin bir an önce bitmesi, Selçukluların ve bölge halkının hizmetine girmesi için arkadaşlarımız olağan üstü bir gayret sarf ediyorlar."

Geçmiş dönemde olduğu gibi hattın demiryolunu bakanlığın, istasyonları ise belediyelerin yapacağını aktaran Arslan, projenin hızlı bitmesini istediklerini söyledi.

Bakan Arslan, daha sonra yüklenici firma yetkilisi Turgut Türkeş ve Levent Can ile projenin bitiş tarihinin öne çekilmesi için pazarlık yaptı.

İki yıl olarak öngörülen sürenin uzun olduğunu ifade eden Bakan Arslan, yüklenici firma ile çalışmanın Selçuk'un kurtuluş tarihi olan 8 Eylül 2017 yılında tamamlanması noktasında el sıkıştı.

Bakan Arslan, daha sonra kendisinin makinist koltuğuna oturduğu yolcu treniyle Andan Menderes Havalimanı'na hareket etti. 

HAVAALANI TURU!
Bakan Arslan, İzmir'deki temasları kapsamında Adnan Menderes Havalimanı'nda yetkililerden havalimanının çalışması hakkında bilgi aldı. Havalimanının iç ve dış hatlarını gezen Bakan Arslan, burada çalışanlarla sohbet etti.

Gazetecilere de açıklamada bulunan Bakan Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde İzmir'e sözler verdiğini, bunlardan birinin de Adnan Menderes Havalimanı olduğunu anımsatarak o sözün yerine getirilmiş olduğunu belirtti.

Havalimanının 27 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve terminallerin de kendi ölçeklerinde dereceye girdiğini ifade eden Arslan, "Havalimanı kapasitelerini dikkate aldığımızda özellikle iç hatlarda 1,5 milyon, dış hatlarda 4 milyonluk yıllık kapasite varken bugün iç hatlarda yılda 20 milyon yolcuya, dış hatlarda 10 milyon yolcuya hizmet edebilecek bir havalimanından bahsediyoruz. 2002'de iç hatlarda yaklaşık 1 milyon, dış hatlarda 1,5 milyon yolcuya hizmet edilirken bugün özellikle iç hatlarda 9,5 milyon yolcuya dış hatlarda ise 2,5 milyonun üzerinde yolcuya hizmet ediyoruz. Dolayısıyla toplamda 12 milyonun üzerinde yolcuya hizmet ediyoruz." dedi.

Bakan Arslan, hükümetleri döneminde dev yatırımların hızla hayata geçmeye devam ettiğini vurgulayarak yine geçmiş dönemlerdeki AK Parti hükumetlerinin yapmış olduğu dev eserlerin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Bakan Arslan'a, havalimanında THY bankosunu ziyareti sırasında çalışanlar tarafından maket uçak hediye edildi.

Daha sonra Konak tünellerinden araçla geçen ve tünel dışında yetkililerden bilgi alan Bakan Arslan, yürüyerek İzmir Valiliğine geçti. Bakan Arslan yol boyuncu vatandaşlarla sohbet etti. 

SON DURAK VALİLİK: KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ… 
Valilik ziyaretinde gün boyu yaptığı ziyaretlere ilişkin bilgiler veren Bakan Arslan, yatırım aşamasındaki projelere yönelik de açıklamalar yaptı. Konak Tüneli'nin, Buca'dan Konak'a tıkanan trafik damarını açtığını, başarılı bir by-pass ameliyatı olduğunu vurgulayan Bakan Ahmet Arslan, Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinde de, Afyon'a kadar inşaatın sürdüğünü, İzmir etaplarında da sadece Salihli-Eşme arasının ihalesinin kaldığını anlattı.
İzmirliler için en önemli projelerden birisinin ise Körfez geçişi olduğunu ifade eden Bakan Arslan, "İçinde hem tünel, hem köprü barındırıyor olmasıyla dünya çapında olacak. ÇED sürecini Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlık yürütüyor. Bu sene sonunda bitecek. Önümüzdeki yıl ihale sürecini başlatacağız. İzmir için önemli bir proje... İzmir'in etrafındaki ulaştırma ringini tamamlıyor olmasından dolayı İzmir için önemli" dedi.
Arslan ayrıca Alaçatı Havalimanı içinde kamulaştırmanın tamamlandığını açıkladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ÇED sürecinden muaf olan projeyi, yap işlet devret modeliyle hayata geçireceklerini, ihalesini kısa sürede yapacaklarını belirtti. 

Arslan, Çandarlı Limanı'na yönelik de önemli bilgiler verdi ve şunları söyledi: Çandarlı Limanı bölge açısından önemli. Onun da altyapı çalışmaları belli bir aşamaya geldi. Üst yapısı ihale edildi. Süreç başladı. Ancak konteynır taşımacılığıyla ilgili, trafikle ilgili Türkiye'de olduğu gibi dünyada da daralma var. Böyle olunca da Çandarlı'da yeni biri çalışma yapıyoruz. İzmir Limanı'yla birlikte en verimli nasıl kullanılır, ülkenin hizmetine alınır, gelecek planlarıyla yeni bir çalışma yürütüyoruz…  (Haber servisi, AA)

 
'Taçsız Kral' İzmir Körfezi'nde yaşayacak!
 
TSK'dan hava harekatı: PKK'ya ait 10 hedef imha edildi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 29 Eylül 2016 Perşembe 13:19

1-belediyenin Narlıdere ve buca metro projelerine destek verin 2-izbanın bergama ayağı ne zaman başlayacak? 3- ankara-izmir hızlı treni ile ilgili bir açıklama ve tarih yok!!!!

Yorumu oyla      11      5  
29 Eylül 2016 Perşembe 12:46

Projeler oldukça gecikmiş durumda. Selçuk yıl sonu dediler gelecek seneye kaldı. Çandarlı Limanı zaten yalan oldu. Sabuncubeli Tüneli zaten oldukça gecikti. Körfez geçişinin her sene ÇED raporu bitiyor, Karabağlar kentsel dönüşümü başlıyor. 😃☺😄 Ankara izmir hızlı treni bu hızla 10 yılda bitmez.

Yorumu oyla      11      5  
hadi ya 28 Eylül 2016 Çarşamba 18:16

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi burada da kaliteli, konforlu, yüksek standartlı yol ? Sakami bu ? Duble yollar ikici yilini bile görmeden yeniden yapiliyor.

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 28 Eylül 2016 Çarşamba 16:32

Körfez geçiş projesi konuşulmadı mı acaba?

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 28 Eylül 2016 Çarşamba 16:01

Teşekkürler sayın bakanım anlamlı bir gün

Yorumu oyla      11      5  
28 Eylül 2016 Çarşamba 15:53

İzmir' in metrolara ihtiyacı var. Banliyö treni yerine merto yapsanız.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Özen’den çok konuşulacak ‘taşımalı eğitim’ çıkışı!
İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, İzmir’de taşımalı eğitimin yeni yılda ...
Beştepe'de 2.5 saatlik güvenlik zirvesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ...
CHP'li 3 başkandan 'rakılı denetim' iddiasına sert yanıt!
CHP İzmir, Aydın Denizli başkanları sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde ...
 
Çankaya'da 5 saatlik EEK zirvesi!
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu ...
CHP'de Antalya depremi!
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, görevinden istifa ettiğini bildirdi.
Çavuşoğlu: 200'den fazla YPG unsuru Münbiç'te
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "YPG'liler Fırat Nehri'nin gerisine gidecek. ...
 
CHP KHK'ların iptali için 2.kez AYM'ye başvurdu
CHP, OHAL KHK'larının iptali için ikinci kez AYM'ye başvurdu.
CHP'ye geçen Eski MHP'li başkandan ilk açıklama: Terbiyesini aldığımız...
Kemer Belediye Başkanı Gül, CHP'ye geçme kararı aldığını belirterek, "Biz ...
Melih Gökçek'ten parti için sert mesajlar!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, “Parti içinde hakkımda dedikodu çıkaranlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva