HABERLER>GÜNCEL
5 Haziran 2019 Çarşamba - 14:07

Bakan Akar'den 'Pençe' mesajı: İnlerine girilecek!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "'Pençe' harekatımız devam ediyor. Teröristlerin 'Pençe' harekat bölgesindeki tüm inlerine girilecek. Orada en son terörist etkisiz hale getirilmeden de o bölgeden çıkmayacağız. Orayı teröristlerden arındıracağız" dedi.

Bakan Akar den  Pençe  mesajı: İnlerine girilecek!

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 'Pençe' harekat bölgesindeki inceleme ve denetlemeleri kapsamında Büyüktopraklı Üs Bölgesi'ne gitti. Balkayalar bölgesinde sınırın sıfır noktasındaki 2 bin 400 rakımlı üs bölgesinde askerlerin bayramını kutlayan Akar, Hakurk bölgesini gören üs bölgesindeki faaliyetlere ilişkin brifing aldı.

Bakan Akar, denetleme ve incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) milletinin egemenliği, bağımsızlığı ile güvenliği için kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yapma gayretinde olduğunu belirtti. Akar, Türk milletinin gösterdiği sevgiyi, güveni ve ettiği duaları Mehmetçik için ilham kaynağı olarak nitelendirerek, "Asil milletimizin silahlı kuvvetlerimize olan güveni bizim için büyük bir takdir meselesidir. Bu güvene layık olabilmek için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. 'Pençe' harekatımız devam ediyor. Teröristlerin 'Pençe' harekat bölgesindeki tüm inlerine girilecek. Orada en son terörist etkisiz hale getirilmeden de o bölgeden çıkmayacağız. Orayı teröristlerden temizleyeceğiz, arındıracağız" diye konuştu. 

'MİLLETİMİZİ TERÖR BELASINDAN KURTARACAĞIZ'
Bakan Akar, 'Fırat Kalkanı' ile 'Zeytin Dalı' harekat bölgelerindeki faaliyetlerin sürdürüldüğünü, İdlib'de mazlum ve masumları korumaya devam ettiklerini de vurgulayarak, "Ateşkes ve istikrarın sağlanması için elimizden gelen gayreti orada gösteriyoruz. Ruslarla gerekli temasları sürdürüyoruz. Bunun dışında denizlerimizde, semalarımızda da ülkemizin ve milletimizin hak ve hukukunu korumak bakımından yapılması gereken ne varsa bunların hepsi aralıksız, eksiksiz yapıldı, yapılmaya devam edilecek. Silahlı kuvvetler olarak bize verilen görevleri anayasa çerçevesinde, yasalar ve Cumhurbaşkanı'mızın talimatları doğrultusunda en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İnşallah asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız" dedi. 

'GİRİLEMEZ DENİLEN YERLERE GİRDİK'
Büyüktopraklı Üs Bölgesi karşısındaki İkiyaka Dağları'nı işaret eden Akar, "Üzerinde bulunduğumuz yerler ve arkamızdaki İkiyaka Dağları, daha önce teröristlerce 'girilemez, çıkılamaz' olarak nitelendirilen yerlerdi. Allah'a çok şükür Mehmetçik 'girilemez' denilen yerlerin hepsine girdi, 'çıkılamaz' denilen yerlerin hepsine çıktı. Şu anda bu bölge tamamen TSK'nın kontrolü altında. Benzer şekilde 'Pençe' harekatı da bunun devamı niteliğinde. Orada da teröristlerin bütün mağaralarına, inlerine gireceğiz. Orada da en son teröristi etkisiz hale getirinceye kadar harekatımız devam edecek" diye konuştu. 

Bakan Akar, inceleme ve denetlemeleri sırasında mevzide nöbet tutan askerlerle de sohbet etti, onların ve telefonda görüştüğü ailelerinin bayramını tebrik etti. (DHA)

 
Akhisarspor yerlileri kadroda tutmak istiyor
 
Kütahya'da iki köyün gençleri birbirine girdi: 9 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıca'ya akın! Doluluk yüzde 500 arttı
Son yılların en gözde tatil merkezlerinden İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan ...
Katliam gibi kaza! 5 kişi yanarak can verdi
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde tırla otomobilin çarpışması sonucu meydana ...
İzmir'de 35 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya ...
 
Sırada Kurban Bayramı var! 9 gün tatil olacak mı?
Ramazan Bayramı'nda idari izinle birlikte 9 gün izin yapanlar şimdi de ...
Pençe Harekatı'nda son durum: Sayı 40 oldu!
Pençe Harekatı'nda 6 terörist daha etkisiz hale getirildi. Harekatta etkisiz ...
Bayram tatilinin kaza bilançosu: 42 ölü, 311 yaralı!
Ramazan Bayramı tatilinin ilk dört gününde yurt genelinde meydana gelen ...
 
Pırlanta Koyu halka açıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'turizmin yoğun yapıldığı yerlerde ...
"Keşke Kurtuluş Savaşı'nı kaybetseydik" diyen imama soruşturma
Gaziantep'te, bayram namazı önceki vaazında, "Keşke savaşı kaybetseydik" ...
İzmir'den çalınan 12 buzağı Manisa'da bulundu
İzmir'in Tire ilçesindeki bir besi çiftliğinden çalınan 12 buzağı, Manisa'nın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva