HABERLER>GÜNCEL
25 Mayıs 2020 Pazartesi - 11:23

Bakan Akar: 1 Ocak'tan itibaren 1458 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "1 Ocak'tan itibaren Irak'ın, Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele çerçevesinde yapılan operasyonlar sonucunda 1458 terörist etkisiz hale getirildi. Mücadele yoğun şekilde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bu mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürecek" dedi.

Bakan Akar: 1 Ocak tan itibaren 1458 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Akar, beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Komuta Kademesi ile 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı ziyareti sonrasında 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu. 222'nci Filo Komutanlığı'nı ziyaret eden Akar, burada personelle bayramlaştı. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamındaki tedbirlerin uygulandığı ziyaretlerde konuşan Bakan Akar, silahlı kuvvetlerin bütün halinde, hem terörle hem de koronavirüs ile mücadelesinin devam ettiğini belirtti. Bakan Akar, terörle mücadelenin hız kesmediğini vurgulayarak, "1 Ocak’tan itibaren Irak’ın, Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadele çerçevesinde yapılan operasyonlar sonucunda 1458 terörist etkisiz hale getirildi. Mücadele yoğun şekilde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bu mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürecek" dedi.

'TSK BU MİLLETİN BAĞRINDAN ÇIKMIŞ BİR KURUMDUR'
Bakan Akar, TSK'nın asil milletinin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle bugüne kadar her türlü mücadeleyi yaptığını, bundan sonra da aynı şekilde yapmaya devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla, duygusal, kişisel, ön yargılı bilgi ve yorumların dışında, vazifesini hukuk çerçevesinde ve şeffaf şekilde yapma gayreti içindedir. Bugüne kadar olduğu gibi görevlerimizi şu anda 5 operasyon bölgesinde büyük bir azim ve kararlılıkla yaparken, bu faaliyetlerimizi tamamen hukuk çerçevesinde icra ettiğimizi ve tüm bu faaliyetlerin şeffaf, her türlü denetime açık olduğunu herkesin bilmesi lazım. TSK bu milletin bağrından çıkmış bir kurumdur, yani asil milletimizin bağrından çıkan TSK, kurumsal bir yaklaşımla daima, 'ben' demeden 'biz' diyerek akıl ve bilim ışığında anayasa ve yasalar çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

'ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERDİK'
Bakan Akar, 5 Mart’ta Rusya ile varılan mutabakatın ardından İdlib'de sağlanan ateşkes ve istikrarın kalıcı olmasına yönelik gayretlerinin devam ettiğini belirterek, "İdlib’de siyasi bir çözüm bulunması için bizler elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Orada birtakım küçük ihlaller olsa da genel anlamda ateşkese uyuluyor. Sağlanan ateşkes sonucunda bölgeye yaklaşık 300 bin Suriyeli kardeşimiz de güvenli ve gönüllü şekilde evlerine dönebildi" diye konuştu.

Karada, denizde, havada, yurt içi ve sınır ötesinde zorlu arazi ve hava koşullarında görevlerini icra eden kahraman Mehmetçiğin bayramını bir kez daha kutlayan Bakan Akar, şöyle konuştu: "Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve Milli Savunma Bakanlığı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin asker-sivil tüm mensuplarını rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevli sivil memur ve işçimiz başta olmak üzere salgında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, hastanede bulunan hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Bakan Akar, koronavirüsle mücadele kapsamında dost ülkelere koruyucu ve önleyici sağlık malzemelerinin ulaştırılması konusundaki başarılarından dolayı 222'nci Filo Komutanlığı personeline teşekkür etti. (DHA)

 
Soyer’den detaylı rapor: Ekiplerimiz tatil yapmadı!
 
İsveç’te sürü bağışıklığı stratejisi işe yaramıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teröristler bayramı kana bulayacaklardı!
PKK'nın, polis ve jandarma kontrol noktalarına yönelik Ramazan Bayramı'nda ...
Sınırda 6 milyon 380 bin liralık zehir baskını!
Türkiye-İran sınırında arazide piyasa değeri 6 milyon 380 bin lira olan ...
Tüfekle annesini rehin aldı! 4 saatte ikna edildi
Antalya’da kumar borcu yüzünden bunalıma girdiği iddia edilen Ş.Ç. (46), ...
 
İzmir'de sokağa çıkma yasağı bilançosu: Ceza yağdı!
İzmir'de sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 863 kişiye 1 milyon 847 bin 926 lira ceza kesildi.
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İyilik perisi’ şimdi reçetelere kondu!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İyilik perisi’ şimdi reçetelere kondu!
Kar fırtınasına yakalanan çobanın acı sonu!
Erzincan merkeze bağlı Koçyatağı köyünde koyunlarını otlatmak için yaylaya ...
 
Aynı aileden 4 kişiyi öldüren zanlı, 6 yıl sonra olay yerinde yakalandı
Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde 6 yıl önce aynı aileden 4 kişiyi tabanca ...
Araçla polis noktasına daldı! Yaralılar var
Ankara'da, İstanbul yolu Çiftlik kavşağındaki uygulama noktasına hızla ...
Anne- babasını bıçaklayarak öldürmüştü... Yeni gelişme!
Isparta'da tartıştığı babası emekli astsubay Nizamettin Altın (79) ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva