HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2013 Perşembe - 08:24

Bakan açıkladı: Dilek kaç parayı reddetti?

Kanser hastası Dilek Özçelik ile Bakan Erdoğan Bayraktar arasındaki para diyaloğu, gündemdeki yerini koruyor. O anları anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kabul görmeyen miktarın 2 bin TL olduğunu söyledi.

Bakan açıkladı: Dilek kaç parayı reddetti?

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, dün parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Çelik, ayrıca bir televizyon programında da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik'in açıklamalarında, Fazıl Say'a verilen cezayla ilgili yorumu, kanser hastası Dilek Özçelik ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar arasındaki olay ve Emek Sineması'yla ilgili değerlendirmeleri dikkat çekiciydi.
 
NE KADAR VARDI DİYE SORDUN 2 BİN TL DEDİ
"Kendisine şifalar diliyorum, geçmiş olsun diyorum.  Kendisi bakanla görüşmeyi kolluyor ve daha önce il başkanlığının önünde de beklemiş. Bakana verilen bilgi, kanser hastası olduğu ve acilen ilaç alması gerektiği yönünde. Bilgi bu yönde olduğu için bakan da cebinde ne kadar parası varsa veriyor. Kendisine, 'ne kadar vardı' diye sordum, '2 bin TL' dedi. 'Al kızım, ilaçlarını al' diyor.
 
Cebinde ne kadar varsa veriyor. Kızımız da cami çıkışı 'dilenci değilim çözüm istiyorum' diyor. Sayın bakan sonra kendisiyle çok daha yakından ilgileniyor. Yöntemi tartışabilirsiniz ama bakan vicdan sahibi olmasaydı, başkasının derdini kendi derdi kabul eden bir insan olmasaydı... Herkes her önüne gelene cebinden çıkarıp 2 bin TL vermez. Dediğim gibi yöntemi sorgulayabilirsiniz ama tepeden tırnağa iyi niyetle yapılmış bir hareket.
 
Kızın saçları da kemoterapiden dolayı dökülmüş değil. Yeni kanser teşhisi konmuş ve henüz hastaneye yatırılmış değil. Bu durum da bakanın dikkatini çekiyor ve üzülüyor."
 
FAZIL SAY'IN CEZASI
Fazıl Say'ın daha önce de Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'a Twitter üzerinden 'Sus zırvalama' dediğini hatırlattı. Fazıl Say'ın yine arabesk dinleyenler için 'Arabesk yavşaklıktır, arabeski sevmek vatan hainliğidir' şeklindeki sözlerini de hatırlatan Çelik, "Şimdi bu normal ve sağlıklı bir ruh halinin söyleyebileceği bir laf mıdır? Normal ve sağlıklı bir ruh haline sahip olan bir insan kolay kolay böyle söyler mi?" diye sordu.

Fazıl Say'ın Twitter hesabından attığı bazı twitlerden dolayı değil, küfürden ve hakaretten dolayı mahkumiyet aldığını anlatan Hüseyin Çelik, hiç kimsenin diğerinin kutsalına hakaret edemeyeceğini, bunun bir suç olduğunu belirtti.

Fazıl Say'ın ceza almasının nedeninin "Bilmem fark ettiniz mi nerede yavşak, adi, magazinci, hırsız, şaklaban varsa hepsi Allahçı'dır" şeklindeki sözleri olduğunu ifade eden Çelik, herkesin bu ülkede ateist olarak doğma, ateist olarak yaşama ve ölme hakkı olduğunu söyledi.

Çelik, "Siz eğer bu lafları ederseniz, siz insanları incitirsiniz. Daha önce inançlara hakaret ettiği için hakkında cezaya hükmedilen ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) giden kim varsa dava onun aleyhine sonuçlanmıştır. AİHM 'inançlara küfredemezsiniz' diyor. 'İnsanların dini duygularını aşağılayamazsınız' diyor.

Şimdi bu arkadaş dini duygularını da aşağılıyor, tercih ettiği musikiyi de aşağılıyor, ülkenin bakanına da 'zırvalamayı kes' rahatlıkla diyebiliyor. Ama kendisinin zırvaladıklarına kimse bir şey demeyecek. Başta Hürriyet Gazetesi olmak üzere ona bindirdikçe, efendim ondan yana olacaklar, ondan sonra ülkenin mahkemelerini, iktidarını kıyasıya döveceksiniz.

Bu doğru bir yaklaşım değil arkadaşlar. Gerçek manada sanatkarın başımızın üzerinde yeri var. Biz onları sırtımızda, başımızda taşırız. Burada haftada, ayda onlarca sanatkar arkadaşımız gelir, bizi ziyaret eder, problemlerini getirir. Bizzat Sayın Başbakan ilgilenir bunlarla. Ama kusura bakmayın 'ben ünlüyüm kimse bana karışamaz. Ben ses duvarını aşmış kadar meşhurum, dünya çapında müzisyenim, dolayısıyla ben bunları söylerim.' Söyleyemezsin."
 
EMEK SİNEMASININ TEMELLERİ GÖÇÜYOR
"Yıktırmıyoruz. Binalarda, insalarda bütün yapılar fanidir. 129 yıllık bir bina. Bunun temelleri göçüyor. Zeminin 2 kat altında bir sinema. Bu sinemanın ortadan kaldırılması söz konusu değil. Doksanlı yıllarda bir firma tarafından kullanım hakkı alınmış. Buraya bir AVM filan yapılmıyor. Beyoğlu'nun ruhuna uygun bir proje hazırlanmış. Sinema kısmını yukarı taşıyacağım diyor. Bu bir ticari mesele...
 
Bu projeye Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu izin vermiş. Emek sineması, sinema olarak devam edecek. Vatandaş ne olduğunu bilsin. Burası bir alışveriş merkezine dönüştürülmüyor. Hür teşebbüsün olduğu bir ülke değil mi? oradaki şartnameye adam uymuyorsa yakasına yapışırsınız. Mimarlar Odası bunu mahkemeye götürmüş. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş.
 
Birileri diyor ki burası sinema olarak kalsın. Böyle bir itiraza saygı duyarım. Protestocu bir protestoyu şiddete başvurarak yaparsa, suçlu olur. O gün çekilen bir sürü fotoğraf var. Sanatkarlar, sanatseverler iyi niyetle bir protesto yapmıştır. Pankart asabilir, slogan atabilir. Bütün protestolar, gösteriler yapılabilir izinsizde olsa. Ama orada şiddet var. Bu konuda hangi sanatçı, hangi sivil toplum örgütü, hangi oda gelip konuşursa dinlerim."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 18 Nisan 2013 Perşembe 22:24

Bakan bakan olsaydı kızım derdin ne yardımcı olalım derdi direk cebinden bilmem kaç para çıkarmazdı.Orda kameraların halkın önünde genç bir kızı rencide edecek davranışı sergilemezdi. Empati yapıp kendinizi o kızın yerine koyun...

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 18 Nisan 2013 Perşembe 12:11

10:07'de yorum yapan izmirli rumuzlu arkadaş, böyle bir soru sorulsa bile bakan insanlık namına "böyle yardımların miktarını açıklamak yardımı yapanı da yardımı alanı da rencide eder" demesi gerekirdi ama nerde sizde o insanlık? bir de müslüman geçinirsiniz! unutmayın ki "sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek" derler böylesi durumlarda.

Yorumu oyla      12      6  
TC misafir 18 Nisan 2013 Perşembe 12:04

bakan hala paranın hesabını yapıyor, insanlığının hesabını da bizler yapıyoruz anlaşılan bakan efendi o hesaptan anlamıyor.

Yorumu oyla      12      5  
utku karademir 18 Nisan 2013 Perşembe 11:12

sayın bakan yemezleeeer

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 18 Nisan 2013 Perşembe 10:14

BU KUMAŞTAN, ANCAK BU KADAR ELBİSE OLUR.

Yorumu oyla      15      6  
İzmirli 18 Nisan 2013 Perşembe 10:07

Asıl yüzsüz sensin ki haberi okumadan cevap yazıyorsun adam madem sordunuz cevaplıyorum diyor.Nato kafa nato mermer...İddiaya göre Muharrem ince gibi kızına iş isteyen birini taciz mi etseydi...

Yorumu oyla      13      11  
cemy 18 Nisan 2013 Perşembe 09:40

tek banknot uzattı ve 2000tl vay bee (200tl ile karıştırmıştır)

Yorumu oyla      19      5  
Ar sorunu 18 Nisan 2013 Perşembe 09:36

Bu ülkenin kurucusu hakkında her türlü hakareti yapma hakkınız var, bu ülkenin vatandaşının kendi vekiline 'sus zırvalama' deme hakkı yok. Arsızlığın bu kadarına pes diyemiyorum sizden herşey beklenir. Bide o müteahhit bakan kimin parasını kime veriyorda vicdan sahibi oluyor. Utanmaz adamlar.

Yorumu oyla      18      6  
izmirli 18 Nisan 2013 Perşembe 08:53

siz ne kadar yüzsüz insanlarsınız..bir de verdiğiniz parayımı açıklıyorsunuz..kızın gururu sizin için kocaman bir hiç değilmi..bence akil insanlar bizlerle değil sizlerle görüşsün...

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de motorsiklet kazası: Selim köyüne gidemedi
Urla’da kullandığı motosikletle yol kenarındaki aydınlatma direğine çarpan ...
AK Partili vekilin kardeş acısı
AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın kardeşi Özcan Candan, ...
İzmir'de kaçak elektronik sigara baskını
İzmir'de düzenlenen operasyonda, kaçak olarak yurda getirilen 3 bin lira ...
 
Beko’dan rest: 650 işçiyi vermeyeceğiz
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir'de yarın tüm Türkiye'deki taşeron ...
“Ellerinde iktidar partisi dahil her partiden kayıt var”
Meclis Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Eski Emniyet ...
Öcalan'dan CHP'ye: Sürece katılmazsa biter!
BDP Grup Başkanvekili Buldan, PKK Lideri Öcalan'la gerçekleştirdikleri ...
 
Aliağa Mine’ye ağlıyor: Lise sıralarında kalp krizi kurbanı…
Aliağa İlçesi’nde 12’nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Mine Bekçi, derse ...
İzmir Emniyeti Arif’in katilini ararken çete çökertti!
İzmir’de yılın ilk dakikalarında, havai fişek gösterisini izlemek için ...
Flaş! KPSS'de iki değişiklik birden
ÖSYM Başkanı Demir, lisans düzeyinde yapılacak KPSS testlerindeki konu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva