HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2017 Salı - 18:21

Bahçeli sert çıktı: Faturası ağır olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AKPM'nin Türkiye hakkında aldığı kararı değerlendirdi.

Bahçeli sert çıktı: Faturası ağır olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AKPM'nin Türkiye'nin 2004'te çıktığı denetim sürecine yeniden alınmasıyla ilgili kararına ilişkin, " Türkiye'nin Avrupa ile ilişkilerini her yönüyle gözden geçireceği stratejik bir kavşak noktasına gelinmiştir. Türkiye'yi dışlamanın ve haksız yere suçlamanın karşılıksız kalmayacağı ve Avrupa'ya ağır bir faturası olacağı kuşkusuzdur" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Genel Kurulu'nda alınan Türkiye'nin siyasi denetim sürecine dahil edilmesine ilişkin karara, yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Devlet Bahçeli'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu'nda bugün yapılan "Türkiye'de Demokratik Kurumların İşleyişi" konulu oturum sonrası alınan Türkiye'nin siyasi denetim sürecine dahil edilmesine ilişkin karar; Avrupa'nın Türkiye'ye karşı iflah olmaz önyargılarının ve hastalıklı bakış açısının son bir tezahürü olmuştur. Siyasi düşünce ve hesaplarla alınan bu karar haksızdır, temelsizdir ve yok hükmündedir. Hiçbir şart altında kabul edilemez olan bu kararı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler sonrası bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki; Haçlı ruhu asırlar sonra hortlamış, Avrupa medeniyetinin bir hastalığı olan ırkçılık yeniden ayağa kalkmış,Türkiye düşmanlığı, Avrupa'nın temsil ettiği değerler sistemini için için kemiren habis bir kanser uru haline gelmiştir. Karşımızdaki tablo Avrupa için utanç vericidir. Avrupa Birliği Türkiye'yi sürekli dışlamakta, Avrupa Konseyi demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti konularında sahte ve zorlama gerekçelerle Türkiye'yi siyasi denetim almakta, Avrupa ülkelerinin bir kısmı, Türkiye düşmanlığını iç politika malzemesi olarak hayasızca kullanmaktadır. Kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi hamisi rolüne soyunan, 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişimini görmezden gelip Türkiye'yi suçlayacak sudan bahaneler uyduran Avrupa'nın, Türkiye'ye insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi dersi vermeye kalkması kara mizah örneği olarak tarihe geçecektir. PKK'ya kucak açan Avrupa'nın, Türkiye'nin terörle meşru yollardan mücadelesini hukuk dışı olmakla suçlaması eşi görüşmemiş bir pişkinlik ve riyakarlıktır. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üstünü örtmek için seferber olan Avrupa'nın, OHAL uygulamaları nedeniyle Türkiye'yi eleştirmesi emsalsiz bir densizliktir. Avrupa'nın, Türkiye'ye insan hakları ve demokrasi konularında sahte fetva makamı olarak ahkam kesmeye kalkmadan önce, insanlığın ortak düşmanı olan terörle mücadele konusundaki ikiyüzlü ve samimiyetsiz tutumu hakkında ruhunu temizlemeye çalışması, kendileri için vicdani ve ahlaki bir zorunluluk haline gelmiştir." 

"TÜRKİYE'YE BU MUAMELEYİ REVA GÖRMEK AVRUPA'NIN  HADDİ DEĞİLDİR"

"Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Türkiye siyasi saiklerle itilip kakılacak bir ülke değildir. Türkiye'ye bu muameleyi reva görmek Avrupa'nın hakkı da değildir, haddi de değildir. Milli onurunu ve haysiyetini her siyasi düşüncenin üstünde tutan Türkiye ve aziz milletimiz bunu hiçbir şart altında kabul etmeyecektir. Türkiye'nin Avrupa ile ilişkilerini her yönüyle gözden geçireceği stratejik bir kavşak noktasına gelinmiştir. Türkiye'yi dışlamanın ve haksız yere suçlamanın karşılıksız kalmayacağı ve Avrupa'ya ağır bir faturası olacağı kuşkusuzdur. Milliyetçi Hareket Partisi, hükümetin Avrupa ile ilişkilerimizin her yönüyle değerlendirilmesi sonucunda alacağı kararları ve uygulayacağı tedbirleri bütünüyle desteleyecektir." (DHA)

 
İsrail istihbaratı: Musul'un düşmesi an meselesi
 
Ankara AKPM kararına misilleme yapacak mı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Nisan 2017 Çarşamba 10:48

Nasıl bir ağır fatura olacak ? Türkiye Avrupa' ya turist mi göndermeyecek, mal mı almayacak ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den AKPM'nin kararına tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, AKPM'nin "Türkiye'ye siyasi denetim" ...
AB Bakanı Çelik: AKPM'nin Türkiye kararı tarihi bir hatadır
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, AKPM'nin Türkiye kararı hakkında "adil ...
Ankara'dan AKPM'nin kararına ilk tepki
Dışişleri Bakanlığı, "AKPM Genel Kurulu'nda, izlenmesi gereken yerleşik ...
 
BBP yönetimi görevden alındı, 7 ilçe başkanı istifa etti
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın ve yönetimi kurulu ...
Danıştay'dan CHP'nin başvurusuna ret
Danıştay 10. Dairesi, Yüksek Seçim Kurulunun "mühürsüz oyların geçerli ...
Kılıçdaroğlu: Çalınan oy değil, YSK'dır!
Mühürsüz oyların geçerli sayılması nedeniyle YSK'ya tepki gösteren CHP ...
 
Flaş! Başbakan'dan 'kabine ve erken seçim' mesajı
Kabine değişikliği olabileceğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Erken ...
Flaş iddia: Erdoğan o tarihte genel başkan mı olacak?
YSK’nın referanduma ilişkin kesin sonuçları açıklamasının ardından AK ...
Günay'ın o mesajı yeni parti sinyali mi?
Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın “Şimdi yeni şeyler söylemek lazım!” ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva