HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2020 Perşembe - 16:38

Bahçeli: İnce, CHP'yi özüne döndürecek!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'li Muharrem İnce'nin 'Bin Günde Memleket Hareketi'ne ilişkin, "4 Eylül'de, Sivas Kongresi'nin ruhuyla atacağı adımla CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır. Yani kaynağından ve kökünden kopan CHP'yi özüne döndürmek maksadıyla çaba sarfedecektir" dedi

Bahçeli: İnce, CHP yi özüne döndürecek!

Bahçeli, basın mensuplarının sorusuna yazılı cevap verdi. "Türkiye'nin terörle mücadele süreci hakkında son gelişmeleri de dikkate aldığımızda değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine Bahçeli, PKK'nın tükendiğini, bitme aşamasına geldiğini belirtti. Bahçeli, "Bölücü terör örgütü dağılmanın eşiğindedir. Mücadeledeki kararlılık ve kahramanlık etnik bölücülüğün sonuç alamayacağını işaret ve ispat etmiştir. Terör örgütünün kalıntıları da kısa süre içinde yok edilecektir. Teröre karşı yürütülen sınır ötesi ve sınır içi operasyonlar akılla azimle ve iradeyle icra edilmektedir. Nitekim dünden çok daha güçlü bir seviyede olduğumuzu söylemek isterim. Irak'ta, Suriye'de terör örgütü perişan vaziyettedir. Özellikle Irak hükümetinin terör örgütüyle arasına kalın duvarlar inşa etmesi, Türkiye'nin güvenlik hassasiyetlerine saygı ve riayet göstermesi şarttır. Irak'ın kuzeyinde yuvalanan PKK'nın bulunduğu yerlerden sökülüp atılması iki ülke arasındaki iş birliği ve komşuluk hukukunun istikrarı bakımından zorunluluktur" dedi.

'PKK'NIN ÖNÜNDE İKİ SEÇENEK KALMIŞTIR'
Bahçeli, terör örgütü PKK'nın sözde lider kadrosunun nokta operasyonlarla etkisizleştirildiğini belirterek, "Türk devletinin nefesi, saldırı ve suikast emri veren canilerin ensesindedir. Bunlar teker teker imha edilmektedir. Bölge insanının bölücü örgüte desteği de söz konusu değildir. PKK'nın önünde iki seçenek kalmıştır. Birincisi, teröristler silahlarıyla birlikte Türk devletine teslim olmalıdır. İkincisi de Türk adaleti karşısında cinayetlerin ve hıyanetlerin hesabını sonuna kadar vermelidir. Vatan topraklarında veya mücavir alanlarda eşkıyanın fermanı değil, Türk devletinin kudret ve güvenlik angajmanları geçerli olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi son terörist teslim alınıp, son silah kırılıp atılasıya kadar mücadelenin devamından yanadır ve devlete, hükümete tam destektedir" ifadesini kullandı.

'ATATÜRK'E DÖNÜŞ HAREKETİNİ BAŞLATACAKTIR'
Bahçeli, "Muharrem İnce bugün bir hareket başlattı. Sizin yorumunuzu alabilir miyiz?" sorusu üzerine de şunları kaydetti:

"Sayın Muharrem İnce, 2018 yılından beri kendisine yöneltilen eleştiri ve suçlamalara maruz kaldı. Gördüğümüz kadarıyla haksızlıklara ve ayrımcılığa uğradı. Parti kurar mı, kurmaz mı bilemiyorum ama bildiğim ve tespit ettiğim husus şudur: 4 Eylül'de, Sivas Kongresi'nin ruhuyla atacağı adımla CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır. Değerlendirmem budur. Yani kaynağından ve kökünden kopan CHP'yi özüne döndürmek maksadıyla çaba sarfedecektir. Anlaşılan odur ki bin günde memleket parolasıyla Atatürk'ü ve kurucu değerleri, hareketinin mihveri yapacağı anlaşılmaktadır. CHP'nin içişlerine bizim karışmamız elbette doğru olmayacaktır. Ama gördüğümüz gerçekler de bunlardır. CHP'de Atatürk'ün ahı tutmuş, geçmişe özlem yeşermiş ve yükselmiştir. Artık taşeron ve teslimiyetçi bir zihniyetin geldiğimiz bu aşamada işi oldukça zordur." (DHA)

 
Freni patlayan otomobil takla attı: 5 yaralı
 
İzmir’de eski kocadan şeytani plan: Eve sızdı, Gizem’i boğarak öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den Soyer’e ‘90 dakika’ tepkisi!
İzmir’deki toplu ulaşımda 90 dakika sisteminin değişmesi ile ilgili olarak ...
Erdoğan'dan salgın uyarısı: Eğlencelere ara verin!
Koronavirüsle mücadele konusunda temizlik, maske ve mesafenin önemli olduğunu ...
Erdoğan: Yunanistan'ın tavrı art niyetli!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki ...
 
MHP’li Şahin’den ‘renk’ tepkisi: İzmir bunun hesabını sorar!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Menemen’de ...
Beko: Talana, ranta karşı direne direne kazanacağız!
Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesinde tarım arazisine kurulmak istenen ve ...
İnce’den İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Uyan'a: Seni bulacağım ve...
Cumhuriyet Halk Partisi eski Milletvekili ve CHP’nin Cumhurbaşkanlığı ...
 
İnce resmen duyurdu: Bin Günde Memleket Hareketi!
Yeni parti iddialarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan ...
AK Parti İlçe Başkanı’ndan ‘Go-Kart’a destek: CHP halkı galeyena getiriyor!
Güzelbahçe ilçesinde krize neden olan Go-Kart pisti ile ilgili olarak ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçime girmeye korkanlar neden ‘parti’ kuruyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Seçime girmeye korkanlar neden ‘parti’ kuruyor?
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva