HABERLER>POLİTİKA
27 Eylül 2016 Salı - 00:48

Bahçeli'den İzmir'deki o müdüre sert sözler: Kendini ahırda...

MHP Lideri, "İzmir Karşıyaka'da işgüzar ve densiz bir okul müdürü çıkmış Andımızı okuyan çocuklara, 'Dingonun ahırı mı burası?' diyor. Soruya bakar mısınız? Söz konusu müdür kendisini ahırda hissedebilir, bence mahsur yoktur ancak çocuklarımız okuldadır, Andımızı Türkçe okumak istemektedir" dedi.

Bahçeli den İzmir deki o müdüre sert sözler: Kendini ahırda...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'daki hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

- İZMİR’DEKİ OKULDA ‘ANDIMIZ’ KRİZİ! MÜDÜR: BURASI DİNGONUN AHIRI MI?

Açıklamasına "Kalbi vatan ve millet için çarpan her insanımız eminim ve haklı olarak şu sorunun cevabını arıyordur: Şafak ne zaman sökecek?" sorusuyla başlayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sabır ve duayla şafağı bekliyorsak, o zaman hüküm süren karanlıktan da bahsetmemiz lazımdır. Maatteessüf karanlık zalim ve zifiridir. Nitekim üzüntüm büyüktür: Umutlar boşa çıkarken, uğursuz bir dönemin ağırlığı tüm acımasızlığıyla milli yüreklere düşmektedir.

Huzur istiyoruz, hüsran geliyor; güvenlik istiyoruz, tehlikeler kol geziyor. Yarını görelim diyoruz, yangından başımızı alamıyoruz. Yeni bir darbe söylentisi mırıldanıyor, ama bu kızgınlıkla yapılmış bir mırıldanma değil. Türkiye'nin korku tünelinden çıkması gerekiyor.

Kara haberler geliyor, anaların gözyaşları şelale gibi akıyor. Değişen bir şey yok: Yavrular mahzun, gelinler mazlum, vatan mahvın eşiğinde. Mardin Derik, Şırnak ve Diyarbakır derken, 11 vatan evladı şehit oldu. Şehitlerimiz devlet ve millet bekası uğruna kara toprağın bağrına girdi. Terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Son olsun diyeceğim ama olmayacak…"

Dil Bayramı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, bugün aynı zamanda Türk Dil Bayramı olduğunu anımsatarak bayram kutlamak yerine hep yas tutulduğunu vurguladı. Bahçeli, "Bayram bizi unuttu, biz bayramı" ifadesini kullandı.

Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dil bir millettir. Türkçe, Türk milletinin varlığı, yurdu, yuvası ve yarınıdır. Türkçe hepimizin ortak değeri, kardeşliğimizin tercümanıdır. Dilin ses güzelliğiyle dalgalanıp bir duyurma, anlatma ve inandırma gücüne ulaşması kolay değildir. Türkçe bunu asırlar içinde başarmıştır. Türkçemiz Türk milletinin aziz ve yaşayan bir servetidir. Bu servet israf edilir, yağmalanır, zayıflarsa adımız anılmaz, anılarımız yaşayamaz.

Ağrı Diyadin Belediyesinde indirilen bölücü tabelayı tekrar astırıp Kürtçe bizim dilimizdir diyenler, aslında Türkçeye zulmedenlerdir. Türkçe yemin, Türklük namustur. Bundan habersiz olanlar milletimizin kültür ve tarih değerlerine ileri düzeyde zayiat vermişlerdir. Türkçenin yanına mahalli dillerin yerleştirilme çabalarına inatla devam edilmesi yanlıştır, günahtır, vebaldir hatta millete kastetmektir. Ana dil eğitim taleplerinin sürekli olarak mevzi elde etmesi çözülme ve bölünme dinamiklerini hızlandıracak, hayatın her alanına yayacaktır.

"Türkiye'nin sorunlarından kurtulması için Türkçe pusula olmalı"
İzmir Karşıyaka'da öğrenci andını okumak isteyen öğrencilere izin verilmemesini eleştiren Bahçeli, açıklamalarına şöyle devam etti:

"İzmir Karşıyaka'da işgüzar ve densiz bir okul müdürü çıkmış Andımızı okuyan çocuklara, 'Dingonun ahırı mı burası?' diyor. Soruya bakar mısınız? Söz konusu müdür kendisini ahırda hissedebilir, bence mahsur yoktur ancak çocuklarımız okuldadır, Andımızı Türkçe okumak istemektedir.

Unutmayalım, gördüğümüz rüya Türkçedir, ülkülerimiz Türkçedir, ülkemiz Türkiye'dir, hepimizin umut ve ufuk sancağı ise Türk milletidir. Dünyayı Türkçe kavrayacağız, hadiselerin kalbine Türkçe bakacağız, Türkçeyi mukadderat bilip, ilelebet bir vefa ve sevda nişanesi göreceğiz.

Türkiye'nin bugünkü sorunlarından kurtulması için Türkçe pusula olmalı, çağın satırları Türkçe okunmalıdır. Buruk duygularla da olsa büyük milletimizin Türk Dil Bayramını en içten hissiyatımla kutluyorum. Türkçenin gelişmesi, büyümesi ve yıldız gibi parlaması için emek veren, çaba gösteren kutlu ecdadımızı rahmetle hürmetle yad ediyorum. Türkçenin gelişmesi ve muhafazası amacıyla değerli çalışmalar yapan bilim ve siyaset adamlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 
Bakanlıktan 'Topkapı Sarayı' açıklaması
 
Altınordu hayata döndü: 1-0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Ne istiyorsanız yapalım, dursun artık yeter!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak ve Mardin'deki terör saldırılarına ...
AK Parti İzmir’de ‘temayül’ maratonu tamam: Yıldırım ne mesaj verdi?
AK Parti’de istifaları alınan ilçe başkanlarının yerine yeni isimleri ...
Bakan Arslan’dan İzmir’de 2 günlük yoğun mesai
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Çarşamba günü geleceği kentte ...
 
Kurtulmuş'tan 'İkinci FETÖ kalkışması' iddiasına yanıt
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtuluş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. ...
CHP'li eski vekil kalbine yenildi
CHPden 22. ve 23. dönem Muğla milletvekili olan Gürol Ergin, geçirdiği ...
CHP’li eski meclis üyesinin acı günü
CHP Karşıyaka eski meclis üyesi Ramadan Gezginci’nin eşi yaşamını yitirdi.
 
CHP’de il başkanları zirvesinde neler konuşuldu?
Kahramanmaraş’ta gerçekleşen il başkanları toplantısında sandık çevresi ...
Başbakan Yıldırım'dan gelin ile damada sürpriz
Başbakan Yıldırım, Bağcılar'daki düğünlerine giderken kendisine el sallayan ...
TBMM 1 Ekim'de iş başı yapıyor!
TBMM'nin 26. dönem ikinci yasama yılı çalışmaları, 1 Ekim Cumartesi günü başlayacak.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva