HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2020 Perşembe - 15:44

Bahçeli: Barış planı yok hükmündedir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'yla alkışlar ve gülücükler eşliğinde açıkladığı sözde barış, gerçekte ise batış planının hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani temeli yoktur. Servis ve beyan edilen batış planı kesinlikle yok hükmündedir, hiçbir dayanağı, hiçbir kapsayıcılığı ileri sürülemeyecektir" dedi.

Bahçeli: Barış planı yok hükmündedir

MHP lideri Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve İsrail'in ateşle oynadığını, Türk ve İslam aleminin sabırlarını, tahammül sınırlarını zorladığını bildirdi. Filistin'in tarihi hakları ihlal edilerek, imhanın eşiğine kadar getirildiğini kaydeden Bahçeli, "ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'yla 28 Ocak 2020 tarihinde alkışlar ve gülücükler eşliğinde açıkladığı sözde barış, gerçekte ise batış planının hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani temeli yoktur. Misak-ı Milli'nin yüzüncü yıldönümünde böylesi bir küstahlığın tezahürü oldukça düşündürücüdür. 'Yüzyılın antlaşması' diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, aynı zamanda da karşı saldırı ve sabotajdır. Oldubittilerle İsrail'in fiili hâkimiyet alanı kağıt üstünde genişletilirken Kudüs'ün ve Filistin'in hayat damarları kesilip kopartılmaktadır. 'Barıştan refaha' başlığıyla tavzih ve tevcihi yapılan cani plan Filistinli kardeşlerimiz için ölüm, Kudüs için yıkım demektir" dedi.

'KESİNLİKLE YOK HÜKMÜNDEDİR'
Antlaşmanın iki taraflı bir mutabakat olduğunu, Filistin'in ABD-İsrail dayanışmasıyla tanzim edilen planı bin kez 'hayır' diyerek reddettiğini kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:

"Azil gölgesinde ve seçim kulvarında olan Trump'ın, Mart ayında seçime girecek olan Netanyahu ile eşgüdüm halinde beşeriyetin ve bölge halklarının huzur, barış ve istikrarıyla oynaması ibretlik bir alçalmadır. Binlerce kilometre uzaklıkta Filistin'in ve Kudüs'ün kaderine ambargo koymaya, Müslümanların kutsallarına suikasta teşebbüs eden ABD-İsrail vandallığını çok net olarak telin ediyor, lanetliyoruz. Kudüs'ün İsrail Devleti'nin bölünmez ve egemen başkenti olacağı kaydedilirken; Filistin'e de Doğu Kudüs'ün mevcut güvenlik bariyerlerinin doğu ve kuzey bölgelerinde bulunan kısımların reva görülmesi tam bir haydutluk ve rezilliktir. Kaldı ki Mescid-i Aksa'nın güvenliğini sağlama rolünün İsrail'e verilmesi de akıl tutulması, ahlak buharınıdır. ABD-İsrail işbirliğiyle servis ve beyan edilen batış planı kesinlikle yok hükmündedir, hiçbir dayanağı, hiçbir kapsayıcılığı ileri sürülemeyecektir. Kudüs ilk kıblemiz ve ortak kaderimizdir."

'İSTANBUL NEYSE KUDÜS ODUR'
"İsrail-Filistin arasındaki kalıcı çözüm ve barışın yegâne yolu, 1967 sınırlarına riayet eden, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi süreklilik içinde bir Filistin devletinin kurulması, bunun da tanınmasıdır" diyen Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi'ne göre başkaca bir çözüm arayışı beyhudedir. TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin batış planına ortak iradeyle tepki göstermeleri Türkiye'nin tutum ve duruşunu ihsas, ibra ve ispat etmesi bakımından muazzam değer ve önemdedir. İstanbul neyse Kudüs odur, Mescid-i Haram ile Mescid-i Aksa arasındaki bağ asla koparılamayacaktır. Kudüs'ü terk etmek demek Haçlı emellerine boyun eğmek, asırlar boyunca devam eden tarihsel ve barbar hesaplara teslim olmak demektir. Bunun da mümkünü yoktur" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Uzmanlardan ürküten rapor: İzmir'de 7 şiddetinde deprem olursa ne olur?
 
Başkan Oran 'Arap projesi' için net konuştu: Çeşme’nin malını ‘ham’ yaptırmam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık açıkladı: Tarımda 'zehir' alarmı!
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarımsal ...
CHP'li Kılıç'tan bakanlığa 'jeotermal' tepkisi!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP İzmir Milletvekili ve KİT ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘ikinci çevre yolu’ ve 'çöp' salvosu!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’e ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Gönül borcu!
Mehmet KARABEL yazdı... Gönül borcu!
CHP İzmir'de flaş gelişme: Yücel'in yardımcısı resmen aday!
CHP İzmir’de İl Kongresi hareketliliği başladı. İl Başkan Yardımcısı Cüneyt ...
CHP'nin gazeteci kökenli vekillerinde basın kartı tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin gazeteci kökenli milletvekilleri Atilla Sertel ...
 
Çelik: Bir işgal planı yapılmıştır
Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, ...
Cumhurbaşkanı: Kudüs İsrail'e verilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin İsrail-Filistin meselesine yönelik planını ...
CHP eski Milletvekili Musa Çam: Çok gezdiğim için il başkanlığına yakıştırıyorlar!
CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam il kongresinde aday olup olmayacağına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva