HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2018 Perşembe - 14:38

Babasının yaptıklarını anlattı! Avukat davadan çekilmek istedi

Üsküdar'da, 2 oğlunu öldürdüğü, bir oğlunu da yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Arslan Güleryüz'ün, "altsoydan akrabayı kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbeti istendi.

Babasının yaptıklarını anlattı! Avukat davadan çekilmek istedi

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Aslan  Güleryüz, müştekiler eşi Songül ve oğlu Orçun Güleryüz ile taraf avukatları  katıldı.

Duruşma başlamadan önce sanık Arslan Güleryüz'ün avukatı Burçin Özkaya  söz alarak, "Ben dosyayı okudum. Etik olarak bu dosyada sanık avukatı olarak  görev almak istemiyorum." dedi.

Mahkeme başkanı Haluk Azkın ise sanığın zorunlu avukatı olarak baro  tarafından görevlendirilen Burçin Özkaya'nın çekilme talebini usulünce dosyaya ve  baroya bildirmeyip sözlü olarak duruşmada dile getirdiği, çekilse dahi 15 gün  süreyle avukatlık görevinin devam edeceği, bu sebeple duruşmanın  ertelenemeyeceğini belirterek bu talebi reddetti.

Sanık Aslan Güleryüz'ün kimlik tespiti yapıldığı sırada, sinir krizi  geçiren kızı Nur Kıyak ise güvenlik görevlilerince duruşma salonundan çıkarıldı.

Daha sonra savunması alınan sanık Güleryüz, eşiyle 1994'te evlendiğini  belirterek, "4 çocuğumuz oldu. Çocukların benden olmadığına inanıyorum. DNA testi  istiyorum. Ağabeyim Mustafa baştan beri çocukların benden olmadığını söylüyordu.  Ben bunu eşime sorduğumda, saçmalama dedi. Manisa'ya 10 gün kalacağım diyerek  gitti. Ben çok ısrar ettim, gitme dedim. Olay günü sabah uyandım. Eşim Songül  beni aradı. Ben gelmesini istedim. Bana '5 gün daha izin vereceksin. İzmir'e  geçeceğim' dedi. Ben ondan sonra şuurumu kaybettim. Evdeki çekici aldım. İlk  olarak uyumakta olan oğlum Ahmet'in kafasına vurdum. Hareketsiz kaldı. İkinci  olarak hangisine vurduğumu ve daha sonra olanları hatırlamıyorum." diye konuştu.

Bu olayı niye yaptığı sorulan sanık Güleryüz, "Ben bu olayı eşim evi  terk edip gitti diye yaptım." yanıtını verdi.

Daha önce geçirdiği bir akıl rahatsızlığı olmadığını belirten sanık  Güleryüz, "Benim bu durumumu Mustafa Güleryüz isimli ağabeyime sormanız lazım.  Mustafa ağabeyim çocukların benden olmadığını zaman içinde birkaç kez söylemişti.  Ağabeyim beni sürekli dışladı. Çocuklarımın benden olmadığı lafını benim kafama  sokan Mustafa Güleryüz'dür." ifadelerini kullandı.

Müşteki Songül Güleryüz ise evlendiği günden beri eşiyle sorunları  olduğunu anlatarak, "Olay tarihinde Manisa'ya gittim. Bir yakınımızın düğünü  olduğu için İzmir'e de davetliydim. Telefon açıp kendisinden izin istedim. Bana  'Gitme, gel buradan beraber gideriz' dedi. Ertesi sabah beni aradı ve 'Onur'u  öldürdüm, Ahmet'i öldürdüm, Orçun yaralı kurtuldu' diye söyleyip gülüyordu. Şaka  yaptığını sandım. Beni birkaç kez daha arayınca en yakın arkadaşımı aradım ve  hemen eve gitmesini istedim. Ayrıca karakolu aradım. Karakol bana çocuklarımın  yaralı olduğunu söyledi. İstanbul'a döndüm. Sanıktan şikayetçiyim." diye konuştu.

 "BABAMIN KAFAMA ÇEKİÇLE VURMASIYLA UYANDIM" 

Müşteki Orçun Güleryüz ise sanığın öz babası olduğunu ifade ederek,  şunları anlattı:

"Babam sürekli hırsızlık yaptığı için kendisiyle tartıştığımız  oluyordu. Hatta bizi kemerle dövdüğü de olmuştu. Olay gecesi ağabeylerim gece  işten geldiler. Ben de ondan sonra yattım. Sabah babamın kafama çekiçle  vurmasıyla uyandım. Bana 5-6 kere vurdu. Ben engellemeye çalıştım. Yapma diye  bağırdım. Sesime babamla aynı odada yatan Onur ağabeyim geldi ve babama engel  olmaya çalıştı. Bu sefer babam ona çekiçle vurmaya başladı. Ben Ahmet ağabeyimi  uyandırmak için dürtükledim. Üzerinde yorgan örtülüydü, çekince kanlar içinde  gördüm. Babama tekme atıp bahçe kapısından kaçtım. Kafamdan yaralanmıştım. 36  dikiş atıldı. Babamın 3-5 dakika sonra evden çıktığını görünce ben eve girdim.  Ağabeylerimden Onur'u holde kanlar içinde, Ahmet'i ise yatağında kanlar içinde  gördüm. Şikayetçiyim."

"HEPİMİZ UYKUDAYDIK"

Mahkeme başkanı Haluk Azkın’ın Orçun Güleryüz’e “Kardeşlerinle 3’ünüz bir olsanız bu adamı engelleyebilirdiniz” demesi üzerine Güleryüz, “Hepimiz uykudaydık” diye cevap verdi. 
Müşteki avukatı Özgür Akkuş, “Sanığın planlı bir şekilde, canavarca hisle çocuklarını öldürdüğü ortadadır. Bu nedenle sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.  Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Aslan Güleryüz’ün cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldırılmasına hükmetti. 

Mahkeme heyeti, sanık Arslan Güleryüz'ün cezai ehliyetinin olup  olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasına karar vererek,  duruşmayı erteledi.

  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Arslan  Güleryüz'ün 2 oğlunu öldürdüğü gerekçesiyle  "altsoydan akrabayı kasten öldürme"  suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, bir oğlunu yaraladığı için de "altsoydan  akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle  cezalandırılması talep ediliyor.  (AA)

 
Altınordu üyelik dönemini başlatıyor
 
O hastaların tedavileri ücretsiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük kız pil yuttu: Üç ay sonra...
Batman'da Sevim ve İbrahim Ramazanoğlu çiftinin kusma ve ishal şikayetiyle ...
Sulama kanalında acı ölüm
Niğde'de sulama kuyusuna devrilen traktörün sürücüsü 64 yaşındaki Veysel Yüksel hayatını kaybetti.
İzmir'deki operasyon sonrası Cehennem Melekleri'nden açıklama!
İzmir’deki çete operasyonunda eski üyelerinden biri gözaltına alınınca ...
 
FETÖ'nün yöneticilerinden 18 ülkede toplantı!
FETÖ'nün 18 ülkedeki sözde yöneticilerinin, yaşadıkları ülkelerde örgüt ...
MHP'den idam çıkışı: Zihniyet meselesidir!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, "Cinsel istismar sadece bir ...
34 günde 29'u çocuk 50 kişi boğuldu
Sıcaklardaserinlemek için girdikleri deniz, göl, baraj ve kanal gibi yerlerde ...
 
Anneler günü faciasında mahkemeden erteleme
İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü programı için Marmaris'e gidenleri ...
İzmir'de zehir operasyonu: 1 kişi tutuklandı!
İzmir'in Tire ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan bir kişi, tutuklandı.
Manzaraya dayanamadılar, arabayı sardılar!
Amasya'nın Suluova ilçesinde, yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva