HABERLER>YAŞAM
30 Temmuz 2020 Perşembe - 13:11

Babası suç duyurusunda bulunmuştu: Kızı nikah kıymasını istedi!

Babası Av. Senih Özay’ın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ı nikahına davet eden oyuncu Gupse Özay hayatını Barış Arduç ile birleştirdi. Başkan Oran’ın kıydığı nikah için, “Sizin elinizden olması ne güzel bir şey” ifadelerini kullandı.

Babası suç duyurusunda bulunmuştu: Kızı nikah kıymasını istedi!

EGEDESONSÖZ- Oyuncu Gubse Özay Çeşme’de kendisi gibi oyuncu olan ve uzun süredir birlikte olduğu Barış Arduç ile hayatını birleştirdi. Çiftin nikahını Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran kıydı.  Özay, nikah anına ilişkin fotoğrafları paylaşan Başkan Oran’a teşekkür ederken, “Sizin elinizden olması ne güzel bir şey” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Özay’ın babası Av. Senih Özay geçtiğimiz hafta Belediye Başkanı Oran hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. İzmir’de çevre davaları ile bilinen Av. Özay, Oran’ın Çeşme Projesi ile ilgili sözleri üzerinden sert eleştirilerde bulunmuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA ŞU İFADELER YER ALMIŞTI:
Çeşme Belediye Başkanı olarak kamu görevi yapmakta olan Ekrem Oran 20 Temmuz 2020 tarihinde İzmir’de bir basın mensubuna verdiği demeçte, Cumhurbaşkanı’nın dört ikiz karar ile bölgesinde turizm alanı ilanına aşkı ile hem muhalefetteki partisi adına hem de iktidar adına sevincini göstermek için “Çeşme’nin turizm projesine karşı çıkmak vatan hainliğidir” demek suretiyle bu fiili ile şahsımı-şahsımızı hedef almıştır.

Beni ve benim gibi bu projenin çevre katliamı olacağını düşünen ve Danıştay Daire Başkanlığına dava açmış olan davacıların, tepki gösterenlerin elimine edilmesi gerektiği anlam yüküyle ve kendisine inanan bir halk kesimini bize karşı kışkırtmıştır.

Şikayet olunan Belediye Başkanı’nın tutulsun ki anılan alanda kendisinin veya çok sevgili tanıdıklarının arazisi olsun veya komşu olsun veya maddi gelişme yaratacağına inanıyor olsun veya tekrar belediye başkanı olmayı kolaylaştıracağına inansın;  bu  alanı-projeyi savunmak istemesi  kabul edilebilir. Ancak inşasını yararlı bir yatırım olarak savunduğunu varsaydığımız  turizm alanını, sağlıkları ve yaşadıkları çevre ve yapılacağı yerdeki doğal varlıklar için zararlı olacağını düşünen yöre halkı, davacılar, STK’ler, odalar, barolar, avukatlar  bir araya gelip toplanarak, anayasal haklarını kullanmak suretiyle hukuki, meşru ve haklı nitelikte çeşitli protestolarda bulunmuşlar ve panellere katılmışlar, basına açıklamalar yapmışlar ve Danıştay’a dava açmışlardır.

T.C. Anayasası’nın 26. maddesine göre “herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahip olup 34. madde hükmüne göre herkesin önceden izin almaksızın toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı bulunmaktadır. Kimsenin her ne sebeple ve amaçla olursa olsun düşünce ve kanaatleri nedeniyle kınanamayacağı ve suçlanamayacağı yine Anayasa’nın 25. madde hükmüdür.

Yukarıda belirtilen hakların korunması amacıyla  TCK’nin 115. maddesinde düzenleme yapılmış, inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası gerektiren suç olarak belirlenmiştir. Bu suçun kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılarak işlenmesi halinde cezasının bir kat arttırılacağı TCK. 119 maddesi hükmü gereğidir.

Şikayet olunan Belediye Başkanı, protesto ve toplantı gösteri yürüyüşü düzenleme suretiyle düşüncelerini dile getiren dava açan yurttaşların elimine edilmeleri gerektiğini söylemek, vatana hıyanet ile suçlamak suretiyle  TCK 115. maddesindeki suçun işlenmesi için halkı suç işlemeye tahrik etmiştir.

Şikayet olunan, ayrıca görevi gereği imzalaması gereken plan, meclis, encümen kararlarının da bu alan ile ilgili hiçbir zarar tehlike mülahazasını kabul etmeyeceğini tam bir bağımlılık göstereceğini de belirtmiş olmaktadır ki bu suretle de görevi kötüye kullanma suçunu da işlemiştir.

Şikayet olunanın belirtilen eylemi, Anayasa’nın 10/son maddesinin “devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” hükmü ile yine Anayasa’nın 11. maddesinin “anayasa hükümleri yasama  yürütme ve yargı organlarını idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır” hükmü gereği  TCK’nin 257. maddesinde yazılı “görevi kötüye kullanma” suçunu oluşturmaktadır.

Şikayet olunan, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediye başkanı olup, yaptığı şikayet konusu konuşmada, yukarıda belirtilen Anayasa ve yasa hükümlerine aykırı olarak yurttaşların bir bölümünü, düşünce ve kanaat bildirme ve toplantı gösteri yürüyüşü hakkını kullanan diğer bir grup yurttaşa karşı elimine edici davranışlarda bulunmaya çağırmak vatana ihanetle  suçlamak nedeniyle, yörede yaşayan yurttaşları yok edebilecek, başka kamu görevlilerine de talimat vermek suretiyle dilekçemizde belirtilen suçları işlemiş olduğundan, hakkında işbu şikayet ve suç duyurusunda bulunmak zorunda kalınmıştır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle hakkında suç duyurunda bulunulan ve şikayet olunan hakkında TCK’nin 115, 119, 214 ve 257. maddelerinde yazılı suçları oluşturan eylemi nedeniyle hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, yargılanması için gerekli işlemlerin yapılmasını ve başvurumuz sonucu yapılacak işlem sonuçlarının tarafımıza bildirilmesini talep ederiz.

 
AK Partili Kırkpınar'dan bayram mesajı
 
Çevik kuvvet polisinin hazin sonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Işılay Saygın unutulmadı
Türkiye'de ilkleri başarmış devlet eski bakanlarından Işılay Saygın ölümünün ...
TCDD’nin acı günü: Eski sendika başkanı hayatını kaybetti
TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nde örgütlü sendika olan Türk Ulaşım-Sen İzmir ...
'Kelebek çocuk' Elfida melek oldu
 "Kelebek hastalığı" olarak bilinen ve nadir görülen epidermolizis bülloza ...
 
Paris Hilton: Kimse gerçekte benim kim olduğumu bilmiyor
Hilton otellerinin kurucusu Conrad Hilton'ın torunu şarkıcı, manken, televizyon ...
'Beyaz önlüklü çocuk' okuduğu okulun bağışçısı oldu
İzmir'in Menemen ilçesinde, Muharrem Ütri (43), ailesinin maddi yetersizliği ...
Adalet Ağaoğlu için Ankara'da son görev
İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk edebiyatının önemli ...
 
Nedim ATİLLA yazdı... Bir Halk Aşçısını kaybettik
Nedim ATİLLA yazdı... Bir Halk Aşçısını kaybettik
Fayton sonrası yeni yaşam: Sucuk değil güvenlik oldular!
Fayton sonrası yeni yaşam: Sucuk değil güvenlik oldular!
Halikarnas Balıkçısı'nın kızı için son görev: 66 yıllık aşk öyküsü
Türk edebiyatının dev çınarlarından 'Halikarnas Balıkçısı' olarak tanınan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva