Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
15 Kasım 2017 Çarşamba

“Gülümsemeyi bilmeyen dükkan açmasın.”                                                                                                                                                                  Çin Atasözü

Kış gelince, yağmurlar başlayınca, kıyafetler kalınlaşınca, denize giremeyince, güneşlemeyince, hapşırmaya başlayınca, alacak o kadar güzel şeyler varken bol bol kağıt mendil almaya başlayınca…

Aklıma bu meşhur Çin Atasözü geldi. (yani dükkan açmasın, yatsın uyusun o. Battaniyesini, kitabını, kahvesini alsın otursun ya da uyusun. Kedisi olsa onu da kucağına alacak ama…)

İzmir- İN rehberimize gelince!

Konserler:

A. Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (gitar- tanbur), Cem Tuncer (gitar), Pınar Bayraktar (viyolonsel), Erdal Akyol (kontrbas), Ediz Hafızoğlu (vurmalı çalgılar)  Yansımalar konseri 15 Kasım’da İzmir Sanat Kültürpark’ ta,

15 Kasım’da Necati ve Saykolar, 17 Kasım’da Cihan Mürtezaoğlu konserleri Bios İzmir’de,

17 Kasım’da Haluk Levent,18 Kasım’da Koray Avcı konserleri Ooze Venue’ de,

Yaşar konseri 17 Kasım’da Bostanlı Suat Taşer’de ,

Haktan konseri 17 Kasım’da Hayal Kahvesi Optimum’da,

Ayhan Sicimoğlu konseri 17 Kasım’da Ege Perla’ da,

Deniz Tekin konseri 18 Kasım’da 232 Park Bornova Sahne’de,

Piyanist Kandemir Basmacıoğlu ve flüt sanatçısı Nihan Atalay konseri 21 Kasım’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde.

Jehan Barbur konseri 21 Kasım’da Ege Üniversitesi Yusuf Vardar Kültür Merkezi’nde.

 

Sergiler:

“Korkuluk Cumhuriyeti” Resim Sergisini 25 Kasım’a kadar İzmir Sanat’ta gezebilirsiniz.

Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği’nin “Dilek Himam Er ve Sinem Demirel Şeker Çocuklar İle Tasarım ve Geri Dönüşüm Sergisi” 3 Aralık tarihine kadar Çetin Emeç sanat Galerisi’nde.

İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’nde Turgut Pura Sergi Salonu’nda 12- 25 Kasım tarihlerinde Özel Karadeniz’in Fotoğraf Sergisi ve 15- 26 Kasım tarihlerinde Perizat Tümen Uncular’ın Seramik Sergisi, Şeref Akdik Sergi Salonu’nda 14- 26 Kasım tarihleri arasında Hayal Yılmaz Yağlıboya Resim Sergisi ve Kültürpark Sergi Salonu’ nda 13- 28 Kasım tarihleri arasında Mücahit Bora Resim ve Heykel Sergisi’ni ziyaret edebilirsiniz.   

Özlem Yörük’ün akrilik ve tükenmez kalem tekniklerini kullanarak yaptığı eserlerden oluşan “Balığın Peşinde” Resim sergisi Alaçatı’da Kirli Çıkı Galerisi’nde ve 19 Kasım’a kadar ziyaretçiye açık.

 

Vizyondakiler:

Justice League: Adalet Birliği (Bilim Kurgu, Fantastik)

Kutsal Geyiğin Ölümü (Korku, Dram)

Seni Gidi Seni (Komedi)

Geçmişteki Sır (Dram)

Küçük Vampir (Animasyon)

The Snowman (Gerilim)

Sen Kiminle Dans Ediyorsun? (Komedi)

Mucize (Dram)

Beginner (Dram)

Ayaz (Gerilim)

İçimdeki Güneş (Romantik, Komedi)

Bizim Küçük Günahlarımız (Romantik, Dram)

Dalavere (Komedi)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2017 etkinlikleri kapsamında “Trompetli Adam” filmi 17 Kasım’da Seferihisar Kültür Merkezi’nde.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları etkinlikleri kapsamında “Sofra Sırları” filmi 22 Kasım’da Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde.

Fransız Kültür Merkezi’nde 21 Kasım’da Le Redoutable filmi gösterilecek. Filmin yönetmeni Olivier Assayas 2016 yılı Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanmıştı.

Başka Sinema’ya dair tüm filmler için Karaca Sineması’nın web ya da sosyal medya sayfalarına bakmayı unutmayın!

 

Tiyatrolar:

Romantik- komedi türündeki “Arzumsen” oyunu 15 Kasım’da Karşıyaka Boyoz Akademi Sahnesi’nde oynanacak. Oyunun yazarı, yönetmeni ve oyuncusu Zerrin Kara, diğer oyuncular Yiğitcan Keskin, Ender Şeviker ve Merve Erşan. Yolunuz açık, izleyiciniz bol olsun.

Bostanlı Suat Taşer’de 15 Kasım’da “Kadın Aklı Erkek Aklı”, 16 Kasım’da “Van Gogh”, 18 Kasım’da Aziz Nesin’in yazdığı ve Yücel Erten’in sahneye uyarladığı “Azizname”,  19 Kasım’da “Ölün Bizi Ayırana Dek” oyunu 21 Kasım’da “İlker Ayrık ve Acayip Tipler” var.

Ayrıca yine Bostanlı Suat Taşer’de 18 Kasım’da Müzikli Çocuk Tiyatrosu ” Maşa ile Kocaayı” ve 19 Kasım’da “Konuşan Tom ve Arkadaşları” isimli oyunlar var.

“Adalet Sizsiniz” oyunu 21 Kasım’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde.

Sabancı Kültür Merkezi’nde 17 Kasım’da “Joko’nun Doğum Günü”, 18 Kasım’da “Metot”, 20 Kasım’da “Cambazın Cenazesi” ve 21 Kasım’da “İki Efendinin Uşağı”  isimli oyunlar var.

 

   

İyi dost;

Murat Bardakçı’nın Safiye Ayla’nın hayatını kaleme aldığı yeni kitabı “Safiye” , Murat Çelikkan ve Deniz Türkali’nin dört yıllık çalışmaları sonucu hazırlanan “Daha Dans Edicem…”  bu haftaki önerilerimiz.

Sıla’nın (şarkıcı) “Anlatsam Geçer mi?” isimli şiir kitabı dikkatimizi çekmiyor değil.

 

Tüm bunlara ek olarak:

 17- 18- 19 Kasım’da Alsancak Gar’da İzmir Tea Festival var.

Zihni Göktay ile “ Tadı Damakta Sohbetler” 16 Kasım’da Kuzguni Sanat Cafe’ de.

Gündemden Haberler…

Turgut Özakman’ ın 2005 yılında yayımlanan ve büyük ilgi gören kitabı “Şu Çılgın Türkler” ve Limon Yapım şirketinin 2012 yılında telif haklarını satın aldığı Nazım Hikmet’in “ Kuvayi Milliye Destanı” ve “Memleketimden İnsan Manzaraları” kitapları diziye uyarlanıyor!

Bilimkurgu türündeki efsane filmlerden Star Wars: Son Jedi Aralık ayında vizyonda!

Ekstrem sporcusu Cengiz Koçak Hezarfen Ahmet Çelebi’den sonra (385 yıl sonra) Galata Kulesi’nden atlayan ikinci kişi oldu. Hem ilham kaynağı olmak adına hem de Türkiye’deki havacılık sporunu geliştirmek adına yaptığı atlayışın ikinci aşamasında tıpkı Hezarfen Ahmet Çelebi gibi Üsküdar’a geçmeyi deneyeceğini söyledi.

İyi ve güzel haberlerle her daim karşınızda olmayı arzu ediyoruz…

Çok Sevdim!

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yılında yayınlanan ve yayımlanan bütün reklamları pek sevdim...

Hiç Sevmedim!

Sunucu Tanem Sivar ve eşinin çocukları gibi sevdiği köpekleri Pamuk ve Cango’ nun kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından (tahminen komşuları tarafından) zehirlenerek öldürülmesi haberini ve bunu yapan kişi ya da kişileri hiç ama hiç sevmedim. Pamuk ve Cango’dan ne istedi ya da istediler anlamış değilim. Aslında daha yazmak istediğim şey var ama..

Hem çok sevdim hem de hiç sevmedim!

Yat ve denizcilik kültürünü yaşatmak adına 29 yıldır her yıl Ekim ayında yapılan Uluslar arası Deniz Festivali ve Yelken Yarışları The Bodrum Cup’a katılan yelkenciler bu yıl “Kıyıma Dokuma” mesajı verdi. 105 tekne ve binin üzerinde denizci Gökova’nın Kisebükü’nde evrensel dilde sonsuz sevgiyi simgeleyen çember oluşturdu. (çok sevdim)

Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin hazırladığı “Yaşayan Mavi Gezegen Raporu”’na göre aşırı avlanma, doğal yaşam ortamlarına verilen zararlar ve iklim değişikliği denizlerdeki biyolojik çeşitliliğini bitirme noktasına getirdi ve denizde yaşayan canlılar son 40 yılda %50 azaldı. (hiç sevmedim, sevinemedim, çok üzüldüm, ağladım, korktum, kızdım, endişelendim…)

Buna son vermek için:

  1. Kıyılardaki yapılaşma durdurulmalı
  2. Atıklar denize deşarj edilmemeli
  3. Sular arıtılmalı
  4. Aktif dere yataklarına sıvı ve katı atıklar bırakılmamalı
  5. Kuru dere yataklarına çöp ve moloz dökülmemeli
  6. Özellikle kıyı belediyelerin market ve pazarlarında poşet kullanılmamalı
  7. Denizleri temiz tutma bilinci aşılanmalı
  8. Kıyılara yeterli ölçüde atık alım tesisleri yapılmalı
  9. İlkokul çağlarından başlayarak denizlerin ve kıyıların temiz tutulmasıyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı.

 

DUYURU!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için tasarladığı, engelli rampası bulunan ve gardırop şeklinde dizayn edilen mobil giyim aracı bu ay hizmete başlıyor.

Akdeniz’e kıyısı olan 21 ülke ve AB’nin taraf olduğu Barselona Sözleşmesi çerçevesinde bu yıl ilk kez verilecek “İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü ” için finale kalan 3 şehir arasında İzmir var. Ödülün sahibi olacak şehir, internet üzerinden kullanılacak oylarla belirlenecek. İzmir’i desteklemek- oy vermek için http://izmir.bel.tr adresinden 21 Kasım’a kadar kayıt olup, oy kullanabiliriz.

Bilginize!

Ayla filmi ekibi savaş mağduru olan çocuklara karşı farkındalığı arttırmak, onlara destek olmak için “Unicef Ayla” adıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje çerçevesinde 3005’e AYLA yazıp SMS atan herkes 10 TL bağış yapabilecek.

 

    El sallayan sarı kafa emojisi.

 

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva