HABERLER>EGE
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:04

‘Ayetel kürsi diyeti’ mahkemelik oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ‘Ayetel kürsi diyeti’ uygulayarak hastalıkları geçirdiğini iddia eden Yüksel D.'yi bir vatandaş şikayet etti. Hakim karşısına çıkan Yüksel D. üfürükçülük yapmadığını savunarak, “Ayetel Kürsi okuyorum. Vejetaryen olduğum için gelen kişilere de bunu tavsiye ediyorum” dedi. Yüksel D.'nin ‘hastalarından’ biri olduğunu söyleyen 29 yaşındaki kadın iç mimar ise verilen diyeti uygulayınca hastalığının geçtiğini savunarak duruşma salonunda Yüksel D.'ye teşekkür etti.

‘Ayetel kürsi diyeti’ mahkemelik oldu

Muğla Fethiye'de yaşayan ve kendisini ‘Yüksel hoca' olarak tanıtan Yüksel D.'nin ‘alternatif tıp' adı altında gelen kişilere Kuran okuyarak, diyet uyguladığını iddia etmesi üzerine, durumu fark eden bir kişi Allah ve dini kullanarak insanları kandırdığı gerekçesiyle Yüksel D. hakkında 2017 yılının Ocak ayında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na (CİMER) şikayette bulundu.

ÜFÜRÜKÇÜLÜK YAPARKEN YAKALANDI, DAVA AÇILDI
Şikayet üzerine Yüksel D.’nin İstanbul Ataşehir'deki bir sitede bulunduğunu tespit eden polis ekipleri, içeriden iki kadının çıktığı sırada baskın yaptı. İnsanları dua ve uyguladığı diyetlerle iyileştirdiğini öne süren Yüksel D. hakkında “677 sayılı kanununa muhalefet” (tekke ve zaviyelerle türbelerin seddine ve türbedarlıklar ile bir takım unvanların men ve ilgasına dair kanun) suçundan dava açıldı.

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan sanık Yüksel D., üfürükçülük yaptığı iddialarını reddederek, dinine bağlı biri olduğunu ve kendisine gelenlere Kuran okuduğunu savundu.

‘DİNDARIM DİYE BANA HOCA DİYORLAR'
Üniversitede Matematik ve İktisat bölümlerini bitirdiğini ve aylık 7-8 bin lira geliri olduğunu söyleyen sanık Yüksel D. savunmasında, çevresindeki insanların tavsiyesi üzerine kendisine gelen insanlara Kuran okuduğunu anlattı. Yüksel D. “Kuran'dan ayetler ve Ayetel Kürsi okuyorum. Ayrıca kendim de vejetaryen olduğum için gelen kişilere de bunu tavsiye ediyorum. Muska yazmıyorum. Çevremdeki insanlar beni ‘Yüksel bey', ‘Yüksel hoca' diye tanırlar. ‘Yüksel hoca' demelerinin sebebi de dindar bir insan olmamdan kaynaklanıyor. Bana şeyh diyen yok. Kimseye tıbbi tedavi uygulamadım. İnsanlar evime gidip geliyorlardı. Kimseden para istemedim, bazıları kendileri isterse para bırakıyorlardı. O paraları da hayır işlerinde kullandım” diyerek üzerine atılı suçlamayı reddetti.

DURUŞMADA ÜFÜRÜKÇÜYE TEŞEKKÜR ETTİ
Daha önce sanığın kendisine de diyet uyguladığını anlatan ve tanık olarak dinlenen N.N. (29), Bilkent Üniversitesi'nden mezun olduğunu ve iç mimar olarak çalıştığını söyledi. Polikistik over sendromu olduğunu ve ortaokuldan bu yana sürekli ilaç kullandığını anlatan N.N., “İlaç kullanmak istemediğimden ve yan etkileri de olduğu için alternatif tıbba yöneldik. Annemin bir arkadaşı bize Yüksel D.’yi tavsiye etti. Görüştük ve bana tavsiyelerde bulundu. Alkolü ve sigarayı bırakmam gerektiğini söyledi. Ayrıca diyet programı hazırladı. Alkolü ve sigarayı bıraktım, diyete uydum ve rahatsızlığım geçti. Şu an ilaç kullanmıyorum. Kendisine çok teşekkür ederim. Bunun için herhangi bir ücret talep etmedi. Kendisiyle 5-6 kez görüştüm. Böyle mucizevi bir şey olduğu için tabi kendisine gönlümüzden kopan miktarlarda para ödedik” dedi.

‘SEHPANIN ÜZERİNE PARA BIRAKIYORDUM'
N.N.'nin annesi H.N. ise, kızının sağlık problemlerinin olduğunu, sürekli ilaç kullandığını anlatarak, “Kesinlikle para kabul etmediğini söyledi. Ben yine de her gittiğimde 100-200 lira parayı sehpanın üzerine bıraktım. Kızıma yalnızca diyet uyguladı” ifadelerini kullandı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. (Sözcü)

 
İzmir'de mahkemeden JES projesine veto!
 
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 3 Temmuz 2019 Çarşamba 18:46

1) N.N. hanKı Bilkent Üniversitesi'nden mezun... muş? 2) "Sehpanın üzerine bırakılan paracıklar"ı kim al... mış? 3)Mesela dedik.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serinlemek için girdiği gölette can verdi
Uşak'ta, evli ve 2 çocuk babası Serhat Kaya (28), serinlemek için girdiği gölette, boğuldu. 
Çivril İlçe Emniyet Müdürü kalp krizi geçirdi
Denizli'nin Çivril İlçe Emniyet Müdürü Serhat Küçükyalım (47), makamında ...
Turgutlu'da korkunç kaza! Bir aile paramparça oldu...
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, arıza yaptığı için emniyet şeridinde duran ...
 
Denizli'de daire başkanı intihar etti
Denizli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Bilal Arslan ...
Datça'daki yangının sebebi belli oldu
Muğla Valiliğinden, Datça'daki orman yangınının, trafodan baz istasyonlarına ...
Aydın'da kışlada yangın!
Aydın Şehit Uzman Çavuş Levent Karaculu Kışlası'ndaki maki ve çam ağaçlarının ...
 
Kütahya'da iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Kuşadası'nda silahlı saldırı: 1 yaralı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir kişi silahlı saldırıda yaralandı.
Datça'da orman yangını: Sabaha kadar yandı!
Datça ilçesindeki makilik alanda dün öğleden sonra başlayan yangında yaklaşık ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva