HABERLER>EGE
5 Şubat 2024 Pazartesi - 06:58

Aydın'da yolcu, taksici Erge cinayetini hatırlattı: Senin gibileri arkadan vuruyorlar!

İzmir'de katledilen taksici Oğuz Erge'nin memleketi Aydın'da yaşanan olay tepki çekti. Gece saatlerinde taksiye binen yaşlı kadın, adresi tarif etmesini isteyen taksiciye önce küfür etti, ardından ise Oğuz Erge cinayetini hatırlatarak "Senin gibi taksicileri arkadan vuruyorlar, vursunlar" dedi. Takside yaşanan o anlar ise araç kamerasına yansıdı.

Aydın da yolcu, taksici Erge cinayetini hatırlattı: Senin gibileri arkadan vuruyorlar!

Aydın'da bir taksiye binen yaşlı kadının yaptıkları sosyal medyada tepki çekti. Sürücünün adresini tarif etme ricasına kızan kadın küfür etmeye başladı.

'Senin gibi adamları vursunlar'
Taksi sürücüsü küfür nedeniyle neye uğradığını şaşırırken, müşterisi de, İzmir'de katledilen Aydınlı taksi şoförü Oğuz Erge cinayetine atıfta bulunarak taksiciye hakaretler savurdu. Taksideki araç içi güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde kadının "Benim silahım yok, adamların silahı var üstünde. Sonra vuruyorlar, neyin kafasını yaşıyorsun sen? Beni arızaya bağlama, burası Ankara değil. Senin gibi taksicileri arkadan vuruyorlar ya, vursunlar. Senin gibi adamları vursunlar" sözleri dikkat çekti.

Taksiciden 'küfretmeyin' tepkisi
Taksici ise müşterisini "Bakın hanımefendi kameram kayıt yapıyor küfür ediyorsunuz etmeyin. Şahsıma küfür etmeyin" sözleriyle uyardı. Ancak müşteri bu sözlere de tepki gösterdi.

AİLEDEN BASIN AÇIKLAMASI: PROVOKASYON VAR, ÖZÜR DİLERİZ
Olayın arrdından taksiciye sözler sarf eden M.N.Ç'nin ailesi bir basın açıklması yayımladı. Açıklamada videonun kesildiği ve provokasyon olduğu belirtilirken ayrıca taksiciden özür dilendi. Yayımlanan açıklama şu şekilde:

Sizlerle Aydın'ın Efeler ilçesinde 4 Şubat 2024 sabahı 3:30 saatlerinde yaşanan talihsiz bir olayla ilgili açıklama yapma ihtiyacı hissediyoruz. Haberlerde adı geçen M.N.Ç., Aydın'da sevilen ve tanınan bir esnaf olarak bilinmektedir. Ancak, dün gece yaşanan olayın ardından adının basında ve kamuoyunda yer alması bizi derinden üzmüştür.

M.N.Ç., bir taksinin içinde taksiciye yönelik hakaret dolu kelimeler sarf etmiştir. Ancak, bu sözlerin taksici tarafından provoke edilmesi sonucu sarf edildiğini belirtmek isteriz. Paylaşılan videonun öncesi taksici tarafından özenle kesilip saklanmıştır. M.N.Ç’nin söz konusu ifadelerdeki öfke ve hiddet anlık bir tepkinin sonucudur ve hiçbir şekilde tehdit içermemektedir. Ancak, bu gibi durumlar nezaket ve kibarlık normlarından uzaklaşılmasını haklı çıkarmaz. M.N.Ç., yaşadığı bu olaydan dolayı derin bir üzüntü içerisindedir ve tüm toplumun ve taksici esnafının kendilerinden özrünü kabul etmelerini rica etmektedir.

Ancak, yaşanan olayın basında ve sosyal medyada yer almasıyla birlikte M.N.Ç.'nin kimliğinin ifşa edilmesi ve yüzünün yayınlanması kişisel verilerin ihlali anlamına gelmektedir. Bu durum, hedef gösterme ve mahremiyetin ihlali gibi ciddi suç teşkil etmektedir. Toplum olarak, birbirimize karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü olmalıyız. Herhangi bir olayda, önyargısız bir şekilde tüm yönleriyle değerlendirme yapmak önemlidir. Bu nedenle, aile olarak gerekli hukuksal süreçleri başlatacağımızı belirtmek isteriz.

Kamuoyunun bu konuda hassasiyet göstermesini ve haber yaparken kişilerin mahremiyetinin korunması gerektiğini önemle hatırlatırız.

Saygılarımızla,

M. N. Ç ve Ailesi

TAKSİCİ ŞİKAYETÇİ OLDU
Mehmet Cihan bu sabah Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, M.Ç.'den şikayetçi oldu.

'HER ŞEY 10 SANİYELİK'
Mehmet Cihan, "Herkes hayatta namusu ve şerefi için yaşıyor. Bana ettiği küfürler değil; taksiden inerken söylediği sözler zoruma gitti. İzmir'de geçtiğimiz günlerde bir meslektaşımız öldürüldü. Neden öldürüldü? Para için. Araba kullanırken önümüze bakıyoruz; arkamıza değil. O şartlarda polemiğe girdik, bana küfretti. O sırada yanımdakine mi arkamdakine mi yoksa yola mı bakayım? Arkamdan silah veya bıçak mı çekilecek onu mu kontrol edeyim? Yazık, günah. Her şey 10 saniyelik. 2 çocuğumun rızkı için mücadele veriyorum. Sonucu bu olmamalı" dedi.(DHA-Sputnik - Haber Merkezi)

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

 
Yeni haftada hava nasıl olacak?
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Vatanım Urla'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bir İzmirli 5 Şubat 2024 Pazartesi 17:10

Yazıklar olsun böyle insanlara! Nasıl bir toplum olduk ne hale geldik! Bu nasıl bir yozlaşmadır, nasıl bir kokuşmadır aklım almıyor gerçekten! Bizler ekonomik statümüz ne olursa olsun eskiden emekçiye saygı gösteren ve saygı duyan bir toplumduk! Ne hale geldik! Bu iş bir yerde zıvanadan çıkacak ama sonu hiç iyi olmayacak!

Yorumu oyla      1      1  
SOKAK 5 Şubat 2024 Pazartesi 08:56

Millet olarak geleceğimiz fazla parlak görünmüyor. Ne bu Allah aşkına şimdi...

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fethiye'de kamyonet kazası... Sürücü serbest!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1 kişinin öldüğü kazayla ilgili gözaltına ...
Ecenur hayata tutunamadı... Beton mikseri dehşet saçtı!
Muğla'da beton mikserinin çarpıp, 20 metre sürüklediği Ecenur Gütür (21) ...
Zehir valizi... 26 bin hap ele geçirildi!
Kütahya'da, valizinde 26 bin 768 sentetik ecza hap ele geçirilen yolcu ...
 
Camide arkadaş cinayeti!
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, cami avlusunda arkadaşı İbrahim G. (35) ...
Tarihi eser kaçakçılarına darbe... Sütunlar ele geçirildi!
Muğla'nın Yatağan ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda, Antik ...
Yaşlı adam kaza kurbanı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken motosiklet ...
 
Kuş sevenler derneğinde horoz dövüşü!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, horoz dövüşü yaptırıldığı ihbarıyla Kanatlı ...
Yeşim evinde ölü bulunmuştu.... Sır perdesi aralandı!
Manisa’daki bir polis lojmanında başından silahla vurulmuş halde bulunan ...
Karşıya geçmeye çalışıyordu... Kamyonet canını aldı!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde kamyonetin çarptığı kadın hayatını kaybetti.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva