HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2021 Pazartesi - 16:59

Aydın'da otizmli çocuklara destek

Otizmli çocuklara da eğitimde fırsat eşitliği sağlamak gayesiyle Otizm Destek Merkezi'ni hayata geçiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, merkeze gelen çocukların her türlü gelişimleri için titizlikle çalışmalar yürütüyor. Otizminin belirtilerinin iyi bir eğitimle en aza indirilebildiğinden hareketle eğitmenlerin Tohum Otizm Vakfı eğitmenleriyle ortak çalışmalara imza attığı merkezde en son olarak çocukların günlük yaşam becerilerinin artırılması amacıyla fide ve tohum dikimi yapıldı.

Aydın da otizmli çocuklara destek

Otizmli çocukların hayata kendi başlarına tutunabilmeleri için eğitim gerekliliğinden yola çıkılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Otizm Destek Merkezi'ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çocukların sorumluluk edinme, önkoşulları anlama ve planlama becerilerinin gelişimi için de çalışmalar yürütülen merkezde en son buna yönelik olarak Ata Tohumlarından fidelerin dikimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin merkeze özellikle gelerek dikim yerinin hazırlanması ve fidan dikimi konularında rol modelliği yaptığı etkinlikte çocuklar dikimleri aileleri ve eğitmenleri eşliğinde yaptı.

Pandeminin etkileri de gideriliyor
Otizmli çocukların özellikle pandemi döneminde evden çıkamamalarının onları olumsuz etkilediğini ifade eden eğitmenler, dokunma duyusunu geliştiren fidan dikme gibi etkinliklerin çocukların eğitimlerinde ilerlemelerine yardımcı olduğunu belirtti. Fidanların sulanmasının ve bakımlarının da çocuklar tarafından bir çizelge doğrultusunda yapılacağının altını çizen eğitmenler, bunun da sorumluluk duygusunu pekiştirdiğini vurguladı.

Çocuklarındaki gelişimden aileler de mutlu
Ayrıca otizmli çocuklarda planlama becerilerinin gelişiminin hayati önemine değinen eğitmenler, yürütülen tarımsal faaliyetle çocukların hem kendilerine dikimi gösteren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın personelini hem de birbirlerini model olarak alıp ilerleme kaydettiklerini ifade etti. Aileler de çocuklarındaki gelişimi görerek bundan duydukları mutluluklarını paylaştı. Etkinlik sonrasında çocuklara ve ailelerine evlerinde de yetiştirmeleri için Ata Tohumlarından armağan edildi.
Uygulamalı davranış analizinin temel öğretim tekniği olarak ele alındığı merkezde çocuklarla birlikte konuşma-dil terapisi, spor terapisi ve duyu bütünleme terapisi gibi terapiler de yapılıyor.

Her çocuğun gelişimi gün gün takip ediliyor
Alanında uzman eğitmenler tarafından her çocuğun ayrı ayrı değerlendirildiği ve gelişiminin gün gün takip edildiği merkezde özellikle çocukların günlük yaşam becerilerinin geliştirilmesi için de çamaşır katlama, hamburger yapma gibi etkinlikler de yapılıyor. Çocuklardaki gelişim arttıkça da çocukların yeni yetiler kazanabilmeleri için daha kapsamlı etkinliklere geçiliyor. Merkezde 0-6 ve 6-12 yaş gruplarına eğitimler veriliyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, Büyükşehir Belediyesi'nin toplumun her kesimine dokunmaya devam ederek sosyal belediyecilik anlayışıyla projeler üretmeye devam edeceğinin altını çizdi.

 
Yerli aşı TURKOVAC, İzmir'de gönüllülere uygulandı
 
Kabine toplandı: Gündem fahiş fiyatlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanayicilerden Başkan Soyer’e teşekkür
BASİFED Yönetim Kurulu üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
Buca’da Dünya Kız Çocukları Günü kutlandı
Dünya Kız Çocukları Günü’nde, Buca Belediyesi anlamlı bir etkinliğe imza ...
İzmirliler Germiyan Festivali’nde buluştu
Birbirinden güzel ve lezzetli yöresel ekşi mayalı ekmeklerin yarıştığı ...
 
Narlıdere’nin 3’ncü anaokulu açılıyor
Okul öncesi eğitim çalışmalarına önem veren Narlıdere Belediyesi, Nar ...
Soyer: İzmir'de Avusturya Günleri yapabiliriz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi ...
Aydın'ın sultanları yeni formaları ile şiddete dur dedi
Aydın Büyükşehir Belediyespor kadın voleybol takımı, kadına şiddete karşı ...
 
Çiğli’de kadın ve çocuklara özel hizmet dönemi
Çiğli Belediyesi, kadın ve çocuklara yönelik hayata geçirilmesi planlanan ...
AK Partili Boztepe açıkladı... Et entegre tesisi kapandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe İzmir ...
ESHOT'tan hizmet kalitesini arttıracak hamle
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir hizmet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva