HABERLER>DÜNYADAN
2 Ağustos 2020 Pazar - 16:25

Avustralya'da 'felaket durumu' ilan edildi

Avustralya’nın Victoria eyaletinde son 24 saatte 671 kişinin koronavirüse yakalanması ve 7 kişinin virüsten ölmesi üzerine yürürlükteki kısıtlamalar 4. seviyeye yükseltilerek "felaket durumu" ilan edildi.

Avustralya da  felaket durumu  ilan edildi

Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, eyaletin başkenti Melbourne’da düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19’dan yaşanan can kayıpları, yeni vaka sayıları ve alınan tedbirlerle ilgili açıklamada bulundu.

Avustralya’da en fazla can kaybı ve yeni vaka artışının yaşandığı eyalette 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildiren Andrews, son 24 saatte 671 kişiye Kovid-19 tanısı konulduğunu söyledi.

Andrews, aldıkları tedbirlere rağmen son haftalarda gerek can kaybı gerekse yeni vakalardaki artışın durdurulamaması üzerine yürürlükteki 3. seviyede uygulanan yasak ve kısıtlamamaları 4. seviyeye yükseltme kararı aldıklarını duyurarak, Victoria eyaletinde "felaket durumu" ilan ettiklerini kaydetti.

Düğünler perşembe gününden itibaren yasak
Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında kuralları denetleyecek polise olağanüstü yetkiler sağlayan Victoria eyaletindeki "felaket durumu" 18.00'den itibaren yürürlüğe konuldu.

Melbourne’da ise 20.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

4. kategorideki yasak ve kısıtlamalar çerçevesinde yeni düzenlemelere göre, dışarıda egzersiz günde 1 saatle sınırlandırıldı, hane başına sadece 1 kişi evine 5 kilometre mesafede alışveriş yapabilecek.

Çarşamba gününden itibaren tüm öğrenciler uzaktan eğitime devam edecek. Toplu taşıma araçları geceleri kısıtlanacak. Düğünler perşembe gününden itibaren yasaklanacak. Cenaze törenleri 10 kişinin katılımıyla yapılacak ve aileden 10 kişi cenaze töreni için Melbourne’dan ayrılabilecek. Kafe ve restoranlar paket servisine açık olacak.

İhtiyacı olan kişilere bakım hizmeti dışında ev ziyaretleri yasaklanırken tıbbi merkezler, petrol istasyonları, temel gıda satan marketler açık kalacak, hangi sektörlerdeki iş yerlerinin kapatılacağı yarın açıklanacak.

Sydney’de maske takılması tavsiye edildi
Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian, 12 yeni vakanın kaydedildiği eyalette, maske takılması tavsiyesinde bulundu.

Victoria eyaletindeki ortaya çıkan durumun, eyaletlerini tehdit ettiğini ve gelecek birkaç haftanın kritik olduğunu vurgulayan Berejiklian, alıveriş merkezleri, camiler, kiliseler gibi halkın bir araya geldiği yerlerin yanı sıra toplu taşıma araçlarında maske takılmasını güçlü şekilde tavsiye ettiğini söyledi.

Avustralya’da virüsten can kaybı 208’e çıktı
Son haftalarda Victoria ve Yeni Güney Galler eyaletinde Kovid-19 vakalarındaki artışın sürmesiyle ülke genelinde virüse yakalananların sayısı 17 bin 920’ye, aktif vaka sayısı da 7 bin 206’ya yükseldi.

Kovid-19 tanısı konulduktan sonra 9 bin 980 Avustralyalı sağlığına kavuşurken, Melbourne’da 7 kişinin daha hayatını kaybetmesi, Avustralya’da virüsten ölenlerin sayısını 208’e yükseltti.

Yeni Zelanda’da 3 yeni vaka kaydedildi
Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada, son 24 saatte 2 bin 401 kişiye yapılan testlerde, ülkeye dönen 3 kişide daha koronavirüs tespit edildiği bildirildi.

Yeni vakalarla ülkedeki toplam aktif vaka sayısının 25’e çıktığı ve tüm vakaların otellerde karantinada tutulduğu bilgisi paylaşılan açıklamada, hastanelerde Kovid-19'lu hasta bulunmadığını aktardı.

Aldığı sıkı tedbirlerle virüsün toplum içindeki yayılmasını sıfırlamayı başaran ve 93 gündür toplum içinde Kovid-19 vakası görülmeyen Yeni Zelanda’da, virüse yakalanan 1565 kişiden 22’si hayatını kaybetmişti. (AA)

 
Rusya aşı için tarih verdi!
 
22 yaşındaki kadın oğlak otlatırken kaçırıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havalimanında faciadan dönüldü!
Rusya’nın Sheremetyevo Havaalanı’nda, uçak yakıtı taşıyan bir tanker, ...
Afganistan'da sel felaketi: 16 ölü
Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde yaşanan selde 16 kişi hayatını kaybetti.
Almanya'da virüs kısıtlamaları protesto edildi
Almanya’nın başkenti Berlin'de yeni tip Corona virüs (Covid-19) tedbirlerine ...
 
96 yaşında üniversiteden mezun oldu
İtalya'da 96 yaşında bir adam üniversiteden mezun olarak tarihe geçti.
Almanya'da enflasyon sıfırın altına düştü
Almanya’da koronavirüs salgınının ekonomiye olumsuz etkisini sınırlandırmak ...
Boston failinin idam cezası bozuldu
ABD'de 3 kişinin ölümüne ve 260'dan fazla kişinin yaralanmasına neden ...
 
İngiltere'de önlemleri gevşetme kararı ertelendi
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ...
İngiltere'de 4 milyon kişi tecrit altında
İngiltere corona virüs vakalarındaki artış nedeniyle frene bastı. İngiltere'nin ...
İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları geri gelecek
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, vaka sayılarındaki artışın ardından ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva