HABERLER>İŞ DÜNYASI
1 Ağustos 2018 Çarşamba - 17:57

Avustralya binalarını Türk doğaltaşı süsleyecek

Türkiye'nin ihracat yıldızlarından doğaltaş sektörü, Avustralya seferine çıkıyor. Avustralya’nın doğaltaş ithalatında Çin’den sonra ikinci sırada yer alan Türk doğaltaş ihracatçıları, gözünü zirveye dikti.

Avustralya binalarını Türk doğaltaşı süsleyecek

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından, Ticaret Bakanlığı destekli yürütülen 'İşlenmiş Doğaltaş Sektöründe Tasarım Odaklı İhracatın Geliştirilmesi URGE Projesi' kapsamında 10 firmadan oluşan bir heyet, 3-11 Ağustos tarihleri arasında Avustralya’nın Melbourne ve Sydney şehirlerini kapsayan 'Avustralya Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti' gerçekleştirecek. Avustralya’nın dünya genelinde inşaat sektöründe tasarım ve mimarinin geliştiği en önemli ülkelerden biri olduğuna işaret eden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Avustralya’yı, işlenmiş doğaltaş ihracatçıları için stratejik öneme sahip bir hedef pazar olarak seçtiklerini kaydetti.

AVUSTRALYA’YA DOĞALTAŞ İHRACATININ YÜZDE 92’Sİ İŞLENMİŞ ÜRÜN
Türkiye’den 2017 yılında Avustralya’ya 36 milyon dolarlık doğaltaş ihraç edildiği bilgisini paylaşan Kaya, "Avustralya’nın doğaltaş ithalatında Çin’den sonra ikinci sıradayız. Bir diğer güzel veri ise; Avustralya’ya doğaltaş ihracatımızın yüzde 92’sinin işlenmiş katma değerli ürün olması. Avustralya’da işçilik maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle işlenmiş ürün ihracatımızı daha da arttırabiliriz. Hedefimiz Çin’i geçerek Avustralya’nın doğaltaş ithalatında birinci ülke konumuna yükselmek" diye konuştu.

İşlenmiş Doğaltaş Sektöründe Tasarım Odaklı İhracatın Geliştirilmesi URGE Projesi kapsamında 23-27 Ocak 2018 tarihleri arasında İngiltere’ye yönelik gerçekleştirdikleri iş ve inceleme gezisi sonrasında ikinci duraklarının Avustralya olduğunu anlatan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"İngiltere’de Zaha Hadid Mimarlık Ofisi gibi İngiltere’nin ünlü mimarlık ofislerini ziyaret ettik, 80 ünlü İngiliz mimarla bir araya geldik. İngiliz mimarları sonrasında Mart ayında İzmir’de Marble Fuarı’nda ağırladık. İngiliz mimarlarla çok güzel bir ritim yakaladık. Benzer ilişkileri Avustralyalı mimarlar ve doğaltaş ithalatçıları ile kurmak için firma ziyaretleri ve ikili iş görüşmeleri organize ediyoruz. Avustralyalı mimar ve doğaltaş ithalatçılarını 2019 yılı Mart ayında İzmir’de düzenlenecek olan İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na davet edeceğiz. Bu sayede, Türk doğaltaş sektörünün potansiyelini kendi gözleri ile görmelerini istiyoruz. Hedefimiz, Avustralya pazarında kısa sürede 100 milyon doların üzerinde ihracat rakamına ulaşmak."

AVUSTRALYA'DA YAŞAM STANDARDI YÜKSEK
Avustralya, OECD yaşam standartları indeksi verilerine göre Norveç’i takiben dünyanın ikinci en yüksek yaşam standardı olan ülkesi konumunda. Türk doğal taş sektörü için potansiyeli yüksek bir pazar konumunda olan Avustralya’da, kişi başına düşen gelir 50 bin dolar düzeyinde. Avustralya, 2017 yılında 219 milyon dolar doğaltaş ithalatı gerçekleştirdi. İthalatında 104 milyon dolar ile Çin ilk sırada yer alırken, Türkiye 36 milyon dolar ile ikinci ülke oldu. Türkiye’yi 31 milyon dolar ile İtalya takip etti. Avustralya, Türkiye’nin doğaltaş ihraç ettiği ülkeler sıralamasında ise 9. sırada yer alıyor. (DHA)

 
'İdam cezası için atacağımız adım yakındır'
 
Siber saldırı nedeniyle daktiloya döndüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şanlıurfa'dan Adıyaman'a "çiğ" köfte isyanı
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman'ın etsiz çiğ köfteyi coğrafi ...
İZTO Başkanı Özgener'den 'mali disiplin' uyarısı
MERKEZ Bankası Temmuz Ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı’ndan piyasaların ...
MÜFED'de bayrak değişimi
MÜFED Başkanı Necip Nasır’ın AK Parti’den milletvekili seçilmesinin ardından, ...
 
İZTO Başkanı Özgener'den işsizlik oranı açıklaması
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, açıklanan ...
Tarım OSB’ye Bakan Pakdemirli’den tam destek
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret ...
İş dünyası: Yıldırım, İzmir için büyük şans
AK Parti'nin İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Türkiye Büyük Millet ...
 
Yeni ekonomi yönetiminin ilk uluslararası mesaisi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni hükümetin ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan enflasyon uyarısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Ege İhracatı yüzleri güldürdü
EGE İhracatçı Birlikleri (EİB), 2018 yılı Haziran ayında 1 milyar 86 milyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva