HABERLER>GÜNCEL
12 Temmuz 2018 Perşembe - 20:55

Avukat Ahmet Cemil Balyeli’den idam konusunda uyarı

Son günlerde ülkemizde artan kayıp çocuk vakaları üzerinden yeniden gündeme gelen idam cezasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Avukat Ahmet Cemil Balyeli, toplumun hassas noktası olan çocuklar üzerinden farklı oyunlar oynandığına dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Avukat Ahmet Cemil Balyeli’den idam konusunda uyarı

Kayıp çocuk vakaları üzerinden yeniden gündeme gelen idam cezasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Avukat Ahmet Cemil Balyeli, toplumun hassas noktası olan çocuklar üzerinden farklı oyunlar oynandığına dikkat çekti; dikta rejiminin iyice yerleştirilmeye çalışıldığını, bu sürecin tamamlanmasından sonra da şeriat kurallarına geçiş sürecinin başlatılacağını ve bunun için de idam cezasının getirilmek istendiğini savundu ve “Bu oyuna gelmeyin!” diye uyardı.

Açıklamasında idamın yasalarımızdan neden kaldırıldığı, Anayasal olarak idamın geriye dönük uygulanamayacağı, geçmiş yıllardaki kayıp çocuk istatistikleri gibi pek çok bilgiye yer veren Avukat Ahmet Cemil Balyeli, “Keşke tek dertleri çocuklarımız olsa” dedi. Avukat Balyeli, “Çocukların kaçırılması ve istismarının önlenmesi idam ile değil, eğitimle olur. Bu güne kadar bu vakaları önlemek için herhangi bir adım atmayan, sorumlu bakanları görevden almayı aklına dahi getirmeyen Cumhurbaşkanının, derdinin çocuklar olmadığı açıktır. Havuz medyası eliyle bu haberler pompalanmakta olup, toplumda doğan infialden de yararlanarak idam getirilmeye çalışılmaktadır. Bununla amaçlanan ise, toplumun diktaya ve şeriat kurallarına alıştırılmasıdır.  Lütfen bu oyuna gelmeyin…” diyerek uyarıda bulundu.

TÜRKİYE’NİN AVRUPA BİRLİĞİ DEFTERİNİ KAPATMASI DEMEK…
Avukat Ahmet Cemil Balyeli, idamın neden gündeme getirildiğini daha iyi anlamak için önce neden kaldırıldığını anlamak gerektiğini belirterek, “İdam cezası AB ve Avrupa Konseyi ülkelerinde yoktur ve getirilmesi de hukuken imkansızdır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin bir parçası olan ve yine bizim de imzamız bulunan 6 Nolu Ek Protokol’de idam cezası yasaklanmıştır. İdam cezasının ülkemizde tamamen kaldırılması, Erdoğan’ın Başbakanlığında, 13 Ocak 2003 tarihinde ‘6 Nolu Protokolün’ imzalanması ile sağlandı. Bugün idamı geri getirmek için öncelikle Türkiye’nin bu protokoldeki imzasını geri çekmesi gerekiyor. İmzanın geri çekilmesi demek, Türkiye’nin bir daha Avrupa Birliği defterini tamamen kapatması demektir. Kanımca Sayın Cumhurbaşkanı’nın arzusu da budur. Türkiye idamı kaldırmadan önce şuna karar vermelidir. Yüzümüz batıya mı, doğuya mı dönük olacak? Vereceğiniz cevaba göre idam konusundaki kararınızı da vermiş olursunuz. Yüzünüz batıya dönük olacaksa İDAMI KALDIRAMAZSINIZ, bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK HAMİLELERİ BİLDİRMEYENLERDEN BAŞLANIRDI…
Havuz medyasının bir anda bu olayları gündeme taşımasının nedeninin, kamuoyunun nabzını ölçmek olduğunu savunan Avukat Balyeli, “Cumhurbaşkanımızın yüzünün nereye dönük olduğu açıktır, bu nedenle idamın geri getirilmesinden yanadır. Ancak bunun için kamuoyunun alıştırılması gerekir. Son kertede ‘ben değil toplum istiyor” demek için de meydanlarda seçmenlerini ‘idam isteriz’ diye bağırtmaktan kaçınmamaktadır. Kayıp çocuklar veya çocuk istismarı üzerinden konunun gündeme getirilmesi ise toplumu hassas noktasından yakalama yani aşil tendonundan vurma çabasıdır. Kayıp çocuklar bugün ortaya çıkmış bir olgu değildir. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) adli istatistik verilerine göre, 2008-2016 yılları arasında resmi olarak kayıp müracaatı yapılan çocuk sayısı 104 bin 531’dir. Yıldan yıla artan bu rakamlara rağmen bu güne kadar idam tartışması gündeme gelmemiş, havuz medyasının bir anda bu konuyu keşfetmesi ile gündem oluşmuş ve sonu idama bağlanmıştır. İdamın getirilmek istenmesi ve bu tartışma ile amaçlananın çocuklarımızın korunması olmadığı açıktır. Amaç çocukları korumak olsa, ilk cezalandırılması gerekenler çocuk hamileleri bildirmeyen hastane başhekimleri olmalıdır. Oysaki bir yıl içinde hastaneye müracaat eden 115 hamile çocukla ilgili gerekli bildirim ve işlemleri yapmayan İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimi yerine, bu olayı ortaya çıkaran sosyal hizmet uzmanı İclal Nergiz baskıya maruz kalmıştır” açıklamalarını yaptı.

GELSE BİLE LEYLA VE EYLÜL’ÜN FAİLLERİ İDAM EDİLEMEZ
İdamın geriye dönük uygulanamayacağını ifade eden Avukat Balyeli, “İdam getirilse dahi,  LEYLA ile EYLÜL’ün ve bundan önce kaçırılıp öldürülen çocukların failleri idam edilemeyecektir. Anayasamızın 38. Maddesi ve evrensel hukuk gereği, “kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.” Anayasayı değiştirip, 6 Nolu Protokolden imzamızı geri çeksek dahi, idam cezasını geriye doğru uygulayamayız. Yani LEYLA ve EYLÜL’ün faillerini artık idam edemeyiz” dedi.

 
Başkan Sepil: Amaçsız kalınca başarı olmaz
 
İnce ile A'dan Z'ye: Kurultay için ne dedi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Oktar böyle yakalandı!
Adnan Oktar'a yol ortasında yapılan operasyon kameraya yansıdı. Amatör ...
TMMOB İzmir'den mezuniyet töreni daveti tepkisi!
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik ...
KPSS sınav yerleri açıklandı! İşte detaylar...
KPSS sınavına az bir süre kala KPSS sınav yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. ...
 
Hrant Dink davasında flaş tahliyeler!
Hrant Dink cinayeti davasında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Öz ...
MİT'ten operasyon: İki ülkede o isimler yakalandı!
Milli İstihbarat Teşkilatı, Azerbaycan ve Ukrayna'dan iki üst düzey FETÖ ...
İzmir'de serbest kalan Balyoz Kumpası hakimi için flaş karar!
"FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan ve bugün adli ...
 
Emrah Serbes'in cezası belli oldu!
İzmir-Aydın Otoyolu'nda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden ...
Mahkeme Zuhal Olcay hakkında karar verdi
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a ...
İzmir Milli Eğitim'de Beyaz Bayrak Ve Beslenme Dostu Okul Projesi”
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların temizlik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva