HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Şubat 2020 Çarşamba - 09:54

Avrupalı gençler Bayraklı’ya gelecek

Bayraklı Belediyesi, Pi Gençlik Derneği ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokole göre Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde çeşitli ülkelerden gelecek gençler belediye bünyesindeki sosyal ve kültürel etkinliklere katılacak, Bayraklılı gençlerle ortak proje gerçekleştirecek.

Avrupalı gençler Bayraklı’ya gelecek

Konuyla ilgili protokol Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Pi Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Seda Şahin tarafından imzalandı. Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine dernek gönüllüsü çok sayıda genç katıldı.

Türkiye’de 15-24 yaş arası gençlerin yüzde 92’sinin gönüllülük temelinde hiçbir  faaliyete katılmadığını belirten Bayraklı Belediyesi Ar-Ge Müdürü Osman Çağrı Şahin, “Gençler ve çocuklar üzerine hep bir gelecek kurgusu yapılır. Ama biz, ‘Çocuklar ve gençler şimdiki andır’ diyoruz. Bir söz var: Kimileri 25'inde ölür 75'inde gömülür, diye. Biz Bayraklı'daki herkesin 7'sinde de 70'inde genç kalması için çabalayacağız. Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı vizyon projemiz için bugün küçük bir adım atacağız. Pi Gençlik Derneği, AB projelerini ve programlarını takip ediyor. Şu anda 400’ün üzerinde gence ulaştılar. Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden gençlerle değişim programı yapıyorlar. Gençlere çok önemli katkıları var” dedi.

Bir öğretmen olarak, çocuklarla ve gençlerle buluşmanın kendisine her zaman heyecan verdiğini vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Sizler bizim umudumuz, geleceğimizsiniz. Temel projelerimizde, çocuklar, gençler ve kadınlar var. Biz başka türlü bir kent hayal ediyoruz. Alışılagelmişin dışında şeyler yapalım istiyoruz. O yüzden bu kenti çocuklarımızla ve gençlerimizle idare etmek istiyoruz. ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyonumuz kapsamında öncelikle Bayraklı’da çocuk ve gençlik meclisleri kuracağız. Burada çocuklarımızın ve gençlerimizin hayallerini duymak istiyoruz. İkinci aşamada bu meclislere İzmir ve Türkiye genelinden çocuklarımızı çağıracağız. 4. yılın sonunda da çeşitli ülkelerden çağırdığımız gençler ve çocuklarımızın katılacağı bir parlamento oluşturmayı hedefliyoruz. İstiyoruz ki dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar bu parlamentolara katılsın, orada duygu ve düşüncelerini dile getirsin. Biz de bunlardan ilham alalım. Bilim, kültür, sanat ve hayatın tüm alanlarıyla ilgili etkinlikler yapalım” diye konuştu.

Yaş ilerledikçe hayal gücünün zayıfladığını dile getiren Başkan Sandal, sözlerini şöyle sürdürdü: “En büyük hayaller çocuklarımızda, daha sonra gençlerimizde. Bu yüzden ilham kaynağımız olan nesle geri dönmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bizim amacımız gençlerimizle, çocuklarımızla daha iyiyi, daha güzeli nasıl buluruz, bunu nasıl uygularız. O yüzden sizlere çok ihtiyacımız var. İmkanlarımız ölçeğinde, gücümüz ölçeğinde, sınırlı olan hayallerimiz ölçeğinde bu işlere bir adım atmak istiyoruz. Hayal gücü ve enerjinin kaynağı ise sizlersiniz. O yüzden bu protokolü çok önemsiyoruz. Bundan sonraki projelerimizde de bu desteğinizi bekliyoruz. Biz bir şeyleri yapıp size dayatmak istemiyoruz. Sizin bizden istediklerinizi doğru anlayıp kavrarsak ve bunları yerine getirebilirsek, daha sağlıklı daha nitelikli işler yaparız diye düşünüyorum. Sizleri seviyoruz ve birlikte yol yürümek istiyoruz.”

Konuşmaların ardından, nasıl bir kent istediklerini anlatan gençleri dinleyen Başkan Sandal, soruları yanıtladı. Oldukça sıcak bir havada geçen söyleşinin ardından Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Pi Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Seda Şahin, iş birliği protokolünü imzaladı.

PROTOKOL NE SAĞLAYACAK?
İmzalanan protokol kapsamında Avrupa’dan gelen 18-30 yaş arası gençler, Bayraklı Belediyesi bünyesindeki sosyal ve kültürel faaliyetlere uzun dönemli (1 yıla kadar) katılabilecek. Belediye bünyesinde Erasmus Plus programı altında yeni faaliyetler oluşturulacak ve Bayraklı’daki gençler için cazip, talep gören projeler gerçekleştirilebilecek. Tüm bu faaliyetler Avrupa Dayanışma Programı tarafından finanse edilecek.

 
Gaziemirliler sahne tozu yutacak
 
Başkan Batur: İşveren değil mesai arkadaşıyız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirliler sahne tozu yutacak
Gaziemir Belediyesi ile İmge Cast Ajans birlikteliğinde düzenlenecek Oyunculuk ...
Karaburun’dan Midilli’ye dostluk köprüsü
Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu ArgyroPapoulia’yı ziyaret eden Karaburun ...
Erkan SEVİNÇ yazdı... Ben karışmıyorum… Ben de karışmıyorum…
Erkan SEVİNÇ yazdı... Ben karışmıyorum… Ben de karışmıyorum…
 
Soyer Tireli muhtarlarla buluştu: Siz üretin, biz üzerimize düşeni yapacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün 80 Tireli muhtarla ...
Tire Kent Arşivi Merkezi açıldı
Tire Kent Arşivi Merkezi bugün açıldı. Merkez yaklaşık 80 bin yazılı ve ...
Haciz memurları kapıya dayandı: Önce makam aracı, şimdi de koltuk!
Aydın’ın İncirliova Belediyesi’ne haciz işlemi uygulamak için giden avukatlar ...
 
İzmir kışa festivalle veda ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kış turizmini desteklemek için kışa bir festivalle ...
ESHOT’un otobüslere reklam ihalesi sonuçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı otobüslerin, durakların ve aktarma ...
Başkan Gümrükçü'ye 'destek' övgüsü!
Tunceli Pertek İlçe Belediye Başkanı, bir takım ziyaretler için geldiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva