HABERLER>STİL
2 Ocak 2018 Salı - 11:46

Avrupa'nın devi İzmir'e geliyor!

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Kızılgüneşler, "IF Wedding Fuarı'na sektöründe Avrupa'nın en büyüğü olarak gösterilen Pronovias da katılım kararı aldı" dedi.

Avrupa nın devi İzmir e geliyor!

Gelinlik ve abiye sektöründe son dönemdeki büyümesiyle dünya genelinde tanınırlığa kavuşan IF Wedding - İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, bu yıl dünya devlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelinlik üretim merkezi konumundaki İzmir'in, 12 yıldır düzenlenen fuarla sektörde hızla büyüdüğüne işaret etti.

Hem istihdam edilen kadın sayısı hem de ihracat açısından sevindirici gelişmelerin yaşandığı sektörün, bu yıl 16 Ocak'ta düzenlenecek fuardan çok umutlu olduğuna değinen Kızılgüneşler, yurt dışından katılım teyidi veren alım heyetleri içinde dünya markalarının bulunduğunu vurguladı.

Fuarın bu yıl katılım, ziyaret ve ticari bağlantı rekoru kırmasını beklediklerini dile getiren Kızılgüneşler, "IF Wedding Fuarı'na, sektöründe Avrupa'nın en büyüğü olarak gösterilen Pronovias da katılım kararı aldı. Bu bizim için önemliydi. Çünkü daha önceki fuarlarda davet etmemize rağmen gelmiyorlardı. Bu sene tedarikçi bulmak için bir satın alma grubuyla katılma kararı aldılar. Bu firma alımlarını genelde Çin'den yapıyordu. Bu fuarda ilk bağlantıları kurarsak gerisi gelecektir." ifadelerini kullandı.

"AVRUPA'DA KENDİ ALANINDA EN BÜYÜK FUAR OLDUK"
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay da fuarın Türkiye'ye mal olmuş bir organizasyon olduğuna dikkati çekti.

Geçen yıl düzenlenen 11. IF Weding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda 20 bin metrekarede hizmet verdiklerini ve 225 firmanın katılım gösterdiğini hatırlatan Abay, "Bu yıl alanımızı 23 bin 500 metrekareye, firma sayısını da 256'ya çıkardık. Fuar her geçen sene katlanarak büyüyor." diye konuştu.

Fuara katılacak firmaları seçerken ince eleyip sık dokuduklarını dile getiren Abay, gelinlik, damatlık ve abiye sektöründe dünya genelinde bilinen bir fuar olduklarını kaydetti.

Geçen yıl düzenlenen fuarı 22 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Abay, "Yaklaşık 30 ülkenin katılacağı fuarımıza 30 bin ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Bu da fuar için bir rekor anlamına geliyor. Bu ziyaretçilerin de 8 bininin yabancı olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Yurt dışındaki firmaların ilgisinin her sektörde olduğu gibi giyim sektörü için de önemli olduğuna dikkati çeken Abay, şöyle konuştu: 

"İzmir'de MARBLE'dan sonra en büyük fuarız. Avrupa'da ise kendi alanında en büyük fuar olduk. Fuara ilk başladığımız yıllarda Avrupa pazarını hedeflemiştik ve İtalya başta olmak üzere Fransa ve Almanya pazarlarına satma hedefimiz vardı. Başarılı olduk ama sonrasında baktığımız da ise bütün Avrupa'ya yayılmakla birlikte Ortadoğu pazarına da hakim olarak görüyoruz firmalarımızı." 

Abay, fuarın gerçekleşeceği tarihler arasında İzmir'deki otellerde yer kalmadığını, yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin konaklamak için Urla, Çeşme ve Kuşadası gibi ilçeleri tercih etmek zorunda kaldığını sözlerine ekledi. (AA)

 
Taşeron başvurusu nasıl ve nereye yapılır? İşte başvuru formu ve evraklar
 
CHP'li Aksünger, İzmir'de konuştu: Genel Merkez'in adayı yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gariboviç: Bu yarışma bana çok şey kazandırdı 
‘Zamansız’ temalı 8. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda birinci olan Amor ...
İzmir'in gelinlik festivali defile ile açılacak
Gelinlik Tasarım Yarışması’nda ön elemeyi geçen 15 tasarımın yarışacağı ...
Hangi ten rengi hangi ton ruj kullanmalı?
Tüm kadınların hemfikir olduğu nadir konulardan bir tanesi şudur ki ruj ...
 
Sessizce geri gelen 5 moda trendi
Eskiden fotoğraflar yırtılıp atılırdı, şimdiyse basit bir ‘sil’ hamlesiyle ...
Kış aylarında işinize yarayacak 5 sıcacık kıyafet
Havalar iyice soğudu. Vücudunuzdaki 3 bölgeyi koruyarak hastalıklara karşı ...
Modanın yıldızları Londra’da buluştu
2017 İngiliz Moda Ödülleri, önceki akşam İngiltere’de düzenlenen törenle ...
 
İzmir'in moda yarışması için başvurular uzatıldı
IF Wedding Fashion İzmir 2018 – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ...
Marilyn Monroe’nun ölümünün ardından şok eden 5 bilgi
Marilyn Monroe… Tarzı ve zarafeti nesiller boyunca insanlara ilham kaynağı ...
Yumuşacık ellerin sırrı limonda
Ellerinizi nemlendirmek ve yumuşacık ellere sahip olmak için dışarıdan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva